Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Air bag проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Air bag проблем

Здравейте колеги, Имам следния проблем. Преди известно време жена ми карала колата и както си карала без никакви причини и е светнала лампата за Air bag-а. След това бащата ходи в сервиза на Фиат в Стара Загора да я закачат на тестер и е имало записана грешка от пиропатрона на шофьорския air bag. Изчистили са я и всичко беше наред до вчера. Запалих лампата за air bag-a угасна и след секунда пак светна. На какво може да се дължи това и как мога да реша този проблем? Колата е Мареа 1.8 HLX.
    Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
    Chevrolet Aveo

На колко години е колата? Пиропатрона има живот десет години, след това се подменя с нов!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
      На колко години е колата? Пиропатрона има живот десет години, след това се подменя с нов!
      Това сигурно ли е, защото колата е с първа регистрация 2006, кога точно е произведена не съм гледал, но така или иначе е на повече от 10г. На жабката имам лепенка, че air bag-a е проверяван 2006г.Днеска майсторите са казали на бащата, че вероятния проблем е от лентовия кабел зад волана, но до колко е вярно това не знам.
      Chevrolet Aveo

Коментар

Kemaloff написа:
        Това сигурно ли е, защото колата е с първа регистрация 2006, кога точно е произведена не съм гледал, но така или иначе е на повече от 10г. На жабката имам лепенка, че air bag-a е проверяван 2006г.Днеска майсторите са казали на бащата, че вероятния проблем е от лентовия кабел зад волана, но до колко е вярно това не знам.
        Сигурен ли си, че лепенката означава "проверка" през 2006? Защото на моята кола на лепенката пише изрично годината и месеца, когато трябва да се подмени пиропатрона-точно десет години след, като колата е слезнала от конвейра. За десетте години съм повече от сигурен!

Коментар

Vladim написа:
          Kemaloff написа:
          Сигурен ли си, че лепенката означава "проверка" през 2006? Защото на моята кола на лепенката пише изрично годината и месеца, когато трябва да се подмени пиропатрона-точно десет години след, като колата е слезнала от конвейра. За десетте години съм повече от сигурен!
          Колега, а знаеш ли някакви цени за тези патрони и къде ги сменят?
          Space Star 1.9 DID

Коментар

Roko написа:
            Нямам идея Имам още година и половина за да разбера

Коментар

Vladim написа:
              Roko написа:
              Нямам идея Имам още година и половина за да разбера
              Хехе, лошо, аз пък съм пресрочил с около година! :D
              Space Star 1.9 DID

Коментар

Аз съм чувал че само пиропатрон не се сменя. Сменяла се цялата възглавница барабар с него.А и контролера му няма как да разбере на колко години е та да индикира по някакъв начин за смяната. След тези години той най вероятно е годен но производителят се подсигурява с този срок. Именно за това са сложени и въпросните лепенки ...

Коментар

ilkor написа:
                  Именно за това са сложени и въпросните лепенки ...
                  А къде се намират тия лепенки? Вадил съм жабката на вън, но лепенки не видях. Сигурно не съм гледал където трябва!
                  Space Star 1.9 DID

Коментар

Roko написа:
                    А къде се намират тия лепенки? Вадил съм жабката на вън, но лепенки не видях. Сигурно не съм гледал където трябва!
                    На капака на жабката от вътрешната страна. Като отвориш жабката трябва да се види, ако ли не-някой просто я е разлепил. И аз мисля, че устройството (контролера) няма, как да разбере, че са изминали десет години за да сигнализира. Смяната на пиропатрона и възглавницата според мен ще струват между 500 и 1000лв.

Коментар

А възможно ли е въобще да не е минавала такъв преглед? Със сервизна книжка е и там не е отбелязан такъв преглед! А то и графите които са дадени няма такава за преглед на възглавниците. А и колата я взехме на реални 106 000 км от първия собственик! Утре ще я разгледам по-подробно!ПП: Май трябваше да пусна нова тема, не да разводнявам на човека темата!?!
                      Space Star 1.9 DID

Коментар

Не е възможно! Всяка кола с въздушна възглавница има такава лепенка!

Коментар

Иди в сервиза на фиат в Стара загора и ще видиш колко струва пиропатрона .Мой съвет махни бушона на аир бега иго исключи от всички възможни места че да не стане беля.Скоро някой колега беше писал как си му светева лампата той си кара и изведнаж БУМ и възглавниците искочили ,добре че карал бавно иначе голема беля щеше да стане.
                          FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Днеска пак ще се ходи до сервиза да се гледа каква е работата, защото проблема е в шофьорския air-bag. В събота свалих волана, заради кутийката с лентовия кабел тъй като има съмнения че проблема е в нея. Мерих всички писти на лентовея кабел и дават много противоречиви данни, а пък и пичовете от сервиза не дават гаранция, че е от лентовия кабел. Всъщност плащам 320лв. за това нещо и ако се оправи добре, а ако не свалят си я слагат моята и пак търсим. Проверих и всички връзки до блока за управление, но всичко е направено много добре и стабилно и не вярвам там да има проблем.Вече не знам къде да търся кахъра. Все пак обичам всичко по колата ми да е изправно, пък и тая гадна червена лампа много ме дразни докато карам.
                            Chevrolet Aveo

Коментар

Working...
                            X