Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акумулатор + музика

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Акумулатор + музика

Никой ли не знае? По-голям акумулатор от този не мога да събера, така че съм ограничен откъм акумулатор. Хайде де, сигурен съм, че има много хора с подобни конфигурации и знаят за какво говоря!

Коментар

Само Панасоника не ми допада от избора ти - дай още 50-60 кинта за нещо по читаво - този е най ниския клас.Ако съм на тебе ще си избирам машина която ми свети в цветовете на таблото, а не в червено или синьо.Иначе според мен няма да имаш проблеми с акумулатора освен ако не слушаш дълго време силно музика на загасен двигател.Гореизброените машини не са от най - мощните ( не че това е лошо - качествени са), може само да ти потрябва един кондензатор за усилвателя...
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
        Само Панасоника не ми допада от избора ти - дай още 50-60 кинта за нещо по читаво - този е най ниския клас.Ако съм на тебе ще си избирам машина която ми свети в цветовете на таблото, а не в червено или синьо.Иначе според мен няма да имаш проблеми с акумулатора освен ако не слушаш дълго време силно музика на загасен двигател.Гореизброените машини не са от най - мощните ( не че това е лошо - качествени са), може само да ти потрябва един кондензатор за усилвателя...
        Всъщност този Panasonic е първия, който мернах. Ще гледам да е нещо в цветовете на таблото. Важното е да е 4x45W и да има Mp3, че по-големи колони за предните врати от 40W с размер 5x7" не могат да се намерят. То и този е голям като мощност за тях, но нямам избор в крайна сметка. Това 4x45 ме ограничава и за задните колони и затова гледам да са около 50W. Абе простооо ... тия Брави са направени за всичко друго, ама не и за качествена музика да си сложиш. Сега поне има Blaupunkt овален, който влиза идеално в предните врати, а миналата година, като слагах, нямаше такъв модел и правих разни подложки и преходници, че да може да се закрепи 13 см говорител в тях. Сега като взема новите поне ще си паснат.А това за кондензатора съм го чувал, само дето ми е тъмна Индия в момента и ако ме светнеш по въпроса ще съм ти благодарен

Коментар

Колега проблеми с захранването няма да имаш. Доста по мощничка система при мен съвсем нормално си свири и с 44 А часа акумулатор /е премигват лампите като по усиля но то си е неизбежно/. Осезаема разлика от 40 вата на канал и от 45 няма да усетиш. За звуково налягане се използва една мерна единица децибел която е логаритмична и разликата от 40 до 80 вата е само 3 децибела. Затова по важен е един параметър на говорителя - чуствителност която се мери в децибел на ват на метър. Определено Панасоник за централно устроиство не е най добрия избор-преди доста време се гръмнах за един скъп техен модел и не останах очарован. На Блаупункт говорителите ама хич не са им най силната страна. Най добрия компромис качество цена за говорители е Херц. Една от най добрите фирми за говорители си е ДЛС но пък цените са убииствени. Само за твоя информация 10 " Херц в самоделна кунтия затворен обем свири по добре от тоя субуфър на Блаупункт. За повечко инфо http://www.ljclub.net/ и форума в този сайт много са отзивчиви момчетата

Коментар

Адаш, защо не можеш да сложиш по-голям акумулатор? Моят в момента е 70Ah! Мога да ти покажа, какъв плеър си взех преди половин година и съм много доволен http://www.electron.bg/product_info....roducts_id=677 Както каза колегата по-горе, най-много да ти се наложи да сложиш един кондензатор, който да гаси пиковете, когато баса удари! Най-обикновенните стуват около 80лв. Разбира се може да опиташ и без кондензатор. А това за тока в акумулатора... не го мисли много, важното е да не се отнесеш да слушаш дълго музика при загасен мотор! А между другото... говорейки за колони във вратите-гледах една статия в, която бе описано и показано, как се прави приставка за 17-ки кръгли говорители! Т.е. и такива могат да се пъхнат там. Аз се чудя дали да не заменя моите елипси 5х7 инча със 17-ки.... Но така, или иначе зад говорителите няма обем, а пък и корите много дрънчат...
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
              Адаш, защо не можеш да сложиш по-голям акумулатор? Моят в момента е 70Ah! Мога да ти покажа, какъв плеър си взех преди половин година и съм много доволен http://www.electron.bg/product_info....roducts_id=677 Както каза колегата по-горе, най-много да ти се наложи да сложиш един кондензатор, който да гаси пиковете, когато баса удари! Най-обикновенните стуват около 80лв. Разбира се може да опиташ и без кондензатор. А това за тока в акумулатора... не го мисли много, важното е да не се отнесеш да слушаш дълго музика при загасен мотор! А между другото... говорейки за колони във вратите-гледах една статия в, която бе описано и показано, как се прави приставка за 17-ки кръгли говорители! Т.е. и такива могат да се пъхнат там. Аз се чудя дали да не заменя моите елипси 5х7 инча със 17-ки.... Но така, или иначе зад говорителите няма обем, а пък и корите много дрънчат...
              За акумулатора - наблъскали са ми алармата точно до него и се събира само 207 мм акумулатор, а най-добрия вариант беше EXIDE 50 Ah, с който съм в момента. Просто по-голям с тоя размер няма.Относно говорителите - направо нямам идея как ще се съберат 17-ки там. Миналата година като ги купувах сегашните 13-ки, какви ли не варианти пробвах и само те се събираха там. Направих едни допълнителни преходници и ги закрепих. А и както казваш и да се сложат 17-ки ще дрънчат супер много вратите, то сега дрънчат, пък си представям при по-големи говорители какво ще стане ...

