тъй като ми се налага да пътувам по нощите и често по междуселски пътища, където с часове не виждам кола и ми се иска да си пусна едни добри фарчета, та да ми е като бял ден. нямам халогени на темпрата, мога лесно да сложа, но идеята е да светят силно, не да осветяват пътя на 5 метра пред колата и то встрани. така че не ми трябват точно халогени, по-скоро допълнителни фарове. гледах каталози и си харесах разни моторджийски фарове, но поради многото сложнотии по доставянеи и цена и т.н. не ми се занимава. имам едни халогени оригинални от уно/така си дойде от белгия, баш оригинални дали са не знам/ и мисля да ги сложа, да сменя стъклата с нормални- от най-обиновенно стъкло, защото на тези май стъклото много разсейва светлината, може дори да сменя крушката с някоя 20-25 вата- ако има такива де. ако някой има идеи за такива доп. фарове, ще бъда благодарен да сподели, аз не съм го дообмисли докрай. в този аспект се чудя как ше се отрази на алтернатора един такъв товар, все пак няма да са постоянно включени, но поне за 3 часа от 6 часово пътуване. другото, което ме вълнува е дали ще издържи инсталацията на темпрата с крушки 90/100
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Идея за допълнителни фарове-темпра
Collapse
X
-
Re: Идея за допълнителни фарове-темпра
pakumba написа:тъй като ми се налага да пътувам по нощите и често по междуселски пътища, където с часове не виждам кола и ми се иска да си пусна едни добри фарчета, та да ми е като бял ден. нямам халогени на темпрата, мога лесно да сложа, но идеята е да светят силно, не да осветяват пътя на 5 метра пред колата и то встрани. така че не ми трябват точно халогени, по-скоро допълнителни фарове. гледах каталози и си харесах разни моторджийски фарове, но поради многото сложнотии по доставянеи и цена и т.н. не ми се занимава. имам едни халогени оригинални от уно/така си дойде от белгия, баш оригинални дали са не знам/ и мисля да ги сложа, да сменя стъклата с нормални- от най-обиновенно стъкло, защото на тези май стъклото много разсейва светлината, може дори да сменя крушката с някоя 20-25 вата- ако има такива де. ако някой има идеи за такива доп. фарове, ще бъда благодарен да сподели, аз не съм го дообмисли докрай. в този аспект се чудя как ше се отрази на алтернатора един такъв товар, все пак няма да са постоянно включени, но поне за 3 часа от 6 часово пътуване. другото, което ме вълнува е дали ще издържи инсталацията на темпрата с крушки 90/100
-
мноо грозно. иначе и аз съм карал за малко един такъв голф с 2 доп. фара като ги пуснеш и все едно на лов си тръгнал. обаче хич не е естетично, затова мисля да ги сложа долу, да използвам само рефлектора на халогена/стъклата на халогените са спешъл да свети отрани на пътя и наблизо/, сменям стъклото и става като оригиналните на типо, само са малко по-дългички, може би ще се наложи да сменя и крушките. не съм ги гледал колко вата са, но препдолагам. иначе готови да си купя няма да намеря такива, които да ми свършат работа. аз като купих колата беше с 90/100, но бързо го смених и нямам наблюдения. иначе доп. фарове задължително през релата то е ясноLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Честно казано, ако ми се наложи да мисля за допълнителни фарове, изобщо не бих намерил подходящото място...Просто няма такова. Всичко би било в стил "цигански москвич".Освен това, по мое мнение темпрата има прекрасни фарове и никога не ми се е налагало дори и да помислям за допълнителни.Особено ако са чисти Много би ми се искало да кажа същото и за мерцедеса но не мога - "очите" му са пъти по-зле от тези на темпрата.Ти си знаеш, обаче аз мисля че се захващаш със безмислена каузаI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Esper написа:Честно казано, ако ми се наложи да мисля за допълнителни фарове, изобщо не бих намерил подходящото място...Просто няма такова. Всичко би било в стил "цигански москвич".Освен това, по мое мнение темпрата има прекрасни фарове и никога не ми се е налагало дори и да помислям за допълнителни.Особено ако са чисти Много би ми се искало да кажа същото и за мерцедеса но не мога - "очите" му са пъти по-зле от тези на темпрата.Ти си знаеш, обаче аз мисля че се захващаш със безмислена каузаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:така е, прав си,че ако сложа доп. фарове ще е баси селянията, освен ако не са долу на мястото на халогенините. аз тама мисля да си ги сложа- по бегли наблюдения има място на борнята, трябва просто да се изреже, дори отдолу има стърчащи пъпки да завиеш в тях винтовете. не съм го гледал обстойно, но на пръв поглед е така. обаче прост халоген не може да ми свети така че да освети пътя, халогените са да осветяват очертанията на пътя в мъгла- затова ще сменя стъклата. пък на мен фаровете не ми харесват, дори да светят добре пак искам да ми е като ден, понеже имам участъци които са междуселски пътища и в 2 посред нощ далеч от главен път, които и малко хора познават, то просто няма никой, друго си е да е като ден събота-неделя ще се позанимавам и ако направя нещо ще постна и снимки. я си кажи мнението ако сложа едни крушки 20-25 вата/има ли такива/ дали би натоварило много алтернатораI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
pakumba написа:ясно, ми значи скоро ще има продължение по темата. за ксенона абсурд да дам пари колкото половината кола струва.
Коментар
-
я
Ами колега като искаш да сменяш крушките за да си спокоен си вземи едни OSRAM COOL BLUE там вече си избери да ли да са +50,+30 или нормални те осветяват доста добре, а и не са скъпи,аз лично тази седмица ще слагам такива.Има доста мнения на тази тема използваи търсачката и ще видиш и др. видове крушки което може да ти послужи
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар