Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на CD Player и колони

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

wwweb написа:
    dani389 написа:
    Някой ти е пълнил главата с глупости Нео не 70% а 90% са с чаркове на Самсунг . Жвц си пасват идеално с колони кенолд. Жвц е единсвената Японска компания която е с 51% държавно участие и се зглобява само в япония което значи качесво.Колкото за сони добри са но са капризни от към колони и ти трябват колони сони .В противен случай хвърлените на вятъра пари ще станат 700 лв .Иди в реномиран сервиз кадето имат схеми за всяка марка и модел коли на схемата е дадено на кое място се слага говорител и с какви точно параметри ,тогава се добива перфекно качесво ,а не голяма сила на звука. Това него казвам аз а мой приятел който поне 9 години се занимава с озвучение и случаино прочете темата .Но това все пак е савет а парите решението и покупката са твои ,Успех
    Аз като ида в реномиран сервиз парите директно стават 700 ...А това, че NEO-то е с части на JVC ми го каза пича от сервиза (оторизирания), който ми го слага в колата. Всеки ден разглобяват такива и се предполага, че трябва да знае с какви части е ...Всеки си има някакво мнение, по-скоро бих се доверил на всеобщото, а не на едно единствено. Отивам утре, слушам говорителите, слушам и player-а, ако не ми хареса ще си слушам NEO-то и тва е ...
    Неото е сбирщайн от различни марки(каквато се сетиш)понякога са много сполучливи и бачкат на 6!Като за доказателство имам тв нео с кинескоп на Тошиба (лично го гледах).Според мене за саунда на една кола влияние има и каква е колата-значи примерно пунтото квото и да ми сложиш отзад направо ме изумява със саунда!Другото нещо което според мене е най-важното за една музика е да не се объркат+те на говорителите!Пример:Отивам и си купувам за темата Пайнер2800мп от спец.магазин на Пайнер тук в Пазарджик-в цената е включен монтажа-викам си защо да се потя като тук имат уреди и ще ги свържат както трябва.Изчаках 30мин-всичко е ок-качвам се-надувам музиката-криви яко баса -айде пред нас-наново вързване на колоните-пускам-друга работа-звука коренно променен!Та затова казвам-много трябва да се внимава с + и - на говорителите при свързване.
    Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
    Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
    Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.

Коментар

dani389 написа:
      Ако искаш качесво не се спирай на сони ,с риск да бъда оплют.
      Аз за тая приказка няма’а те оплюя. Даже ще те подкрепя. Това е марка от която бих си купил само мобилен телефон, и то добре че с шведите ги правят от известно време...
      Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

puntotras написа:
        wwweb написа:
        dani389 написа:
        Някой ти е пълнил главата с глупости Нео не 70% а 90% са с чаркове на Самсунг . Жвц си пасват идеално с колони кенолд. Жвц е единсвената Японска компания която е с 51% държавно участие и се зглобява само в япония което значи качесво.Колкото за сони добри са но са капризни от към колони и ти трябват колони сони .В противен случай хвърлените на вятъра пари ще станат 700 лв .Иди в реномиран сервиз кадето имат схеми за всяка марка и модел коли на схемата е дадено на кое място се слага говорител и с какви точно параметри ,тогава се добива перфекно качесво ,а не голяма сила на звука. Това него казвам аз а мой приятел който поне 9 години се занимава с озвучение и случаино прочете темата .Но това все пак е савет а парите решението и покупката са твои ,Успех
        Аз като ида в реномиран сервиз парите директно стават 700 ...А това, че NEO-то е с части на JVC ми го каза пича от сервиза (оторизирания), който ми го слага в колата. Всеки ден разглобяват такива и се предполага, че трябва да знае с какви части е ...Всеки си има някакво мнение, по-скоро бих се доверил на всеобщото, а не на едно единствено. Отивам утре, слушам говорителите, слушам и player-а, ако не ми хареса ще си слушам NEO-то и тва е ...
        Неото е сбирщайн от различни марки(каквато се сетиш)понякога са много сполучливи и бачкат на 6!Като за доказателство имам тв нео с кинескоп на Тошиба (лично го гледах).Според мене за саунда на една кола влияние има и каква е колата-значи примерно пунтото квото и да ми сложиш отзад направо ме изумява със саунда!Другото нещо което според мене е най-важното за една музика е да не се объркат+те на говорителите!Пример:Отивам и си купувам за темата Пайнер2800мп от спец.магазин на Пайнер тук в Пазарджик-в цената е включен монтажа-викам си защо да се потя като тук имат уреди и ще ги свържат както трябва.Изчаках 30мин-всичко е ок-качвам се-надувам музиката-криви яко баса -айде пред нас-наново вързване на колоните-пускам-друга работа-звука коренно променен!Та затова казвам-много трябва да се внимава с + и - на говорителите при свързване.
        Мда ... CD Player-а на NEO не ми е единствения уред дето имам. В една от стаите вкъщи съм си сложил и телевизор + DVD, пак на NEO и също си бачкат на 6. Player-a хич не е лош като работа, проблеми не ми е създавал никога, но си е просто слаб.А като подхвана въпроса за + и - се сещам, че точно при безплатния монтаж на колоните "специалистът" дето беше, ми обърка полюсите на задните колони Добре, че колегата Uneek беше публикувал някъде схема на кабелите за Bravo/a та си ги оправих, че беше още по-зле свирнята в колата

Коментар

И друго колега-защо не погледнеш и Пайнерите-ей така само за информация,понеже по мой наблюдения са малко по ефтинки от Сонито,но като показатели не им отстъпват по нищо дори в някой случай имат повече екстри от Сонито!Просто хвърли един поглед-гледай и бързината на реакция на самия плеар(смяна на песни,вадене на диск,от радио на сд)
          Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
          Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
          Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.

Коментар

puntotras написа:
            И друго колега-защо не погледнеш и Пайнерите-ей така само за информация,понеже по мой наблюдения са малко по ефтинки от Сонито,но като показатели не им отстъпват по нищо дори в някой случай имат повече екстри от Сонито!Просто хвърли един поглед-гледай и бързината на реакция на самия плеар(смяна на песни,вадене на диск,от радио на сд)
            Гледах ги, ама нещо не мога да си харесам модел. Тези до към 250 лв. са с RMS 2x22W, което е по-слабо от на Sony-то, а и като функционалност му отстъпват ...

Коментар

Досега четох мненията за говорителите по другите форуми. Общото мнение е, че тези говорители за конфигурация без усилвател са идеални. Само player-а трябва да има MOSFET, какъвто Sony-то има!Четох разбира се и за Sony-то. Отзивите и за него са много добри. Дори един пич в Nissan форума беше написал, че се е колебал между Pioneer, JVC и точно това Sony - след като е преслушал всеки поотделно е установил, че разликата между трите е била покъртителна в полза на Sony-то. Става дума за player-и на цена около 250 лв. JVC-то стържело на ламарина, Pioneer-а не бил лош, но не много добър, а Sony-то направо къртело мивки. Утре като ида да видя говорителите и player-а, мисля да преслушам доста компоненти и ще видя дали това е истина, но се радвам, че това, което искам да взема, по отзиви се оказва наистина добър избор.

Коментар

wwweb написа:
                Досега четох мненията за говорителите по другите форуми. Общото мнение е, че тези говорители за конфигурация без усилвател са идеални. Само player-а трябва да има MOSFET, какъвто Sony-то има!Четох разбира се и за Sony-то. Отзивите и за него са много добри. Дори един пич в Nissan форума беше написал, че се е колебал между Pioneer, JVC и точно това Sony - след като е преслушал всеки поотделно е установил, че разликата между трите е била покъртителна в полза на Sony-то. Става дума за player-и на цена около 250 лв. JVC-то стържело на ламарина, Pioneer-а не бил лош, но не много добър, а Sony-то направо къртело мивки. Утре като ида да видя говорителите и player-а, мисля да преслушам доста компоненти и ще видя дали това е истина, но се радвам, че това, което искам да взема, по отзиви се оказва наистина добър избор.
                Колега иди си купи това Сони и ще видиш що за стока е.Като те гледам ти си предубеден!!!Сменил съм над 50 CD-та от най различни марки!!!Мощността която има JVC никаде я няма!Pioneer-a са съотношение м-ду добра оптика и добър усилвател.Сонито......не виждам ни едно предимство дето да има пред др. 2плейъра.Сони от нисък клас(до 300лв) е пълна боза!!!Аз ти препоръчвам Alpine:Ето тоя погледни:относно говорителите които си избрал с тях няма да сгрешиш....а за старите които са Blaupunkt-и те за боза като ниския клас на CD-та СониТова е от мене
                >>JDM<<

Коментар

Не, че съм предубеден, а просто гледам, че за тия пари няма по-добро. За JVC няма да се навия, защото аз лично съм го чул и не работи добре. Както казах по-горе миналата година исках да взема JVC, но между него и NEO-то, което сега ползвам, разлика в звука не намерих! Силен звук и мощност е нещо, което е много далече от player-ите на тая марка. Домашните аудио уреди са им добри, но специално авто player-ите им не ми допадат.

Коментар

vesko написа:
                    dani389 написа:
                    Ако искаш качесво не се спирай на сони ,с риск да бъда оплют.
                    Аз за тая приказка няма’а те оплюя. Даже ще те подкрепя. Това е марка от която бих си купил само мобилен телефон, и то добре че с шведите ги правят от известно време...
                    п.с. Не знам да се смея ли, да плача ли.До wwweb: Ако имаш път към София преди да си си купил ЦД,мога да ти покажа как свири Сонито (414).Лично според мен и JVC, Pioneer, каквато и да е от известните марки да си вземеш няма да сбъркаш. Само не си взимай отново разни кучи марки - това, че частите билина Самсунг или някой друг няма никакво значение.Това не пречи да е некадърно сглобено, с евтини пластмаси и механизмикоито ще се прецакат на първата седмица.Лично съм бил свидетел на прескачащо чисто ново Сонаши.А в УСБ-то има и друга далавера - дори да имаш нещастие дати се пре..бе цд-то, спокойно може да продължиш да си го ползваш само на усб :D
                    Ex Fiat 126P
                    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS
                    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                      До wwweb: Ако имаш път към София преди да си си купил ЦД,мога да ти покажа как свири Сонито (414).
                      Достатъчно ще бъде да ми кажеш дали си доволен или не. Утре мисля да ходя в техномаркет да пробвам говорителите и player-а ...

Коментар

...

Коментар

wwweb написа:
                          Sony-то (GT414U) си го взех. Взех си и Hertz ECX 570 (5x7") ......
                          Честито! Ако имаш питанки за плеъра-заповядай!
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                            wwweb написа:
                            Sony-то (GT414U) си го взех. Взех си и Hertz ECX 570 (5x7") ......
                            Честито! Ако имаш питанки за плеъра-заповядай!
                            Мерси! Ще изчакам и задните говорители и тогава ще видя какво ще се прави

Коментар

wwweb, иди до "Гроздан Николов" и си вземи евтини и свестни високоговорители!Преди карах Голф 2 и си сложих от "нашите" високоговорители - е ми по-добри са Yellow_Flash_Colorz_PDT_28 от оригиналните немски. Сега съм с Алфа, но оригиналните "бичат" добър бас и за момента не бих ги сменил. Не ми хвали измислените китайски "Blaupunkt" високоговорители!
                              Alfa Romeo 146, 1.4, TS, 16V, '97

Коментар

Detron написа:
                                wwweb, иди до "Гроздан Николов" и си вземи евтини и свестни високоговорители!Преди карах Голф 2 и си сложих от "нашите" високоговорители - е ми по-добри са Yellow_Flash_Colorz_PDT_28 от оригиналните немски. Сега съм с Алфа, но оригиналните "бичат" добър бас и за момента не бих ги сменил. Не ми хвали измислените китайски "Blaupunkt" високоговорители!

Коментар

Working...
                                X