Забелязах, че лампичката в багажника на Бравото ми не свети, когато е отворен. Отворих плафончето, и се оказа най-приятния проблем - нямаше "крушка". Сложих. Светна. Но се замислих дали при затворен багажник изгасва, и реших да тествам за да не си вкарам автогол с новия акумулатор. Естествено - не изгасва, а само светва по-слабо. След умуване и консултация с приятел разглобих механизма, който е на самата врата. Свалих го и видях, че бутончето, което прекъсва веригата за лампичката не работи добре. Но как да го сменя, като е занитено към основната ламарина на заключващия механизъм? Някой да има идея какво се прави в този случай? Изключително е неприятно да не свети, особено вечер, когато се прибирам и искам да видя какво трябва да взема. Въпреки това не съм навит да сменям заключващ механизъм заради това малко смотано бутонче, което (за пореден път се убеждавам за малумниците от Фиат) е изключително недомислено (както доста от нещата в тази кола). Мисля да побългаря нещата с едно ключе вдясно на пластмасата за левия стоп, с което да си включвам лампичката в багажника вечер. Дори с напипване да свикна. Но е много "селски" начин. От друга страна няма да светва винаги (защото не винаги е необходимо - през деня например).Другият ми въпрос е дали има някаква звукова сигнализация монтирана в тези автомобили. Колата е 99та с 1.9JTD мотора. Чувам странно писукане от таблото, когато пускам мигач или аварийни светлини. Дали има вероятност, това да е някоя система, която е работела някога, но сега се бърка по веригата? Чува се много тихо и е като звука на камионите, когато се движат на заден ход. Дали нещо е правено или е имало звукова сигнализация фабрично?Халогените не работят. Не знам каква е причината - ще проследя веригата, но ще се радвам ако някой даде поне малко инфо от къде и как вървят кабелите.Следващият ми въпрос е свързан с ел стъклата. Навсякъде вървят Ауто (след кратко задържане на копчето, стъклото върви само), с изключение на дясното (не шофьорското) и то само нагоре. Не иска да върви "ауто". Дали е така стандартно или трябва да се обучава по някакъв начин или е в следствие на грешка в комфорт модула? Ако е стандратно има ли начин да се направи да работи и нагоре ауто.Последен въпрос - задната чистачка не "плюе" течност. Къде се намира казанчето за нея? Чак от пред ли идва водата или има някъде в задната част по-малко (както е на някои други коли със задна чистачка)? Също къде бихте ме насочили да търся проблема?Ако някой има желание да помогне с информация - има почерпка от мен на някоя от срещите. Надявам се да сколасам да дойда скоро.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електро въпроси
Collapse
X
-
Здравей колега!По първият ти въпрос, мисля че си се заблудил малко. Копчето за осветлението в багажника се намира не на багажната врата а на купето.За справка: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...r=asc&start=30По въпроса за стъклата: "Comfort" функцията е само за шофьоското стъкло, а дали може да се преправи и дясното, немога да ти кажа.По въпроса за пръскачката на задното стъкло: Казанчето е едно и е общо и за предните и задната чистачки. за да не пръска на задното, най-вероятно е запушено клапанчето на за задната чистачка.Повече инфо тук http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F2%E0%F7%EA%E8Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Коментар
-
Korun написа:Здравей колега!По първият ти въпрос, мисля че си се заблудил малко. Копчето за осветлението в багажника се намира не на багажната врата а на купето.За справка: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...r=asc&start=30По въпроса за стъклата: "Comfort" функцията е само за шофьоското стъкло, а дали може да се преправи и дясното, немога да ти кажа.По въпроса за пръскачката на задното стъкло: Казанчето е едно и е общо и за предните и задната чистачки. за да не пръска на задното, най-вероятно е запушено клапанчето на за задната чистачка.Повече инфо тук http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F2%E0%F7%EA%E8
Коментар
-
Re: fiat
kluchar написа:запоследното кадето не палигледай да не разволиш кода проблема може да идва от доста места трабва да се тества с Виза може да покаже нещо като казваш че клиеимите и акумолатора са наред стартерен ключ-клеимите самия стартер-кабелите и други подобнина срещи може и повече да се разбере
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар