Ако вържа две елипси последователно (така че да станат 8 ома),а на другите три канала (за CD Player става въпрос) вържа три говорителя по 4 ома,това ще пречи ли на плеъра,ще го претовари ли,ще изгори ли?По книжка пише че поддържа говорители от 4 до 8 ома.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ със свързване на говорители
Collapse
X
-
Защото имам две елипси и два бас говорителя и една малка бас туба.И си мисля да закача елипсите на един канал,двата баса на другите два канала и бас тубата на последния.Да има колкото се може повече бас,а тази малката тубичка доста добре дъни.Поне на мен ми харесва де.Затова питах дали ще стане.
Коментар
-
Мен ако питаш по добре вържи двата + на елипсите в "+" на СД-то ,и двата "-" пак така.Но ги вържи на единия канал за предни.Касата на единия канал на задни.А останалото съответно единия бас на предни а другия на задни.Според мен така както си мислиш да правиш няма да извадят много бас.Какво ти е СД-то за да ти кажа дали ще е добър звука.Аз на твое място бих си купил един усилвател Тъндър ТСА 2050 примерно за 50лв втора ръка и на него да вържа касата, а на СД-то на предни елипсите и на задни Басите.Bravo TD100 98'- това в Гаража
Brava TD100 96'- Мир на праха и...
Bravo TD100 97'- новата придобивка на брат ми....
Какво остана да ви кажа освен "Fiat Diesel Power Forever"
Коментар
-
xploda написа:Аз питам за начин на свързване.Какво общо има сега какво е CD-то елипсите и басите?Плюс това колегата Rokambol ми отговори (за което му благодаря) изчерпателно.Модераторите могат да изтрият темата.Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
xploda написа:Плюс това колегата Rokambol ми отговори (за което му благодаря) изчерпателно.Модераторите могат да изтрият темата.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Добре де защо ще има кривене аз тва не мога да разбера.Ако го усиля докрай ясно,ама иначе защо ще криви?Защото трите канала ще са на 4,а четвъртия на 8 ома ли?Обяснете малко.Аз затва питам.Вие тука само ми се карате и подигравате.Ако няма да помагате поне замълчете.Вие да не сте се родили научени по рождение?Ако ще се тровим кажете.Нямам нищо против.
Коментар
-
ами как няма да криви - басите са най-натоварващият крайното стъпало елемент, защото имат най-дълъг ход и продължителна консумация на ток в едната посока. Затова те се пускат в отделен канал и се усилват с отделен усилвател. Паралелно с това тяхната честотна лента е ограничена по презумция (без филтри дори) до към 500 Hz, което означава че ти от изпълнителя (от човешки глас нагоре) няма да чуваш нищо и съответно ще усилваш стъпалото до дупка за да се опиташ да компенсираш липсата му. И в крайна сметка ще имаш само бучене (до 500 Hz) и кривене (усилване над 70%). Елипсите ще са единственият звучаш елемент в тази какафония, но ти си решил да ги съсипеш за един канал...Твоя воля.
Коментар
-
xploda написа:Аз питам за начин на свързване.Какво общо има сега какво е CD-то елипсите и басите?Плюс това колегата Rokambol ми отговори (за което му благодаря) изчерпателно.Модераторите могат да изтрият темата.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Dodo 155 написа:А на колко години си? Имаш ли книжка? Това, което си решил да правиш не става с пръдня
Коментар
-
Колеги, моля Ви да се успокоите! Както каза колегата - никой не се е родил научен! Всички сме мигали на парцали първия път... Нали за това е форума - да си помагаме, а не да показваме колко сме умни...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
xploda написа:Dodo 155 написа:А на колко години си? Имаш ли книжка? Това, което си решил да правиш не става с пръдня
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар