Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тракане от кутията FUSE

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тракане от кутията FUSE

Колеги, вчера при подаване на контакт чух отпред вляво от волана прещраквания, като запалих колата, те продължиха. Общо взето като честота ту намалят ту пак се усилват. Като се прибрах, отворих капака, и се оказа че те идват от кутията FUSE (мисля че там трябва да са някакви предпазители), но се стъмни и не я отворих. Някой ако има представа от какво може да е това нещо, пишете, ще съм много благодарен.

Сигурен ли си, че не е от ABS-а, който е точно под кутията? Също така се случва подобно почукване да идва и от мотора за чистачките. Когато се изключат се оправят!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

проблем

отвори кутията и провери но не би трябвало да трака, ако всичко ти е на ред да не си оставил нещо.
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Щрака дори само на контакт, без да е запалена, като я запаля, щрака по-начесто. По звук прилича на щракане на някакво реле. Кутията досега не съм отварял, така че нищо не може да съм забравил вътре. Колата съм я карал 3-4 км., нищо нередно не съм усетил, при по-голямо разстояние да не вземе да ме изненада с нещо...... И чистачки не съм пускал...

Коментар

Проблема май се оправи с едно пускане на чистачки. Заслушах се по-сериозно, и се оказа, че щракането идва от под чистачките, и забелязах че не са прибрани напълно, пуснах ги за малко и щракането изчезна. Егати глупост!

Коментар

При мен има подобен проблем със задната чистачка - за 1 год до сега ми се е получавало 2 пъти - спираш я а тя почва да трака като часовник, ама по-бързо и силно - пускаш я пак да направи един цикъл и всичко приключва...Явно в механизма има някакво износване или зацапване на някое перо и не изключва като хората.
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

При мен пък се случи така, че мигачите не мигаха, светят без да мигат, също и стрелкичките на таблото Почуках и наместих релетата и се оправи... Явно и това помага, поне понякога...

Коментар

И при мен започна нещо да чатка изпод шофьорската чистачка. Ще пробвам довечера хватка с пускането на чистачки и дано се оправи, че дразни.

Коментар

Да колега това са чистачките просто моторчето прескача момента на спиране ;там където няма писта; и релето почва да цъка и при мен е така нема се плашиш.
                  FIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.

Коментар

Working...
                  X