Проблемът е следният: При включване на къси светлини се включват веднага и чистачките, на габарити не, само на къси светлини. Помислих си, че по-идиотско нещо просто няма, лоста на чистачките е от едната страна, на светлините е от другата... нищо общо не би трябвало да имат.До момента разполагам със следната информация:1. Оказа се, че все пак имали нещо общо двете системи- пръскачките на фаровете се включваха само при светнати къси светлини, при угасени фарове само на предното стъкло пръскат. В момента ми е изгоряла помпичката на пръскачките за прозорците, тази за фаровете работеше, преди малко пак си играх- не пръска! 2. Информация от познат: на WV Passat същата случка, оказало се че не е затегната клемата "-" на акумулатора и по тази причина при включени фарове ставало не знам си какво, така се оправило. Вижда ми се не по-малко идиотско де. Клемите че не са в идеално състояние- не са, затегнати са докрай, и пак могат да се махнат с ръка, но все пак ги ръчках и намествах за всеки случай, ефект няма. Давайте идеи, аз все пак съм привърженик на теорията, че причината може да е изгоряла/и помпички на пръскачките за стъклата и фаровете. Ще търся през седмицата помпичка, за да я сменя и без това, без работещи пръскачки на стъклата е кофти все пак...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с чистачките и късите светлини
Collapse
X
-
Разкачи на първо време куплунзите за помпичките на пръскалките на фаровете и виж дали ще има промяна. Ако няма, пиши. Ще разгледам схемата, пък може да ми хрумне нещо. Миналата седмица имах не по малко идиотски проблем от твоя - изчезнаха ми всички светлини, освен дясна, къса. Натиснах хубаво всички бушони и релета и се оправи. Шантава работа.
-
Колата е тази от подписа ми, всички бушони са свалени и проверени един по един- здрави и наместени са, това беше първото нещо което направих. Довечера ще пиша какво става при откачане на куплунзите на двете помпи, тъкмо ми донесоха една употребявана за прозорците и ще я пробвам.Fiat Marea 130JTD Weekend HLX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар