Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електро въпроси

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Електро въпроси

Забелязах, че лампичката в багажника на Бравото ми не свети, когато е отворен. Отворих плафончето, и се оказа най-приятния проблем - нямаше "крушка". Сложих. Светна. Но се замислих дали при затворен багажник изгасва, и реших да тествам за да не си вкарам автогол с новия акумулатор. Естествено - не изгасва, а само светва по-слабо. След умуване и консултация с приятел разглобих механизма, който е на самата врата. Свалих го и видях, че бутончето, което прекъсва веригата за лампичката не работи добре. Но как да го сменя, като е занитено към основната ламарина на заключващия механизъм? Някой да има идея какво се прави в този случай? Изключително е неприятно да не свети, особено вечер, когато се прибирам и искам да видя какво трябва да взема. Въпреки това не съм навит да сменям заключващ механизъм заради това малко смотано бутонче, което (за пореден път се убеждавам за малумниците от Фиат) е изключително недомислено (както доста от нещата в тази кола). Мисля да побългаря нещата с едно ключе вдясно на пластмасата за левия стоп, с което да си включвам лампичката в багажника вечер. Дори с напипване да свикна. Но е много "селски" начин. От друга страна няма да светва винаги (защото не винаги е необходимо - през деня например).Другият ми въпрос е дали има някаква звукова сигнализация монтирана в тези автомобили. Колата е 99та с 1.9JTD мотора. Чувам странно писукане от таблото, когато пускам мигач или аварийни светлини. Дали има вероятност, това да е някоя система, която е работела някога, но сега се бърка по веригата? Чува се много тихо и е като звука на камионите, когато се движат на заден ход. Дали нещо е правено или е имало звукова сигнализация фабрично?Халогените не работят. Не знам каква е причината - ще проследя веригата, но ще се радвам ако някой даде поне малко инфо от къде и как вървят кабелите.Следващият ми въпрос е свързан с ел стъклата. Навсякъде вървят Ауто (след кратко задържане на копчето, стъклото върви само), с изключение на дясното (не шофьорското) и то само нагоре. Не иска да върви "ауто". Дали е така стандартно или трябва да се обучава по някакъв начин или е в следствие на грешка в комфорт модула? Ако е стандратно има ли начин да се направи да работи и нагоре ауто.Последен въпрос - задната чистачка не "плюе" течност. Къде се намира казанчето за нея? Чак от пред ли идва водата или има някъде в задната част по-малко (както е на някои други коли със задна чистачка)? Също къде бихте ме насочили да търся проблема?Ако някой има желание да помогне с информация - има почерпка от мен на някоя от срещите. Надявам се да сколасам да дойда скоро.

за лампичката и бутона не съм се заглеждал, ако може да се пръска спрей пръскай, ако стигнеш до лампа с бутонче има ги в бриколаж готови. стига ли за почерпката
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Доста проблемчета дребни те мъчат.Както коелгата Nino те посъветва отиди на 1 среща на форума в неделя и ще си отговориш че и поправиш проблемчетата там
      Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
      Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
      Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Здравей колега!По първият ти въпрос, мисля че си се заблудил малко. Копчето за осветлението в багажника се намира не на багажната врата а на купето.За справка: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...r=asc&start=30По въпроса за стъклата: "Comfort" функцията е само за шофьоското стъкло, а дали може да се преправи и дясното, немога да ти кажа.По въпроса за пръскачката на задното стъкло: Казанчето е едно и е общо и за предните и задната чистачки. за да не пръска на задното, най-вероятно е запушено клапанчето на за задната чистачка.Повече инфо тук http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F2%E0%F7%EA%E8
        Настоящата - Ford Focus ST
        Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
        Франкенщайн - R.I.P.
        Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Korun написа:
          Здравей колега!По първият ти въпрос, мисля че си се заблудил малко. Копчето за осветлението в багажника се намира не на багажната врата а на купето.За справка: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...r=asc&start=30По въпроса за стъклата: "Comfort" функцията е само за шофьоското стъкло, а дали може да се преправи и дясното, немога да ти кажа.По въпроса за пръскачката на задното стъкло: Казанчето е едно и е общо и за предните и задната чистачки. за да не пръска на задното, най-вероятно е запушено клапанчето на за задната чистачка.Повече инфо тук http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F2%E0%F7%EA%E8
          Благодаря за информацията. Комфорт-а работи и на стъклото до шофьора (от дясната страна), но само надолу. Тоест, сваля стъклото след кратко задържане на копчето. Искам и да се качва само, но не знам къде трябва да "пипна". По въпроса със светлината в багажника - със сигурност е в механизма, който е на 3тата врата. Бях го разглобил, но защо ли не снимах... Следващият път - ще снимам.По темата за пръскалото на задното стъкло - ще отида в магазина до сточна гара и ще купя въпросното клапанче. И за волвото ми трябва такова, защото отпред не пръска понякога (знам, че е от клапанчето) и е дразнещо. А за да го слагат, заначи има някаква причина и не мисля, че е редно се "прескача" с парче маркуч. Дано само да е от това проблема.Също пропуснах да попитам - какво значи една лампа на таблото? Изглежда като пръчка за масло с една капка отдолу. Понякога мига през 2 секунди 4-5 пъти след запалване. И знакът за подгревни свещи мига след запалване, но предполагам това е, защото ми казаха след диагностика, че имам подгревна свещ за смяна.Имам проблем с паленето. Още първият ден като я взех не искаше да запали. Върти стартера, пълни дюзите, всичко е ток и жица, но не пали. Даже понякога причатква. Много се стреснах като го направи за първи път, но ударих плюса на акумулатора и след завъртане на ключа - запали от раз без замисляне. Акумулатора е чисто нов. След това реших, че е клеясало. Сваляне-почистване-WD40-затягане. Пали от раз, но днес пак направи проблема и пак с почукване се оправи. В пълен шах съм... някаква идея?П.П. Korun - имаш почерпка на следващата среща

Коментар

fiat

запоследното кадето не палигледай да не разволиш кода проблема може да идва от доста места трабва да се тества с Виза може да покаже нещо като казваш че клиеимите и акумолатора са наред стартерен ключ-клеимите самия стартер-кабелите и други подобнина срещи може и повече да се разбере
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: fiat

kluchar написа:
              запоследното кадето не палигледай да не разволиш кода проблема може да идва от доста места трабва да се тества с Виза може да покаже нещо като казваш че клиеимите и акумолатора са наред стартерен ключ-клеимите самия стартер-кабелите и други подобнина срещи може и повече да се разбере
              При теб бях решил да идвам за да кажеш за код-ключ дубликат как стои въпроса. С колата ми дадоха само един ключ (не 3 и нямаше карта). Та ще се видим, но към края на седмицата.

Коментар

хъм за тва със стъклата незнам дали може да се преправи ,но на мареа-та и на 4те стъкла слизат със задържане ,но само шофиорското се качва със задържане.
                Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Working...
                X