Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Аномалия с джама от другата страна на шофьора... !?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аномалия с джама от другата страна на шофьора... !?

Ммда... някой бе споменал преди време, че от копчето на шофьорската врата срещуположният му джам се вдига по-трудно, отколкото с копчето, което е на самата дясна врата! Забелязах го и при мен това явление. Добре де... как е възможно, като копчетата реално не затварят веригата на мотора, а само подават импулси на блока за управление на джамовете!?
    Frontera Sport, X20SE март 1998

И при мен е така ...

Коментар

На десените врати май директно се управлява мотора само на шофьорската има автоматика поне на Пунтото ми беше така и Алфата ми е по същия начин едва ли е по различно при вас

Коментар

stenli написа:
        На десените врати май директно се управлява мотора само на шофьорската има автоматика поне на Пунтото ми беше така и Алфата ми е по същия начин едва ли е по различно при вас
        мислих какво си написал ама нъцки на алфата и 2-та джама минават през модула за управление

Коментар

При мен също е така, но си мислех че причината е в моя телевизор. Май ще се окаже, че си е масово
          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

stenli написа:
            Това няма нищо общо с функцията на двете копчета. "Автоматика’, както ти казваш при SX версиите има само на шофьорският джам.
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

pugsy написа:
              stenli написа:
              мислих какво си написал ама нъцки на алфата и 2-та джама минават през модула за управление
              Ако бушонната кутия на Алфата за теб е модул за управление така е. Има схеми и на Браво и на Алфа 146 всеки е достатъчно умен да погледне и да види за кво става въпрос, на всичките модели мотора на дясното ел стъкло минава през двата бутона на лявата и на дясната врата и няма никаква електроника, блокове за управлениеи тем подобни.

Коментар

а защо на 155 и 145/146 има едно малко блокче с 4 релета,интегрални схеми и т.н. почти 1:1 като на типо/темпра/делта/дедра и т.н.това не е модул ли ?

Коментар

Днес бях на село и колата стоя на слънце като я пече повече от към шофирското място като си тръгнахме моето стъкло не се помрдваше а модула се чуваше че чукат релетата му по път пробвах и всичко си беше наред много интересен проблем.
                  Обичам си работата.

Коментар

re

За десните ел. стъкла няма модул за управление.Двата буона управляват директно моторът.По бавното вдигане идва от по дългите кабели. Колегата stenli е прав.
                    Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Re: re

gmg_service написа:
                      За десните ел. стъкла няма модул за управление.Двата буона управляват директно моторът.По бавното вдигане идва от по дългите кабели. Колегата stenli е прав.
                      А на другите коли защо работят еднакво?Сигурно е без кабели а с блутуут. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                      И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

pugsy написа:
                        а защо на 155 и 145/146 има едно малко блокче с 4 релета,интегрални схеми и т.н. почти 1:1 като на типо/темпра/делта/дедра и т.н.това не е модул ли ?
                        Покажи ми го на схемата къде е ако си прав си сменям професията.

Коментар

Re: re

MartoModev написа:
                          gmg_service написа:
                          А на другите коли защо работят еднакво?Сигурно е без кабели а с блутуут. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                          Кои други коли имаш в предвид?

Коментар

Как да няма модул за управление ?!?Модула е един и всички копчета отиват в него. И пак от него излизат кабелите за моторчетата.Това с дължината на кабелите е достойно за темата "Бисери" Прочетете малко сервизното описание ... електрониката в контролера изключва мотора ако консумацията му надвиши 0,8А. За какви кабели говорим тук ???Пак в описанието пише и за това че на вратата на пътника няма автоматика за автоматично вдигане на стъклото - това става докато се държи бутона натиснат.Това явно е заблудило тези които твърдят че копчетата директно управляват мототора - това е абсурдно - представете си че някой си държи пръста на копчето докато се вози и мотора вътре си се мъчи ... нали за 20-30 минути ще го запали ...
                            Част 3-та, страница 782 и 783 ...

Коментар

stenli написа:
                              pugsy написа:
                              утре ще ти щракна на 155 да видишаиде ти ми покажи как бутона направо управлява мотора - при итал кола ?при голф,клио и астра съм го виждал ама при фиат,алфа,ланчия - не

Коментар

Working...
                              X