Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лампа за ЕрБег на Брава - Питане?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лампа за ЕрБег на Брава - Питане?

Още със закупуването на колата ЕрБега не работеше. Не съм търсил проблема по различни причини... След това изгорих кабелите на бушона - ето тематаОбщо взето няма да оправям ЕрБега, но лампичката на таблото ме дразни като свети постоянно.Въпроса ми е: Как мога да спра захранването на лампата или да я изключа без да разглобявам цялото табло?Благодаря.
    M-Benz E 250 TD 150hp
    M-Benz 200d 75 hp
    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

За цялото табло не знам дали трябва да разглобяваш, но километража ще трябва да извадиш. Иначе има вариант да се направи "като хората" и да се излъже компютъра и лампата да светва и след като запалиш да изгасва. Но за тази процедура трябва да отидеш при хора които разбират как да го направят.
    Fiat Brava 1.6 16V
    Войната на пътя http://www.vbox7.com/play:0992d053

Коментар

Колега, таблото се разглобява за 15 минути .. а сглобяването е за 5. Мен ако питаш, не се опитвай да си вкарваш таралеж в гащите като пипаш насам-натам, а свали таблото и извади крушката. Ако не си правил процедурата даже можеш да си провериш останалите крушки. Аз като взех моята брава 6 крушки бяха изгорели (мислех че са 2 но като премерих всички се оказаха 6)
      Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

kkp написа:
        Колега, таблото се разглобява за 15 минути .. а сглобяването е за 5. Мен ако питаш, не се опитвай да си вкарваш таралеж в гащите като пипаш насам-натам, а свали таблото и извади крушката. Ако не си правил процедурата даже можеш да си провериш останалите крушки. Аз като взех моята брава 6 крушки бяха изгорели (мислех че са 2 но като премерих всички се оказаха 6)
        Малко трудничко ще извади крушката защото няма такава.Направено е със диод който за да се изолира ще трябва още доста да поразглобява.Другата индикация с диод мисля че беше за налягането на маслото.Измислили са го Италианците ако бяха крушки след изгарянето им щяхме да имаме и блокирал двигател при проблем са маслото.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Hari написа:
          За цялото табло не знам дали трябва да разглобяваш, но километража ще трябва да извадиш. Иначе има вариант да се направи "като хората" и да се излъже компютъра и лампата да светва и след като запалиш да изгасва. Но за тази процедура трябва да отидеш при хора които разбират как да го направят.
          Това става като вържеш лампата за еърбега с тази за маслото Даваш контакт, светва маслото и палиш - гаснат и двете Играчката си е да прехвърлиш пистите така, че да стане културно
          http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
          Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
          FIAT Punto 02' 1.9 JTD
          FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Tornado написа:
            Малко трудничко ще извади крушката защото няма такава.Направено е със диод който за да се изолира ще трябва още доста да поразглобява.Другата индикация с диод мисля че беше за налягането на маслото.Измислили са го Италианците ако бяха крушки след изгарянето им щяхме да имаме и блокирал двигател при проблем са маслото.
            А, мисля също че индикацията на ABS-са е със същото изпълнение.
            FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Hari написа:
              ...и да се излъже компютъра и лампата да светва и след като запалиш да изгасва...
              Аз не държа да светва при контакт и после да изгасва. Искам въобще да не свети, защото ме дразни много. Ако не намеря друго решение може и една черна лепенка да сложа отгоре, за да не я гледам тая червеничка, гадничка индикацийка
              M-Benz E 250 TD 150hp
              M-Benz 200d 75 hp

Коментар

Колеги, все още търся решение на проблема
                M-Benz E 250 TD 150hp
                M-Benz 200d 75 hp

Коментар

msotiroff написа:
                  Колеги, все още търся решение на проблема
                  Опита ли с разглобяване на таблото и отстраняване на диода?

Коментар

разглобяваш, махаш лампата и готовокрушката за възглавницата беше май малко по-странна - диод или нещо подобно
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Намерих начин как да се изгаси АИРБАГ лампата без да се разглобява таблото. Става за около 30 мин.
                      Brava 1.6 16v

Коментар

t_i_t_o написа:
                        Намерих начин как да се изгаси АИРБАГ лампата без да се разглобява таблото. Става за около 30 мин.
                        и?
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

И аз съм нетърпелив ама уви.Хайде колега разясни ни как го постигна.

Коментар

Ами аз мога да ви кажа как става за 5 минути.Отваряте таблото - тоест издърпвате го и режете жицата, която е за лампата на ербега Какво толкова има да му се мисли Поглеждате таблото отзад. виждате Б жак. Режете 4-тата жица с цвят Синьо-Жълто и вече няма да имате за какво да се тормозите.И едно пояснение - ако колата ти е след ’98 година (с новото табло) тогава е с диод. Ако е със старото е с лампичка - и тогава процедурата е мисля още по-елементарна.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Сваля се АИРБАГ контролера и се поставя мостче между два от пиновете на куплунга.
                              Brava 1.6 16v

Коментар

Working...
                              X