Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със запалването

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със запалването

Колеги,моля за помощ!От известно време съм без кола.Прибрах я на буксир от Костенец до София и до сега всеки ми дига рамене.Става въпрос за Типо 1,4 карбуратор.Преди време имах роблеми с влажното време-пресъсваше,дига разхода,трудно пали като изгаснера и понякога въобщте не пали.Смених свещи,кабели за високото,бубинаркапачка на делкото и накрая комутатора.Времето се оправи и проблема изчезна,но за мен не защото като намокря делкото променя работата на двигателялА сега когато се прибирах от морето ми изчезнаха токовете.Превързах масите които са под бубината и тръгнах но не за дълго.Гориво има,но ток на кабелите за свещите нямам.Моля за съвет,или насока към човек който си разбира от работата.Благодаря!

прегледай си хубаво кабелите,запалителната уредба на типо карбуратор е елементарнадатчик в делкото>комутатор>бобинацялата схема е лесна имаш е + през контакт (обикновенно оранжевия кабел на бобината),другия оранжев е същи плюс но отива към комутатора,- на комутатора се взима от корпсуа на делкото провери масата на комутатора и кабелите от датчика към комутатора,обикновенно тези кабели изсъхват с времето и дават на късо един в друг или към маса

Коментар

Working...
    X