Здравейте. Видях, че последната тема по въпроса за ЕКУ-тата и софтуера за автомобилите е от преди повече от година. От 5 месеца имам Пунто 2002 година. Днес го закарах на ПЦ диагностика и като гледах човека (на видима възраст от около 50 години) какво прави, ми стана ясно, че не се разбира много със компютъра, а и английски не разбираше много. Зарибих се да намеря начин сам да си правя диагностиката на колата. Имате ли представа къде мога да си намеря подходящ кабел, или пък схема за да знам как сам да си го направя? Забелязах също, че се минава през допълнително устройство. То беше между ЕКУ-то на колата и компютъра. Каква е ролята на това устройство, и може ли да не се минава през него? Освен това за Фиатите кой е подходящ софтуер? Изобщо на мен темата ми е интересна. Ще съм доволен ако споделите опит, ако някой се е опитвал вече преди мен да си прави подобни експерименти. Или също ако имате линкове по темата. Също така заслужава ли си да се сменя софтуера на ЕКУ-то. Като цяло я ползвам предимно в града и не ми трябва особено голяма мощност. Обаче ако заедно с 10-ната кончета отгоре се намали и разхода бих се замислил за подобно нещо. Къде може да се направи проверка и съответно заявка за нов ЕКУ или файл с настройки. Май на моето ЕКУ трябва да се зареди нов файл с настройки, вместо да се сменя целия чип.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ECU, кабели, авто софтуер
Collapse
X
Реклама
Collapse
Коментар