Здравейте, Чувал съм, че Стилото се "слави" с проблемна електроника (чести проблеми в компютъра) и за това се надявам моя проблем да е от електрониката..Доста често ми се случва, когато паля и съм по леко надолнище и съм натиснал и съединител и спирачка едновременно да ми изкарва АБС грешка, ЕПС грешка, но това съм почти убеден, че си е от комютъра - в смисъл нямам проблеми със спирачките, а е от натиснатия педал.. Но онзи ден както си карах и ми изкара Engine Failed.. застоя се за 10 - 15 секунди и изчезна.. нямах никакви проблеми 2 дена, но вчера се случи пак и се задържа за повече време, но пак изчезна и всичко МАЙ си беше наред, но вземам да се плаша.. Ако някой може да ми каже как мога да си проверя какви точно са грешките на компютъра, дали да обръщам внимание въобще, след като изчезва за секунди, или дори проверено място, където мога да отида и да я диагностицират, защото това не е никак малък проблем и ме е страх да не си е от двигателя.. Благодаря ви много за помощта...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с електрониката на Стило..
Collapse
X
-
Здравейте, да не отварям нова тема, реших да пиша тук, че проблемът ми е сходен. Изписа ми няколко пъти engine fault и светва лампата на двигателя. Когато се случи колата губи мошност, почва да придърпва и харчи много бензин. След няколко часа се оправя от самосебе си и върви нормално. Става дума за Стило, 1.6 бензин, 2003та. Ходих на диагностика и вади грешка в четвърти цилиндър. Хората от сервиза мислеха, че е инжектора, но не бяха сигурни, затова размениха инжекторите от 4ти на 2ри цилиндър и обратното. След няколко дена пак даде същата грешка и пак изписа в четвърти цилиндър, съответно проблемът не е в инжектора. Провериха всички кабеляци и казаха, че са наред и като са замервали компютъра, проблемът е идвал от там. Въпросът ми е, случвало ли се е подобно нещо на някого и знаете ли дали може да се ремонтира компютъра или трябва да търся нов? Благодаря предварително за помощта.Fiat Stilo 1.6 16V 2003
Коментар
-
И аз имам същия проблем с стилото както си карам почва да губи мощност светва ASR фаил и от време на време и двигателя ходих в Добрич във Фиат и ми казаха че е от платката с релетата и бушоните която е до акумулатора. Поръчал съм я и като дойде ще пиша какво е станало. Но доставката е 10 дена
Коментар
-
А защо не почнете от проверка на акумулатора, аз съм с мареа 1,6 и се скъсваше от всякакви грешки заради окъсила клетка на аб. А иначе колата си палеше и по нищо не личеше че аб е заминал,сега съм с нов и нямам никакви грешки. А за стилото с прекъсващ 4 цилиндър - кабели,свещи бобина. Предполагам е с двойна бобина. С мерене е почти невъзможно да се установи дали е заминала. Имам в багажника една която си отговаря на всички параметри ,но прекъсва на 2 и 4 цилиндър всичко се оправи с нова. :D
Коментар
-
Говорих с приятеля от сервиза и каза, че проблемът бил от компютъра и сега търсели компютър за смяна. Казах му за бобина и свещи, а той ми каза, че е не от тях, защото грешката я дава в самия инжектор на 4ти цилиндър. Порових се във форума и намерих тема на колежка с подобен проблем (http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=69612), но каза, че и това нямало да помогне.Fiat Stilo 1.6 16V 2003
Коментар
-
dpenew написа:Говорих с приятеля от сервиза и каза, че проблемът бил от компютъра и сега търсели компютър за смяна. Казах му за бобина и свещи, а той ми каза, че е не от тях, защото грешката я дава в самия инжектор на 4ти цилиндър. Порових се във форума и намерих тема на колежка с подобен проблем (http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=69612), но каза, че и това нямало да помогне.
Коментар
-
Благодаря много за съвета, ще им кажа да разменят бобините, да видим какво ще покаже след това. Лошото е, че аз съм много бос и в общи линии мога само да карам , не разбирам много, много, иначе и аз бих ги сменил. При мен проблемът стана за първи път на тръгване по голям баир, където още не бях свикнал на колата и я вкарах в по-сериозни обороти. Отново, мерси МНОГО за съдействието, ще пиша като имам някакво развитие.Fiat Stilo 1.6 16V 2003
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар