Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

таблото полудява

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

таблото полудява

здравейте колеги, имам кофти проблем с таблото на темпрата /дигитално естествено/ както си карам и като мина през някоя неравност /дупка/ и скоростомера блокира на моментната скорост, темературата показва каквото си поиска, оборотомера също, като го тресна отгоре и всичко си идва на място, обаче вечи ми писна да правя така и ми се иска да си го оправя, другия ми проблем е че дневния ми километраж си работи коректно, но този "другия" си работи когато му е кеф и няма как да си засичам кога трябва да правя обслужване /масла филтри ремъци/ на колата ако някой може да помага че вече съм полудялПС има и друг по маловажен проблем ама все пак да питам, борд компютърчето сега като е студено му светят бледо всички лампи кото се позагрее в колата и всичко си идва на място, какъв може да му е проблема и на него
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

здрасти, по първия проблем смятам е кофти маса- почсти клемите отпред под акумулатора се намират на един болт, или направо пусни още един кабел. при мен таблото полудяваше- блокира ей така както при теб, сменя си показанията абе луда раота, мигаше постоянно, като смених кабели на свещите се оправи . помисли и по този въпрос. за борд компа и моя е така, като вдигне около 70 гррадуса се оправя. за километражите е доста обсъждано, мисля, че еепрома ти е човъркан
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Re: таблото полудява

stef написа:
      здравейте колеги, имам кофти проблем с таблото на темпрата /дигитално естествено/ както си карам и като мина през някоя неравност /дупка/ и скоростомера блокира на моментната скорост, темературата показва каквото си поиска, оборотомера също, като го тресна отгоре и всичко си идва на място, обаче вечи ми писна да правя така и ми се иска да си го оправя, другия ми проблем е че дневния ми километраж си работи коректно, но този "другия" си работи когато му е кеф и няма как да си засичам кога трябва да правя обслужване /масла филтри ремъци/ на колата ако някой може да помага че вече съм полудялПС има и друг по маловажен проблем ама все пак да питам, борд компютърчето сега като е студено му светят бледо всички лампи кото се позагрее в колата и всичко си идва на място, какъв може да му е проблема и на него
      Смятам, че е лош контакт на куплунгите от таблото - имали сме подобни случаи. А яркоста на таблото се управлява от светодиод, в зависимост от външната осветеност, но е възможно и да са свързани двата проблема.

Коментар

колегите не разбраха какъв е проблема- лампичките на борд компа, т.е. тези, които показват дали имащ изгоряла крушка, ниско ли ти е нивото на маслото или на антифриза, светят ли стопове и т.н. като е студена колата и светят слабичко всичките, някаква утечка ли е какво не знам. като се стопли колата спират да светят, както и трябва. те са с прости лампички отдолу-Май така е станало...изтривам си поста,да не става объркване-като се доуточни,пак ще отговарям... vesko.t
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
          здрасти, по първия проблем смятам е кофти маса- почсти клемите отпред под акумулатора се намират на един болт, или направо пусни още един кабел. при мен таблото полудяваше- блокира ей така както при теб, сменя си показанията абе луда раота, мигаше постоянно, като смених кабели на свещите се оправи . помисли и по този въпрос. за борд компа и моя е така, като вдигне около 70 гррадуса се оправя. за километражите е доста обсъждано, мисля, че еепрома ти е човъркан
          моето е по същия начин както го описваш и ти , ще пробвам със допълнителен кабел за масата, а иначе и аз мислех като ХИТКО за куплунзите махах ги слагах ги но не се оправи /но може пак да опитам/ освен да напръскам с малко контактен спрей ама знам ли по принцип ме е страх малко с тея куплунзи защото един път като излезнаха едни чертечки на километража и не се появяват цифрите добре че се оправи от само себеси
          UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
            pakumba написа:
            моето е по същия начин както го описваш и ти , ще пробвам със допълнителен кабел за масата, а иначе и аз мислех като ХИТКО за куплунзите махах ги слагах ги но не се оправи /но може пак да опитам/ освен да напръскам с малко контактен спрей ама знам ли по принцип ме е страх малко с тея куплунзи защото един път като излезнаха едни чертечки на километража и не се появяват цифрите добре че се оправи от само себеси
            няма страшно от куплунгите, просто ги извади и огледай за криви, за ръздясали. дори няма сми да пръскаш. пак ти казвам провери си кабелите на свещите и въобще всичко по искрата, колкото и да е странно моето табло се оправи генерално след смяна на кабели. е почистих и масата все пак де. ако се спреш на варианта на ХИТ КО за хлабав плюс, забележи дали цялото табло се бъгва или само отделни елементи. ако е цялото провери главния плюс, влиза най-ляво като си срещу таблото. мен обаче ме съмнява да е плюса
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

