Хи КОЛЕГИ,от вчера вече официално съм "колега" с едно ПУНТО .По принцип се оглеждах за браво, но като седнах в това и разбрах, коя е моЙта кола. Молбата ми е да помогнете доклокото можете, макар и да звучат глупаво някои от въпросите които имам, ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ :D 1.От къде се пуска дългите свтлини/сериозно питане/? При "дръпване" на лосчето на мигачите само примигват, но не превключват. Това нормално ли е или има някъкъв проблем?2. На таблото присветва една лампа жълта нещо като крушка с "i" написано вътре. Светва най-вече при натискане на спирачката, при отпускане изгасва. Дали има нещо общо с дългите светлини?3.Изпробвах рязко спиране. ABS-задейства/предполагам/,педала на спирачката почна да "подскача" /нормално ли е да е така/ и светна лампа ABS и не неще да гасне. някаква идея какво и как.4.Музика, свири си както трябва, НО през определено време гасне, и трябва пак да се пуска... някаква идея какво и как.На първо четене това е.Намерих доста неща тук във форума, които ми спестиха доста въпроси, но на горните не успях, та това е.Още веднъж 10ХМного безаварини километри!!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
МОЛЯ, за малко помощ и консултация по ПУНТО 1.2
Collapse
X
-
Добре дошъл във форума, дано ти е полезен. 1. Оттам се пускат, но сигурно механизма е развален. Пробвай с по-рязко и "дълбоко" движение. 2. Провери си нивото на спирачната течност за начало. 3. Имаше писано някъде по темата в "Консултации" мисля... сигурен ли си, че е с ABS?4.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
kiro_of_the_day написа:...1. Оттам се пускат, но сигурно механизма е развален. Пробвай с по-рязко и "дълбоко" движение...http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
аз лично карам Пунто 1.6 . Значи за фаровете се пускат когато си включил на къси и бутнеш лостчето на долу. За лампата е провери си спирачната течност и наклатките да не би да са износени (предните). Подскачането на педала е нормално ,но ако колата е започнала да подскаче виж дали имаш достатачно хидравлично масло (разбира се ако имаш хидравлика на волана).За музиката виж първо буксата отзад на радиото ако е добре сложена сигурно някой кондензатор си е "тръгнал" .Fiat Punto SX 90
Toyota Celica ZZT231 1.8 VVTLi T Sport
Коментар
-
Аз имам Мареа от две седмици и забелязах, че музиката спира автоматично след около 10-20 минути, ако колата не е на контакт, явно ако я забравиш пусната да не ти изтощи акумулатора. Провери буксите на аудиото, получава ли сигнал че колата е на контакт, и дали не са окислени. Може да напръскаш буксите със спрей Philips , има го по магазините за електронни компоненти. Не ти препоръчвам друга марка, тази използвам от доста години, и е супер.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар