Колеги,моля за помощ!От известно време съм без кола.Прибрах я на буксир от Костенец до София и до сега всеки ми дига рамене.Става въпрос за Типо 1,4 карбуратор.Преди време имах роблеми с влажното време-пресъсваше,дига разхода,трудно пали като изгаснера и понякога въобщте не пали.Смених свещи,кабели за високото,бубинаркапачка на делкото и накрая комутатора.Времето се оправи и проблема изчезна,но за мен не защото като намокря делкото променя работата на двигателялА сега когато се прибирах от морето ми изчезнаха токовете.Превързах масите които са под бубината и тръгнах но не за дълго.Гориво има,но ток на кабелите за свещите нямам.Моля за съвет,или насока към човек който си разбира от работата.Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със запалването
Collapse
X
-
прегледай си хубаво кабелите,запалителната уредба на типо карбуратор е елементарнадатчик в делкото>комутатор>бобинацялата схема е лесна имаш е + през контакт (обикновенно оранжевия кабел на бобината),другия оранжев е същи плюс но отива към комутатора,- на комутатора се взима от корпсуа на делкото провери масата на комутатора и кабелите от датчика към комутатора,обикновенно тези кабели изсъхват с времето и дават на късо един в друг или към маса
Реклама
Collapse
Коментар