Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

задни колони за браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

задни колони за браво

здравейте колеги.Искам да си сменя задните клони на бравото.та да ми препорачате някакви що годе прилични като съотношение цена/качество.не ми се дават повече от 50-60лв за двете.та какви размери са и ми предложете модел.благодаря предварително.

Re: задни колони за браво

logitech1 написа:
    здравейте колеги.Искам да си сменя задните клони на бравото.та да ми препорачате някакви що годе прилични като съотношение цена/качество.не ми се дават повече от 50-60лв за двете.та какви размери са и ми предложете модел.благодаря предварително.
    Мисля, че са 15-ки. В Тенополис ще намериш. Брат ми си взе миналата седмица за реното. 60 лв. бяха двете, ама не знам каква е марката.
    Fiat Bravo 1.8 GT

Коментар

Не, 13 ки са. Аз взех едни сонита за 42 лева да ти кажа свирят доста прилично да не кажа прекалено добре. XS-F1325 е тва е модела. Сравнявах ги с пайнер и не ми хареса, паинера само пищеше повече, докато тези до колкото е възможно вадят и бас.
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Не се занимавай да слагаш подобни пищялници в малките отвори отзад. Срежи си кората и това е ... миналата година и аз бях с нагласата, че в колата дискотетка няма да правя и си взех 13-ки, обаче бас нямаше никакъв. Това са изключително малки говорители, които освен за високи и средни за друго не могат да се използват. Сложи си едни 6x9" и да ти е мирна главата.Все пак, ако не искаш да режеш кората, това са твойте говорители:http://www.aval-bg.com/catalog/displ...ubstyle_id=244

Коментар

а аз защо си мисля че са елипси.не съм ги гледал но мисля че са елипси.за рязане на кората изобщо не може и да става въпрос нещо не ме кефи идеята.където са стандартните там ще сложа тези новите.59 е тъкмо в моите възможности.ще ги разгелдам тия дни в технополис.

Коментар

Не гледай капаците отгоре - те са елипсовидни. Отдолу държачите са за кръгли 13 см. говорители. Отвори багажника и се увери сам ...По-добри 13-ки от тези Hertz няма да намериш. Това са единствените говорители, които може да извадят някакъв бас за този размер. Високите няма какво да ги коментирам ... те са запазена марка на Hertz.Идеята за рязане не е лоша и е единственото, което може да се направи, ако искаш качествен саунд в колата си. Кора можеш да намериш винаги. По моргите са на цени около 20 лв.Разгледай, ако искаш снимките на колата ми в гаража ... получи се перфектна музика и като звук, и като външен вид.http://forum.fiat-bg.org/garage.php?...ehicle&CID=100

Коментар

Видях, че си написал и Технополис ... тези там не ги слушай, че да не си тръгнеш с някои боклуци на Thunder (на Thunder само усилвателите са добри, а колоните НЕ). Всички фирми, които се занимават професионално с Car Audio препоръчват точно тази марка (Hertz) и това не е случайно. За повече информация можеш да разгледаш и форума на tuning.bg, раздел "Кар Аудио и мултимедия" ...Този модел на Hertz мисля, че го има в Техномаркет или можеш направо да си го поръчаш от www.avitel-bg.com