да цялото табло бъгва , ще го проверя и тоя плюс след като проверя масата на купето, а иначе кабелите на свещите мисля че са си добре /колата пали, работи нормално, не светят на тъмно / само този за бобината малко ме съмнява, благодаря ви за помоща надявам се да го преборим тоя дразнещ проблем
              UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
                да цялото табло бъгва , ще го проверя и тоя плюс след като проверя масата на купето, а иначе кабелите на свещите мисля че са си добре /колата пали, работи нормално, не светят на тъмно / само този за бобината малко ме съмнява, благодаря ви за помоща надявам се да го преборим тоя дразнещ проблем
                моите също бяха "добре"- не прекъсваше палеше и т.н., но като ги видях бая твърдички бяха станали и си викам я да ги сменя, може таблото да се оправи /не бе не съм се сетил за него/ и след профилактичната смяна всичко е ок. преди време един колега подаряваше табло за типо, ако искаш може да му пишеш ако ти трябват части. lillo май му беше ника. айде успех
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

значи развитието до момента е,- не е от маса пуснах допълнитилен кабел не се оправи, смених и кабели за свещи само за проба пак не се оправи, утре ще разглабям таблото да видим дали от там няма да изкочи заяка
                  UNO 1.0 FIRE

Коментар

Така както описваш проблема, на мен ми прилича на кофти спойка в таблото.Тези дни се зарових в моето но по други причини Едното от таблата, това с което съм в момента изобщо не е добре и е чудо че работи.Като цяло в тези табла има прекалено много неща които излъчват топлина и всичките са на основната платка.На първо място крушките. Едното табло е с 4 бр Х 4W или 5W крушки за осветление на основните дисплеи - километраж и оборотомер.Същите както на габаритите.Още един куп от малките - 1W за осветление на прибора за налягане на турбината и осветление на Electronic Check панела и това са все крушки които светят непрекъснато.Освен тях, на платката има 2 транзистора на радиатор които също излъчват топлина. Единия е за ШИМ-а дето управлява силата на лампите, другия не знам за какво е.От всички тези източници на топлина, калая става шуплив и спойката става на спайка Като го отвориш, прегледай каквото успееш за клатещи се компоненти, особено около местата с по-интензивно нагряване .Ще ги забележиш по различния свят на платката Куплунзите също не са китки за мирисане - същия тип са както тук и го ядох наскоро заради едното просто вадене.Ако не откриеш нищо, мога да ти дам за проба другото ми табло - дълбок резерв.Така ще се разбере дали проблема е от самото табло или по куплунзи/кабели.
                    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

май проблема го отстраних /вече 2 дни не е правило мизерии/ процедурата беше следната сваляне на таблото разглобяване основно почисване от прах, напръскване на буксите с контактен спрей сглобяване и всичко заспа засега ,само където таблото ми е изпочупено яко отвътре, но това е отпреди още, ако някой има кожуха /черната най външна част/ на таблото и не му трябва може да ми го подари
                      UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
                        май проблема го отстраних /вече 2 дни не е правило мизерии/ процедурата беше следната сваляне на таблото разглобяване основно почисване от прах, напръскване на буксите с контактен спрей сглобяване и всичко заспа засега ,само където таблото ми е изпочупено яко отвътре, но това е отпреди още, ако някой има кожуха /черната най външна част/ на таблото и не му трябва може да ми го подари
                        Добре е било да го снимаш този капак - аз съм виждал 2 вида и не могат да се заменят само те - просто таблата са различни.

Коментар

ето това ми е таблото трябва ми този черния кожух с "козирките"
                          Прикачени файлове
                          UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
                            Аааа, ама аз помислих че говориш за капака дето затваря таблото отзад. Те са различни.За капака с козирките изглежда аз съм човека - не ми се хвърля а няма къде да го държа.Едва се сдържах да не го хвърля миналата седмица Ако го искаш - твой е.Е, малко е издраскан, има 5мм дупка за светоИдиод в дясно от лявата конзола на парното (аларма) но си е съвсем здрав.

Коментар

Esper написа:
                              stef написа:
                              Аааа, ама аз помислих че говориш за капака дето затваря таблото отзад. Те са различни.За капака с козирките изглежда аз съм човека - не ми се хвърля а няма къде да го държа.Едва се сдържах да не го хвърля миналата седмица Ако го искаш - твой е.Е, малко е издраскан, има 5мм дупка за светоИдиод в дясно от лявата конзола на парното (аларма) но си е съвсем здрав.
                              ами да ти дам адреса на лично и да ми го пратиш ако не те затруднявам :D
                              UNO 1.0 FIRE

Коментар

Working...
                              X