Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Усилвател и субуфер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Усилвател и субуфер

...

Моето лично мнение е че трябва първо да си купиш говорител с определени характеристики /приложени към него/ и последа си избереш подходяща кутия /според това което желаеш-качество,мощност,честотна характеристика,съгласуване с останалото озвучаване/.Кар-аудиото изобщо не е проста работа.Всичко готово което си купиш ще е посредствено.Като за начало ако имаш време да четеш и желание да се образоваш давам ти няколко линка които са напълно достатъчни за целта ти:http://cxem.net/sound/dinamics/dinamics.php -Тук ще научиш всичко което ти е нужно.http://www.avtozvuk.com/ -Списанието има и архив от създаването си ,тестове на сд-та , колони ,субуфери и още много интересни неща.http://www.samodelka.ru/favorite_soft.php -И не на последно място софтуера който ти е нужен.Препоръчвам " JBL SpeakerShop"Кутията е най малко 10 пъти по-важна от говорителя който ще сложиш в нея ,не робувай на марки .Ако се хванеш с стова УСПЕХ.Ако имаш нужда от помощ насреща съм.

Коментар

Благодаря ти за линковете, но както казах кутия не мисля да си правя сам. Характеристиките за съответния говорител могат да се намерят лесно и ще дам някоя компетентна фирма да го свърши. Вече съм говорил с две от тях и разбрах, че за 40-50 лв. ще ми направят кутия.По-скоро ме интересува изборът на усилвател и субуфер ...

Коментар

Потърси ревю на това което си харесал в втория линк архивни броеве .Има всичко що е излязло от 5 години насам.Има и търсачкаА фирмите нищо няма да направят ако ти сам не им дадеш задачата ,литри ,настройка на порта , съгласуване с всичко останало

Коментар

Hertz ES 250 в 28 литра кутия затворен обем гарантирано качествен бас 119 лв е говорителя в техномаркет 10 лв ми излиазоха готови нарязани плоскостите ПДЧ 18 мм 50-60 винта за дърво лепило Ц 200 и силикон за допълнително уплътняване, От www.ljclub.net може да си поръчаш вата за вътре и тепих за отвън, букса за колоната за 2-3 лв. и си готов една дрелка с 2-3 свердла, като екстра е хубаво да си набавиши прободен трион. В въпросния сайт има стъпалца втора ръка за прилични пари едно окабеляване и си готов може с всичко да се включиш под 250 лв. Ето така изглежда в полуготов вид /без външен финиш/ http://clubalfaromeo.com/forum/files...90.jpgТака изглежда в окончателно /тази е на колегата/ http://forum.fiat-bg.org/files/ssa50864_164.jpg

Коментар

...

Коментар

Недей рискува с този говорител. Като си решил да е 12 ка вземай Херц ЕС 300 тогава, увериха ме като си правех моя субуфър че тоя Херц свири идеално в 30 литра затворен обем. А за усилвател един Тъндър 2050 мостово ще ти свърши чудесна работа. Предполагам че не мислиш да си трошиш задното стъкло

Коментар

...

Коментар

Чух как свири Hertz HX300 с Тъндър 2050 и останах доста учуден че успява да раздвижи този здрав говорител и то добре. Стъпалото 2110 което си харесал може доста да притесни това Сони в мосотов режим както предполагам че ще го ползваш. С Блаупункт не се занимавай много са зле евтините им модели. Далечко си иначе щеше да чуеш моето творение даже щяхме да те уредим с кутиика на промоция Пък ако се заформи национална среща този месец по добре изчакай да чуеш и да си решиш тогава. И аз бях доста скептично настроен към 10 " бас но свири по добре от предишния ми Пайнер 306, който ме направи крив докато го накарам да свирне.

Коментар

Ами 2110 в сайта thunder.bg го дават 1x350W RMS, а в tuning.bg и в останалите сайтове го дават 1x310W RMS. На кой ли да вярваш!!! Склонен съм да си взема по-евтиния усилвател, но де да го знам дали ще успее да ги захрани тия чудесии.Колегата rollin ми предлага е тоя Megavox MGX6000 (RMS мощност: 2 x 75W (4oма), 2 x 150W (2ома), 1 x 300W (мост 4 ома)), но колко си заслужава не знам, че тази марка ми е изцяло непонятна. Определено изборът на усилвател ще е бая труден ...

Коментар

Преди време ползвах един Тъндър 4080 ползвах мостово два от каналите добре разлюляваше Пайнер 306 който уж е 400 вата РМС и 1000 вата пик. 2110 е малко по мощен и ми се струва че ще трябва да внимаваш с максималните мощности. Стария модел 2120 беше голям хит преди 2-3 години. Разглобявал съм сигурно над 10 стъпала разни марки вътре под кутията разликата не е голяма, класически инвертор обикновено с МОС ФЕТ транзистори и транзисторни усилватели с доста простичко схемно решение разликите в схемните решения са при доста по скъпите модели които са вече с мос фет крайни стъпала, някои работят и клас Д.

Коментар

...

Коментар

...

Коментар

...

Коментар

Цецо от ljclub.net щом ти е дал тоя акъл трябва да му вярваш и вече даже си се убедил в резултата, повече от сигурне съм че Сонито нямаше да звучи по добре от това пък за блаупунктите да не говорим. С здраве да си слушаш музичка в колата и да те радва Предполагам си усетил разликата без и с бас каса, каквито и говорител да сложиш във врати, по кори не може да се постигне тоя бас

Коментар

Working...
                              X