Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Авто музика малко съвети и препоръки

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Авто музика малко съвети и препоръки

    Взех си CD Panasonic,2 елипси Blaupunkt,и два 10" баса Aiiax.Направих си нова кора от масивен талашит и всичките говорители ги сложих на кората.Отпред нямам нищо и не искам.Няма да слагам усилвател,ще ползвам само плеъра.Две неща ще питам:1.Мога ли да направя изобщо нещо за да постигна повече бас.Примерно да сложа басовете в кутии или де да знам нещо друго каквото се сещате.2.Искам да сложа филтри на всеки говорител.На елипсите нещо дето да реже всичко под 300-400 Хц да речем (ако има такива филтри де),щото при повече бас и кривят ми се струва.Пък на басите някакъв филтър,който да реже всичко над 200-300 Хц примерно,щото много гадно се чуват и среди от тях.Има тук хора,които ме съветват да пробвам с кросоувър.Едниния вика да сложа само за баса.Имало такъв кросоувър дето нагласяш на колко да ти ги реже-50,80,100 ХЦ за 10 лв.,само трябвало да му добавиш 12 волта захранване.А някои други ме съветват да взема 3-канален ли многоканален ли както там се води кросоувър и от него да излизали всички кабели към говорителите,а не отделен кросоувър за всеки говорител.Чакам вашите съвети и препоръки по 2-та въпроса.Мерси предварително.

    #2
    Продават се в търговската мрежа едно, дву и трилентови пасивни филтри. Цената на последния е 15 лв. за канал. Аз ползвам такива (производство на завода за високоговорител в Благоевград) вече 5 години и съм доволен. Малко са обемисти (с големината на VHS видео касета, ама че сравнение и аз намерих ), но вършат чудесна работа. Най близо до теб има представителство в Търговище. Ето и адреса:гр. Търговищежк "Запад - 2", бл. 48тел. 0601-48500ЕТ "Д и Д Електроник"
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

    Коментар


      #3
      Човек, не те виждам как ще захраниш двата баса с player, който не е повече от 18-20W на канал. Не знам какъв звук очакваш просто. Вземи си един усилвател Thunder и не се занимавай с излишни неща. При тоя начин на конфигуриране на звук не се надявай.Между другото дай повече информация за конфигурацията, мощности?

      Коментар


        #4
        Вярно е че са големи басите,но аз нарочно ги взех такива.Големи,но маломощни (30 W RMS).От идеята "Bigger is better".На мен ми е пределно ясно че ще е мнооооооого по-добре с усилвател,но за мен тва са излишни разходи.Като се има впредвид и негатовното му влияние бърху акумулатора.Плюс това на мен си ми харесва как звучи сегашната ми акустика и повярвай ми доста добре е като за аудио "само със плеър".Аз не питах какви усилватели и пр. да си взема,че да има повече бас,а какво мога да направя с наличното за да постигна максималното от това което имам.Най-ми е лесно да дам 500 или повече за ултра бас,но не е това цаката.Да не споменавам че имаше клипче с едни изроди,които с 2 най-обикновени елипси,сглобени в цпециална кутия,постигнаха супер бас(100+ db ли нещо подобно,ще излъжа сега).Тестваха го и който го чуеше мислеше че има туба и усилвател в колата.Ще го постна даже по-късно във форума.Така че моля ви колеги-по темата.Без излишни отклонения и изостряне на тона.

        Коментар

        Working...
        X