Коментар

Да се присъединя и аз към колегата wwweb, и аз като тебе не мислех да режа кората и да правя дискотека, взех си тези 13ки и първото нещо което открих е че местата за захващане (ушите) стърчат доста на долу и колоната не може да легне в предния си край и да уплътни , та се наложи да ги скъсявам тея уши за болтовете на половина, и то пак колоната не приляга добре та купувах гумено уплътнение за врати за да мога да уплътня колоната към кората. Ако не направиш тва уплътнение считай че ще дрънка като веф, и разочарованието ще е пълно. Така с тези колонки изкарах до преди седмица и аз като тебе не щях да реша кората, а и ми се вижда малко слабичка за елипси, и си купих една дъска талашит с дзегето за 30 мин го оформих като кора, лепнах му 2 елипси облякох го с черен плат и сега дъни та се не трае много съм доволен от звука които вади. Елипсите са някви сонита експлод 4 лентови 130 лева ама свирят прилично когато ги купувах на времето още нямаше Херц. Та за кората тва е съвета ако не искаш да я режеш.
                Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                  Да се присъединя и аз към колегата wwweb, и аз като тебе не мислех да режа кората и да правя дискотека, взех си тези 13ки и първото нещо което открих е че местата за захващане (ушите) стърчат доста на долу и колоната не може да легне в предния си край и да уплътни , та се наложи да ги скъсявам тея уши за болтовете на половина, и то пак колоната не приляга добре та купувах гумено уплътнение за врати за да мога да уплътня колоната към кората. Ако не направиш тва уплътнение считай че ще дрънка като веф, и разочарованието ще е пълно. Така с тези колонки изкарах до преди седмица и аз като тебе не щях да реша кората, а и ми се вижда малко слабичка за елипси, и си купих една дъска талашит с дзегето за 30 мин го оформих като кора, лепнах му 2 елипси облякох го с черен плат и сега дъни та се не трае много съм доволен от звука които вади. Елипсите са някви сонита експлод 4 лентови 130 лева ама свирят прилично когато ги купувах на времето още нямаше Херц. Та за кората тва е съвета ако не искаш да я режеш.
                  Sony елипси за парите си са перфектни Смея да твърдя, че в момента имат най-добрите модели 6x9" при захранване само от CD Player-а ...А за 13-ките едно допълнение - моите бяха Blaupunkt и се държаха само на 3 винта, защото на 4-ия имаше разминаване с отвора на кората. Има един вариант за дигане на баса при 13-ки, ако се намерят преходници за тях. Има си Fiat-ски оригинални, но са по 45 лв. парчето. Създават форма като саксия ...Все пак, ако човека иска да си сменя скоро пак музиката нека си вземе 13-ки. Двама човека му казваме, че не е подходящ вариант да взима 13-ки, защото сме патили по същия начин, но щом си е навил

Коментар

колега wwweb..погледнах тези колони на херц които ми прати като линк.честотния диапазон е от 60HZ до 21к.аз все пак намерих едни които са от 40.модела е PIONEER TS-G1318.но маи на място ще реша...

Коментар

logitech1 написа:
                      колега wwweb..погледнах тези колони на херц които ми прати като линк.честотния диапазон е от 60HZ до 21к.аз все пак намерих едни които са от 40.модела е PIONEER TS-G1318.но маи на място ще реша...
                      Ако имаш възможност иди в някой маркет, където имат почти от всички модели и слушай. Взимай това, което ти хареса - 100% ще бъде Hertz, но иди и ги пробвай.Има и друго нещо ... това далеч не е най-доброто на Hertz. Все пак са говорители от най-ниския клас на Hertz съобразени с парите, които си споменал, че можеш да отделиш.A за честотния диапазон ... по-добре не го гледай. На бас ти казах да не се надяваш. При такъв багажник и подобни малки говорителчета трудна работа

Коментар

Ами да ти кажа според мен единя варянт с рязането на кората лесно и бързо става и звука ще бъде каде каде по добър.Но ако толкова си държиш бих ти препоръчал ето тези http://www.toyaga.org/bg/audio/?slaveid=36&prodid=122 говорители понеже колегите в по горните постове неса прави че на херц са най добри ит е са добри но са на същото ниво като тевзи който аз ти предлагам.На херца пищялките са твърде силни и ако нямаш хубав амп с който да ги по урежеш и намалиш ти става още по трудно понеже трябва да купиш и филтри абе разправия си е.Но то човек трябва да си ги чуе зада реши понеже така аз казвам едно друг ще каже друго докато неги чуеш няма да си избереш лесно такче утивай слушаи и взимаи.

Коментар

И аз имах проблем с колоните - никакъв бас. След като попитах в Toyaga колко ще ми струва смяната на 4-те тонколони с по-добри с по-силен бас доколкото е възможно ми казаха цената - 140лева. Разходих се в Техномаркет и си купих бас туба Blaupunkt и усилвател. Всичко с кабелите ми излезе 180 лева, а резултата е перфектен. Единственото лошо е че оставаш без багажник но на мен не ми и трябва.
                          Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Такамм.. сега мисля че някой колега ще ме прецова ама ..... Thunder....кое казахте че му е лошото и кое хубавото че нещо не разбрах ??? Ето какво направих аз с моето фиатче: оригиналната кора изхвръкна , на нейно място се появи кора от талашит (1.7 мм облечена с черен филц) - перфектно направена от мен , направо се гордея с нея . Та на кората сложих http://www.thunder.bg/product_info.php?products_id=219 (забележете цената) и преди да ги пусна си помислих :мамка му яко ще съм се прецакал! , след което ги пуснах ... и се кефих , ама много се кефих , щото нито очаквах такъв звук , нито такава мощност. Баса беше леко недостатъчен , затова си направих експеримена да сложа кутии отдолу - резултат - клати се огледалото за обратно виждане , издържат на 60 Вата RMS без да има и помен от кривене ( след това просто трябва да се намали баса) , но аз ги бях взел тези колони с друга цел - среда и пищялки , така че отрязах ги на 120 ХЗ и ги сложих на 2х80 усилвателя - могат да ти скъсат ушите (а за бас си сложих каса както си му е реда) , та моля за извинение ако съм засегнал някои с херц или сони (не оспорвам качествата на тези говорители) , но ако сложа 4 като моите на кората в кутии пре спокойно мога да махна дори касата , а 2 херца (които излизат пак толкова пари) не могат д ме стигнат г*зъ да си съдерат Утре ако мога ще дам снимки
                            Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
                            части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
                            части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
                            тел. 0883437022

Коментар

Rezko написа:
                              Такамм.. сега мисля че някой колега ще ме прецова ама ..... Thunder....кое казахте че му е лошото и кое хубавото че нещо не разбрах ??? Ето какво направих аз с моето фиатче: оригиналната кора изхвръкна , на нейно място се появи кора от талашит (1.7 мм облечена с черен филц) - перфектно направена от мен , направо се гордея с нея . Та на кората сложих http://www.thunder.bg/product_info.php?products_id=219 (забележете цената) и преди да ги пусна си помислих :мамка му яко ще съм се прецакал! , след което ги пуснах ... и се кефих , ама много се кефих , щото нито очаквах такъв звук , нито такава мощност. Баса беше леко недостатъчен , затова си направих експеримена да сложа кутии отдолу - резултат - клати се огледалото за обратно виждане , издържат на 60 Вата RMS без да има и помен от кривене ( след това просто трябва да се намали баса) , но аз ги бях взел тези колони с друга цел - среда и пищялки , така че отрязах ги на 120 ХЗ и ги сложих на 2х80 усилвателя - могат да ти скъсат ушите (а за бас си сложих каса както си му е реда) , та моля за извинение ако съм засегнал някои с херц или сони (не оспорвам качествата на тези говорители) , но ако сложа 4 като моите на кората в кутии пре спокойно мога да махна дори касата , а 2 херца (които излизат пак толкова пари) не могат д ме стигнат г*зъ да си съдерат Утре ако мога ще дам снимки
                              По принцип всеки хвали това, което притежава, но дали наистина е качествно е друг въпрос. Колоните Thunder не струват. Ако удрям по ламарина ще извадя по-хубав бас от говорителите Thunder ...На Thunder са хубави единствено усилвателите. Виж за домашно аудио бих си взел колони Thunder, но в Car Audio-то са боза. Не само аз съм на такова мнение, а и 95% от хората занимаващи се професионално с автомобилна музика.

Коментар

Working...
                              X