колеги имам един много тъп въпрос към вас.Значи незнам на вашите коли как е ама на мен ми показва колко ми остава да мина с тва в резервоара и колко ми гори на 100 км обаче имам някакви съмнения,тоя уред нещо не е в ред показва ми разход 13.5 л/100 което не е вярно онзи ден ходих с колата до софия и ми е изгорила точно 11 л като съм я карал и на климатик а тая джаджа си показва 13.5 и чат пад ми падна до 10.3 ако някой разбира ще съм му много благодарен да ми обясни
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Борд Комп
Collapse
X
-
Борд Комп
Fiat Punto 2 1.9 Jtd HLX 2001 год. (inlove)
Vw Golf III Cabrio 1.9 TDI 1996 год.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=146239Етикети: –
-
Колега,и аз имам такова чудо на колата от подписа.Менюто Range показва колко км остава да минеш с наличното в момента гориво в резервоара,моментния разход показва само когато е на ход,в спряло състояние/при работещ ДВГ показва чертички ----,среден разход-изчислен за изминатите км.,общо време,общо км.-това е меню А,менюто В показва същите неща но е нещо като Архив-по спомен от книжката,ако не го нулираш ръчно,се нулира на 5000 км.Метода на измерване е изчислителен,а не директен, в алгоритъма участват времето на отваряне на дюзите,скороста,изминатото разстояние...Не съм поглеждал в книжката каква точност му дават,но от практиката,при мен за 13000 км изминати досега,най-голямата грешка е +/-1л-100км./измерено при зареждане да горе...Не подлежи практически на регулировка,т.к. точноста зависи от алгоритъма на изчисление и параметрите заложени в него-освен ако някой от датчиците които ги измерват да са неточни...Ex. Grande Punto Driver
-
мерси колега аз на тва с разхода не му вярвам щото е невъзможно и като ми светне резервата си сипвам,а като стана въпрос за резерва знаеш ли г/д колко км мога да мина или колко литра еFiat Punto 2 1.9 Jtd HLX 2001 год. (inlove)
Vw Golf III Cabrio 1.9 TDI 1996 год.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=146239
Коментар
-
Humppa
-
Колеги,как го изчислявате този разход.Щото при мен показанията са км/л-колко километра съм минал с 1 литър,а не л/100км.Показание13.5 е горе-долу 8.2 на сто.За градско бива.Колкото повече,толкова по икономично-примерно 20 е 5 на сто.И още нещо-ако колата мине в авариен режим,тези показания не важат-колегата по-горе е обяснил начина за отчитане на разхода от компютъра.FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6
Коментар
-
KARLOVECA написа:И аз имам същото запитване!И при мен средния разход които се показва е 13-13.5, но след като го засякох ми излезна 8.5/100 км.,Ако някой ми обясни по-простичко как да си го пресмятам ще му бъда много благодарен.Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
Търси се..
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар