Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с електрониката на Стило..

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мойта епопея със стилото няма край след правене на компютъра (сменена букса и две платки и презапояване на процесора) проблемът си остана. Въртяха се пак инжектори, бобини, кабелите се провериха отново не и не и не. След второто оправяне на компа и зачистване на грешките всичко изглеждаше наред, прибирам се аз и след около 40 мин каране компа почна да пищи, давам газ, няма никой, без значение на коя скорост, повече от 5 не дига. Като изключа ключа и запаля наново първоначално е наред, минавам 10 метра и пак същата история. Оставия я да пренощува на пътя, сутринта отидохме с лаптоп да проверим какво става и изписа грешка дроселовата клапа (не знам дали го произнасям правилно и О2 сензор). Запалих и тръгнах, този път без проблем, но след 100 м старата история, почна да придърва и изписа пак инжектор на 4ти цилиндър. След околко 40 мин каране пак изчезна газта и даде дроселова клапа. Вече не знам какво да правя, сега я взе пак човекът, който прави компа да го погледне отново. Вече тотално не знам какво се случва, моля дайте някаква идея или съвет или препоръчайте читав майстор да я види.
    Fiat Stilo 1.6 16V 2003

Коментар

Колегите ти казваха да не се пипа компютъра ама ти приятел та приятел.Компютър не се разваля лесно,той е пригоден за екстремни условия на работа.Компютър се разваля от НЕКАДЪРНИЦИ макар и приятели.Дано се окажа лош пророк но смятам,че са ти го прецакали за което разбира се ти вина нямаш.Дано не съм прав и всичко се оправи по тънко.Мисля,че трябва да обърнеш внимание на диагностиката.То вече не знаеш дали е от компа или наистина потенциометъра се бъзика.
      Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

кола

Да ECU на този модел двигател по рядко се разваля а и не се сещам някой да го е ремонтирал и веднага колата да се е оправилапо може нещо друго да е .
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ей май го оправих. Компът е идеалка, нищо му няма, дори и да е имало вече е пушка. Вчера отидох и купих една бобинка, защото ми писна от всички майстори и почнах да я въртя на всеки цилиндър да видя дали ще се промени нещо. След смяната веднъж направи номера с придърпването и на диагностика вече даде грешка в запалителната бобина на 1ви цилиндър, сложих новата на 4ти, където пищеше досега и всичко заспа и няма ядове, ни дросели, ни цилиндри, нищо, върви като пушка. Как са ги тествали в сервиза не знам, но изключително много се надявам да не пускам повече постове в тази тема Положителната страна на цялата история е, че вече знам нещата по половината кола и кое какво прави и как да го монтирам/демонтирам Благодаря Ви за съдействието!!!
          Fiat Stilo 1.6 16V 2003

Коментар

А и удоволствието като си оправиш сам колата е голямо :D

Коментар

Безценно направо Като отидох днес, да ме закачат на диагностиката, тоя баш майстора ме гледаше като момчето, което говори с морето :D
              Fiat Stilo 1.6 16V 2003

Коментар

Ако случайно нещо друго почне да те тормози(недай си боже) не се притеснявай да питаш. И безаварийно каране.

Коментар

Много Ви благодаря!!!
                  Fiat Stilo 1.6 16V 2003

Коментар

Радвам се за тебе колега.И друг път да знаеш компа не се пипа за щяло и нещяло.Колегата ти каза няма искра - изключва се инжектора.Успех и безаварийно каране.
                    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Working...
                    X