Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дистанционно за аларма

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дистанционно за аларма

Колеги, може ли някой да ми каже какъв тип модулация използва това дистанционно?Скъса ми нервичките-има 2 броя към алармата, едното работи, а другото не. Всички активни елементи на проблемното са ОК. Не съм мерил само чипа понеже не знам как. Има една единствена разлика, която хващам-пада на напрежението на единия светодиод е 1,6V, а на другия 1,8V (и двата светят). На проблемното дистанционно свтодиода е сменен и оттогава не работи. Прави ми впечатление, че светодиода е във веригата на бобината, т.е. участва във формирането на изходния сигнал. Това според мен може да влияе на носещата и затова я донастроих по работещото със спектроанализатор. Сега честотите са еднакви, ама пак не бачка! Остава само чипа да е кихнал от някое статично електричество на поялника Ако смятате, че нищо не може да се направи, къде да отида да ми направят ново дистанционно по старото.Помагайте, че ще си изям г..ъ от яд!А да, някаква идея как да проверя чипа?
    Fiat Stilo 1.8 16V

Това че са здрави не е сигурно с тия смд елементи е много кофти има варянт да видиш дали чипа генерира кода с осцилоскоп на базата на транзистора и на колектора лично аз съм се зблъсквал с здрав транзистор но не работи заменям го и дистанционното заработва много често проблема е в тример кондензатора. Модулацията е честотна.
    Обичам си работата.

Коментар

Valentin_V написа:
      Това че са здрави не е сигурно с тия смд елементи е много кофти има варянт да видиш дали чипа генерира кода с осцилоскоп на базата на транзистора и на колектора лично аз съм се зблъсквал с здрав транзистор но не работи заменям го и дистанционното заработва много често проблема е в тример кондензатора. Модулацията е честотна.
      Монтажа не е смд, класика е. Хм, какво трябва да видя на осцилоскопа, правоъгълни импулси или нещо друго? Тримера си е ОК, като го въртя се сменя честотата на носещата. Ако модулацията е честотна разликата в падовете на напреженията на светодиодите не би трябвало да влияе... А мога ли да направя някъде ново дистанционно?
      Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Да бе аз нещо съм изключил кво смд съм видял Да импулси с различна дължина няма ли ги значи е интегралчето.Може да ги хванеш на резисторите до транзистора или на L1 която е запоена на антената.
        Обичам си работата.

Коментар

Модулацията не е честотна.В тези дистанционни се ползва ASK (amplitude-shift-keying) модулация.Най лесно можеш да го провериш с цифров осцилоскоп.Вземи го утре на срещата да го погледна. Ако искаш мога да взема един оцилоскоп - имам USB такъв който ми работи с лаптопа.

Коментар

ilkor написа:
            Модулацията не е честотна.В тези дистанционни се ползва ASK (amplitude-shift-keying) модулация.Най лесно можеш да го провериш с цифров осцилоскоп.Вземи го утре на срещата да го погледна. Ако искаш мога да взема един оцилоскоп - имам USB такъв който ми работи с лаптопа.
            USB осцилоскоп!!! Е тия вече направо си играят с тая електроника! Благодаря ти, ще донеса и двете дистанционни + мойто PC. Иначе трябва в понеделник да го боря пак на работа пък нямам никакво време. Тоя осцилоскоп има ли дисплей все пак или е просто поредния вид аксесоар към пс-тата? :Dп.с. За съжаление типа на модулацията не може да се разпознае на спектроанализатора.
            Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Valentin_V написа:
              Да бе аз нещо съм изключил кво смд съм видял Да импулси с различна дължина няма ли ги значи е интегралчето.Може да ги хванеш на резисторите до транзистора или на L1 която е запоена на антената.
              Да, най-вероятно на бобинката е подходящата точка. Между другото това дистанционно има и комбинации 1+2 или 1+3 бутони и т.н. Не съм виждал такава аларма до сега.
              Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Имам служебен преносим осцилоскоп който е със собствен дисплей и прилича на мултимер. Но не е в мен ...Този USB е малко по ограничен като функции, но е до 60МХц. С него си има софтуер който визуализира данните.Ок ще го взема ...А за меренето - чипа е с 8 извода - 1 от 8

Коментар

re

Опита ли да го програмираш към алармата на ново.При мен много често идват коли с изтрито дистанционно.Програмиране почти винаги помага.
                  Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Според мен просто ти е избягала настроиката (ако управляващите импулси са си там).На спектро анализатора просто по пика на носещата да са на едно и също място ли гледа т.е. на око или си има и честотомер? само на око няма да можеш да до настроиш... по добре го отвори и почни да въртиш тримера докато си до колата и натискаш бутона, така като съвпаднат честотите ще сработи, много игра може да падне докато го нацелиш, върти го с не метална отверка, направи си дървена или пластмасова.
                    Brava 1.6 16v

Коментар

Re: re

gmg_service написа:
                      Опита ли да го програмираш към алармата на ново.При мен много често идват коли с изтрито дистанционно.Програмиране почти винаги помага.
                      Не съм го програмирал пак, понеже не знам как Има някакво кратко описание на функциите, но нищо не пише за програмиране! Пише как се влиза в "сервизен режим", но после какво се прави?!?
                      Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

t_i_t_o написа:
                        Според мен просто ти е избягала настроиката (ако управляващите импулси са си там).На спектро анализатора просто по пика на носещата да са на едно и също място ли гледа т.е. на око или си има и честотомер? само на око няма да можеш да до настроиш... по добре го отвори и почни да въртиш тримера докато си до колата и натискаш бутона, така като съвпаднат честотите ще сработи, много игра може да падне докато го нацелиш, върти го с не метална отверка, направи си дървена или пластмасова.
                        Настройката беше избягала, но я оправих. Двете дистанционни са еднакви по носеща-310MHz. Гледахме импулсите с Илко вчера-има ги и на двете. Всичко изглежда еднакво, но.... Може би наистина трябва да се препрограмира, ама като не знам как... Тоя чип от снимката някой знае ли какъв е?
                        Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Stoyan_68 написа:
                          t_i_t_o написа:
                          Настройката беше избягала, но я оправих. Двете дистанционни са еднакви по носеща-310MHz. Гледахме импулсите с Илко вчера-има ги и на двете. Всичко изглежда еднакво, но.... Може би наистина трябва да се препрограмира, ама като не знам как... Тоя чип от снимката някой знае ли какъв е?
                          Напиши името на алармата.И модела.Ако имам ще ти изпратя инструкция за програмиране
                          Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

gmg_service написа:
                            Stoyan_68 написа:
                            t_i_t_o написа:
                            Напиши името на алармата.И модела.Ако имам ще ти изпратя инструкция за програмиране
                            Алармата е HUGESUN-I (или едно 1). Модела е <буква>1000. Не съм сигурен за буквата (в нета срещнах "М"), но ще я пусна допълнително. Хайде дано имаш нещо!Едит: Сигурен съм, че имаш понеже видях това: http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=26300 :D
                            Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

SUN-1M1000 тя е с скачащт код утре щте погледна в книжките който си пазя когато слагах аларми и щте ти кажа как става програмирането.
                              Обичам си работата.

Коментар

Working...
                              X