Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

какво да правя ако задната чистачка откаже да бачка на ТИПО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

какво да правя ако задната чистачка откаже да бачка на ТИПО

Аз не знам, така че се надявам някой друг да знае и да ми каже какво да правя.

май ще трябва да продаваш типото
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
      Интересно предложение! Единия вариант е да ти е изгорял предпазителя, а по-лошия е да се е скъсала жицата! Понеже и мойта не работеше, барабар с осветленито на номера и централно преди няколко дни реших да "отворя" маркуча който е на задната врата и с учудване установих, че почти всичко там е скъсано. И със спояване една по една и много изолирбанд го оправих.
      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Преди да правиш каквото и да било провери първо дали ти работи моторчето.Намира се под кората на задния капак.
        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Re: какво да правиа ако задната чистачка откаже да бачка на

mariqn написа:
          аз не знам така че се надиавам ниакои друг да знае и да ми кайе какво да правиа
          с тоя правопис можеш да се хвърлиш от някъде или да проявиш някоя друга подобна форма на самоуважение.... а иначе ако спре да ти работи задната чистачка - ми ремонтирай я!
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

pakumba написа:
            Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
            Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
            Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.

Коментар

Значи бих те посъветвал следното: Влез в раздел "Консултации" на форума и напиши думата "чискачка" в търсачката и натисни бутона "Търсене". Проблема е коментиран многократнои ще намериш доста теми по въпроса, от които да се ориентираш. Мойта напр. не работеше защото се беше прекъснал захранващият кабел за чистачкататочно на сгъвката на връзката с кабели на петата врата.
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Чети и темите за Браво и Брава - няма голяма разлика с Типо при този проблем. Добре дошъл във форума и Успех!
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Включи я в режим на работа и се опитай да я раздвижиш с ръка
                  EX.FIAT REGATA 1.3 1984 г :EX.FIAT TIPO1.4 1988 г .EX.FIAT TEMPRA 1.6 1997 г
                  EX.FIAT PUNTO mk2 1.2 8v 2002 г :EX.FIAT GRANDE PUNTO 1.2 8V 2007
                  FIAT SEDICI 1.6.16V 4X4 2010 г.Nissan Qashqai+2 petrol 4×4 2010.

Коментар

Executor написа:
                    pakumba написа:
                    Интересно предложение! Единия вариант е да ти е изгорял предпазителя, а по-лошия е да се е скъсала жицата! Понеже и мойта не работеше, барабар с осветленито на номера и централно преди няколко дни реших да "отворя" маркуча който е на задната врата и с учудване установих, че почти всичко там е скъсано. И със спояване една по една и много изолирбанд го оправих.
                    Много е вероятно да е от това! При мен преди на Типото точно това беше проблема, освен че не изкаше да пръска, ами и нямаше ток към нея!
                    Space Star 1.9 DID

Коментар

чистачка

както пише по горе първо дали идва ток следтова ако нея пускаш редовно може да е клеасала оста разглобяване и преглеждане на всичко моторче изключватели
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Гадния и редовен номер на всички хечбеци е, че кабелите за задната чистачка и отоплението на стъклото минават през един участък от 15-20 см от купето до капака, където при отваряне и затваряне на "5-тата" врата често прекъсват.
                        Alfa Romeo 146, 1.4, TS, 16V, '97

Коментар

При мен се чуваше, че моторчето работи, но чистачката не се движеше. Оказа се, че оста е превъртяла вътре в моторчето. Оправих го с лепило за метал.
                          Fiat Marea 1.8i 16V
                          Fiat Tipo 1.4i 8V
                          Fiat Punto 1.6i 8V
                          www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Detron написа:
                            Гадния и редовен номер на всички хечбеци е, че кабелите за задната чистачка и отоплението на стъклото минават през един участък от 15-20 см от купето до капака, където при отваряне и затваряне на "5-тата" врата често прекъсват.
                            При нашите коли няма кабели, колега. Контактори правят връзката между купето и капака. Представляват квадратни пластинки наредени една до друга!
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                              При нашите коли няма кабели, колега. Контактори правят връзката между купето и капака. Представляват квадратни пластинки наредени една до друга!
                              Е хубаво, че са се сетили. Защото при типото даже да е добре изолирано при мен всичко беше на... сол!
                              ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                              // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Working...
                              X