Колеги, може ли някой да ми каже какъв тип модулация използва това дистанционно?Скъса ми нервичките-има 2 броя към алармата, едното работи, а другото не. Всички активни елементи на проблемното са ОК. Не съм мерил само чипа понеже не знам как. Има една единствена разлика, която хващам-пада на напрежението на единия светодиод е 1,6V, а на другия 1,8V (и двата светят). На проблемното дистанционно свтодиода е сменен и оттогава не работи. Прави ми впечатление, че светодиода е във веригата на бобината, т.е. участва във формирането на изходния сигнал. Това според мен може да влияе на носещата и затова я донастроих по работещото със спектроанализатор. Сега честотите са еднакви, ама пак не бачка! Остава само чипа да е кихнал от някое статично електричество на поялника Ако смятате, че нищо не може да се направи, къде да отида да ми направят ново дистанционно по старото.Помагайте, че ще си изям г..ъ от яд!А да, някаква идея как да проверя чипа?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дистанционно за аларма
Collapse
X
-
Това че са здрави не е сигурно с тия смд елементи е много кофти има варянт да видиш дали чипа генерира кода с осцилоскоп на базата на транзистора и на колектора лично аз съм се зблъсквал с здрав транзистор но не работи заменям го и дистанционното заработва много често проблема е в тример кондензатора. Модулацията е честотна.Обичам си работата.
-
Valentin_V написа:Това че са здрави не е сигурно с тия смд елементи е много кофти има варянт да видиш дали чипа генерира кода с осцилоскоп на базата на транзистора и на колектора лично аз съм се зблъсквал с здрав транзистор но не работи заменям го и дистанционното заработва много често проблема е в тример кондензатора. Модулацията е честотна.Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
ilkor написа:Модулацията не е честотна.В тези дистанционни се ползва ASK (amplitude-shift-keying) модулация.Най лесно можеш да го провериш с цифров осцилоскоп.Вземи го утре на срещата да го погледна. Ако искаш мога да взема един оцилоскоп - имам USB такъв който ми работи с лаптопа.Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Valentin_V написа:Да бе аз нещо съм изключил кво смд съм видял Да импулси с различна дължина няма ли ги значи е интегралчето.Може да ги хванеш на резисторите до транзистора или на L1 която е запоена на антената.Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Според мен просто ти е избягала настроиката (ако управляващите импулси са си там).На спектро анализатора просто по пика на носещата да са на едно и също място ли гледа т.е. на око или си има и честотомер? само на око няма да можеш да до настроиш... по добре го отвори и почни да въртиш тримера докато си до колата и натискаш бутона, така като съвпаднат честотите ще сработи, много игра може да падне докато го нацелиш, върти го с не метална отверка, направи си дървена или пластмасова.Brava 1.6 16v
Коментар
-
Re: re
gmg_service написа:Опита ли да го програмираш към алармата на ново.При мен много често идват коли с изтрито дистанционно.Програмиране почти винаги помага.Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
t_i_t_o написа:Според мен просто ти е избягала настроиката (ако управляващите импулси са си там).На спектро анализатора просто по пика на носещата да са на едно и също място ли гледа т.е. на око или си има и честотомер? само на око няма да можеш да до настроиш... по добре го отвори и почни да въртиш тримера докато си до колата и натискаш бутона, така като съвпаднат честотите ще сработи, много игра може да падне докато го нацелиш, върти го с не метална отверка, направи си дървена или пластмасова.Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Stoyan_68 написа:t_i_t_o написа:Според мен просто ти е избягала настроиката (ако управляващите импулси са си там).На спектро анализатора просто по пика на носещата да са на едно и също място ли гледа т.е. на око или си има и честотомер? само на око няма да можеш да до настроиш... по добре го отвори и почни да въртиш тримера докато си до колата и натискаш бутона, така като съвпаднат честотите ще сработи, много игра може да падне докато го нацелиш, върти го с не метална отверка, направи си дървена или пластмасова.Fiat Bravo 1.9 JTD
Коментар
-
gmg_service написа:Stoyan_68 написа:t_i_t_o написа:Според мен просто ти е избягала настроиката (ако управляващите импулси са си там).На спектро анализатора просто по пика на носещата да са на едно и също място ли гледа т.е. на око или си има и честотомер? само на око няма да можеш да до настроиш... по добре го отвори и почни да въртиш тримера докато си до колата и натискаш бутона, така като съвпаднат честотите ще сработи, много игра може да падне докато го нацелиш, върти го с не метална отверка, направи си дървена или пластмасова.Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар