Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монтаж аларма на Пунто 1

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Монтаж аларма на Пунто 1

Здравейте колеги,смятам да взема за Пунтото на жената някаква евтина алрма - само да мяука и да и отключва колата.Решил съм да я монтирам сам - чопли ми се, не че не мога да си платя 20-тина лева за монтаж, ама какъв ентусиаст съм ако не се пооцапам.Няма да ми е за пръв път да слагам аларма на кола, та тъпи въпроси няма да задавам.Единственото което ме итересува са цветовете на кабелите - тези за централното и за мигачите.Рових се из download секцията и мился че ги намерих: - за централното - отключване/заключване - светло синьо и бяло - за мигачите - синьо и синьо/чернокажете дали бъркам, и ако има някакви особености в местонахождението на модулите - също...
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

за централното 100% са тези

Коментар

re

За централното , по лесно се хвани от снопа който излиза от предна лява врата.А за мигачите може от снопа който минава под предният ляв пласмасов праг.А блокировката къде мислиш да вържеш?
      Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Re: re

gmg_service написа:
        За централното , по лесно се хвани от снопа който излиза от предна лява врата.А за мигачите може от снопа който минава под предният ляв пласмасов праг.А блокировката къде мислиш да вържеш?
        обре де, как мигачите да ги вържа под левия праг - там минават кабелите само на лявата страна, според мен трябва да си ги хвана на гърба на бушоните. А за централното съм съгласен - най вероятно там ще го търся - най лесно е.Изобщо нямамнамерение да връзвам блокировка поради две причини:1. Колата е с FIAT CODE - има си чип в ключа и т.н.2. Колата я кара жена ми, а както смятам да сложа най-евтината възможна аларма, представи си кой ще търчи като и блокира мотора и не може да запали.Целта на алармата е напърво място да се улесни живота с дистанционното отключ/заключ, на второ място все пак някаква охрана, на трето място - застрахователите я искат - така че смятам на всички е ясно.Утре ще ида до Димитровградския пазар да си набавя техника и действам. Преди 4-5 години от там за Типото бях купил аларма за 40лв, която не само излезе супер читава, не се включваще напразно, програмираше се и сума ти други неща, така че сега смятам че даже и 30лв ще ме оправят...

Коментар

re

обре де, как мигачите да ги вържа под левия праг - там минават кабелите само на лявата страна, според мен трябва да си ги хвана на гърба на бушоните
          И левите и десните мигачи минават от ляво.
          Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

gmg_service написа:
            обре де, как мигачите да ги вържа под левия праг - там минават кабелите само на лявата страна, според мен трябва да си ги хвана на гърба на бушоните
            И левите и десните мигачи минават от ляво.
            Точно така е!Благодаря, възползвах се от съветите!Резултата - алармата беше закупена днес на цена от 38ле и монтирана за 3 часа следобяд. Смятам че се справих бързо, а се получи един много приличен монтаж, даже поопънах тапицериите около прага, че се бяха поизмъкнали...

Коментар

Yavor написа:
              Резултата - алармата беше закупена днес на цена от 38ле и монтирана за 3 часа следобяд. ...
              Ако не ти е проблем би ли казал каква е алармата, какво управлява. Има ли вградени релета за централно? Също така може една снимка на кутийката, защото и аз мисля да слагам някоя такава елементарна. Благодаря.
              Ex: Fiat Tipo 1.4 карб. с АГУ
              Fiat Marea Weekend 1.9 JTD, 2000 г.-много вярна и послушна беше
              Citroen Xsara Picasso 1.6 16V, 109 HP, 2007 с ГИ-

Коментар

Working...
              X