Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

МОЛЯ, за малко помощ и консултация по ПУНТО 1.2

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    МОЛЯ, за малко помощ и консултация по ПУНТО 1.2

    Хи КОЛЕГИ,от вчера вече официално съм "колега" с едно ПУНТО .По принцип се оглеждах за браво, но като седнах в това и разбрах, коя е моЙта кола. Молбата ми е да помогнете доклокото можете, макар и да звучат глупаво някои от въпросите които имам, ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ :D 1.От къде се пуска дългите свтлини/сериозно питане/? При "дръпване" на лосчето на мигачите само примигват, но не превключват. Това нормално ли е или има някъкъв проблем?2. На таблото присветва една лампа жълта нещо като крушка с "i" написано вътре. Светва най-вече при натискане на спирачката, при отпускане изгасва. Дали има нещо общо с дългите светлини?3.Изпробвах рязко спиране. ABS-задейства/предполагам/,педала на спирачката почна да "подскача" /нормално ли е да е така/ и светна лампа ABS и не неще да гасне. някаква идея какво и как.4.Музика, свири си както трябва, НО през определено време гасне, и трябва пак да се пуска... някаква идея какво и как.На първо четене това е.Намерих доста неща тук във форума, които ми спестиха доста въпроси, но на горните не успях, та това е.Още веднъж 10ХМного безаварини километри!!!!

    #2
    Добре дошъл във форума, дано ти е полезен. 1. Оттам се пускат, но сигурно механизма е развален. Пробвай с по-рязко и "дълбоко" движение. 2. Провери си нивото на спирачната течност за начало. 3. Имаше писано някъде по темата в "Консултации" мисля... сигурен ли си, че е с ABS?4.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

    Коментар


      #3
      kiro_of_the_day написа:
      ...1. Оттам се пускат, но сигурно механизма е развален. Пробвай с по-рязко и "дълбоко" движение...
      Тц, рязко и дълбоко най-много да му остане лоста в ръцете Дългите се включват само когато са включени късите, като лоста се бутва напред, не към шофьора
      http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
      Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
      FIAT Punto 02' 1.9 JTD
      FIAT Punto 99' 1.7 TD

      Коментар


        #4
        аз лично карам Пунто 1.6 . Значи за фаровете се пускат когато си включил на къси и бутнеш лостчето на долу. За лампата е провери си спирачната течност и наклатките да не би да са износени (предните). Подскачането на педала е нормално ,но ако колата е започнала да подскаче виж дали имаш достатачно хидравлично масло (разбира се ако имаш хидравлика на волана).За музиката виж първо буксата отзад на радиото ако е добре сложена сигурно някой кондензатор си е "тръгнал" .
        Fiat Punto SX 90
        Toyota Celica ZZT231 1.8 VVTLi T Sport

        Коментар


          #5
          На Пунто 1.2 от старите се включват светлините с лоста напред.За другите две-не знам. Музиката ти сигурно прекъсва откъм заханване, кабелите погледни.
          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

          Коментар


            #6
            Аз имам Мареа от две седмици и забелязах, че музиката спира автоматично след около 10-20 минути, ако колата не е на контакт, явно ако я забравиш пусната да не ти изтощи акумулатора. Провери буксите на аудиото, получава ли сигнал че колата е на контакт, и дали не са окислени. Може да напръскаш буксите със спрей Philips , има го по магазините за електронни компоненти. Не ти препоръчвам друга марка, тази използвам от доста години, и е супер.
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

            Коментар

            Working...
            X