Коментар

По-големият акумулатор изисква съответния генератор. Не е правилно 50Ah да се сменява със 70Ah, например. Колкото до захранването, единствения проблем, който ще имаш ще е със слуха.:P
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V
                www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Rokambol написа:
                  По-големият акумулатор изисква съответния генератор. Не е правилно 50Ah да се сменява със 70Ah, например. Колкото до захранването, единствения проблем, който ще имаш ще е със слуха.:P
                  Да, тази тема сме я дъвкали много! Но при положение, че за колата дават фабричен 60Ah акумулатор, мисля, че с 10Ah по-малко, или повече не би имало драми! На моят винаги му е комфортно-"очето" му е зеленко, дори след, като не е карана колата зимата две седмици.В тази тема не идеше ли реч и за музика? Сори за отклонението. Адаш, аз съм оглеждал положението под вратите и наистина ми се струва, че 17-ка би могла да влезе! Има достатъчно пространство от говорителя до декоративните резки на кората. В крайна сметка в дупката ще влезне само магнита, останалото ще е под преходника

Коментар

Vladim написа:
                    Rokambol написа:
                    Да, тази тема сме я дъвкали много! Но при положение, че за колата дават фабричен 60Ah акумулатор, мисля, че с 10Ah по-малко, или повече не би имало драми! На моят винаги му е комфортно-"очето" му е зеленко, дори след, като не е карана колата зимата две седмици.В тази тема не идеше ли реч и за музика? Сори за отклонението. Адаш, аз съм оглеждал положението под вратите и наистина ми се струва, че 17-ка би могла да влезе! Има достатъчно пространство от говорителя до декоративните резки на кората. В крайна сметка в дупката ще влезне само магнита, останалото ще е под преходника
                    Аз пък като избирах акумулатора, гледах по постери и каталози на доста от фирмите и навсякъде препоръчителните бяха от 45 Ah до 55 Ah ..

Коментар

Vladim написа:
                      http://www.electron.bg/product_info.php?cPath=27&products_id=677
                      И аз съм за този модел (Сони 414) , между другото цената му е 238лв ,а не 258. Преди месец и нещо го взех директноот магазина им в подлеза на НДК.http://www.electron.bg/product_info....acturers_id=11
                      Ex Fiat 126P
                      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS
                      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Е това намерих като статия за 165mm говорители в предните врати:http://www.fiatbravoclub.nl/forum/in...d&start=Ето и различните видове приставки и като гледам за Fiat Brava/o има само за закрепване на 130mm говорители:http://thebassbin.co.uk/shop/product...od-.htmlТук нали по едно време BUHALA предлагаше изработка на преходника за CD-то. Ако може да направи такива адаптори за 165mm говорители ще е направо супер.

Коментар

wwweb написа:
                          Аз пък като избирах акумулатора, гледах по постери и каталози на доста от фирмите и навсякъде препоръчителните бяха от 45 Ah до 55 Ah ..
                          Този 60Ah съм го гледал в Autodata. Сега порових в един pdf с надеждата да намеря препоръчителни капацитети на акумулатори, но уви-не открих! Преходниците от първият линк лесно се правят. Трябват ти само бормашина, зеге и подходящо, като дебелина парче ПДЧ, или нещо от сорта! Ако някой ден реша да си правя, ще напрая един комплект повече-някой желаещ ще получи подарък!

Коментар

Виж в гаража ми какво имам в багажника и нямам никакъв проблем, слушал съм с часове при загасен мотор Акумулатора ми е 44 ah ... Ако ти е читав акумулатора нямаш никакъв проблем Хм ся видях че няма вече гараж Сори...

Коментар

Vladim написа:
                              Сега порових в един pdf с надеждата да намеря препоръчителни капацитети на акумулатори, но уви-не открих!
                              Не разбирам много немски език, но може това да Ви е полезно:
                              Space Star 1.9 DID

Коментар

Working...
                              X