Отскоро съм собственик на Фиат Мареа и днес се получи следния проблем, понеже за пръв път днес с фиата тръгнах по тъмно и забелязах, че няма къси светлини. Прегледах бушоните, късите светват като пусна дълги, но самостоятелно не искат, по едно време докато връщах колата светнаха, но отново спряха като пуснах дългите и върнах на къси. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и има ли си на идея от какво може да се получава това.Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос: Къси светлини на Мареа
Collapse
X
-
Така и не разбрах от писаното дали е имало момент, в който късите са светнали самостоятелно или във 100% от случаите винаги са светили късите само при включени дълги?Казваш, че предпазителя на късите е здрав? Точно си коментираме една тема по тематиката ел. инсталации и осветление, но в раздел "консултации", тъй като за сега се "консултирам" с другите препатили http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=13186Там има схема на Мареа и можеш да се ориентираш как са свързани късите и дългите - нормално всеки един от късите (ляв и десен) и дългите (ляв и десен) са свързани самостоятелно и защитени с предпазители от 4 до 7. Т.е. не вярвам някой да е седнал да връзва нарочно късите към дългите (освен ако няма сериозна причина за това).Ако ме питаш за личното ми мнение.. според мен просто не ти работи врътката (позиция 7 в схемата от другата тема), с която превключваш светлините, респективно на "късите" просто не прави контакт при завъртане от позицията на габарити към къси. Може вътре да е нагоряло, да се е износило от много въртене и кой знае какво още.FIAT Marea 1.9 JTD HLX
-
Колега "hocus", същият проблем ме сполетя преди месец. Оказасе, че е изгорял ключа за светлините, който е едно цяло с този за чистачките от другата страна на волана. Т.е., за да се смени трябва да се разглоби целия волан (дано не си с ЕрБег). Карах един месец на габарити и миналата седмица си го оправих. Един такъв ключ струва около 80-100 лв. на старо (намират се по автоморгите). Съветвам те след като го смениш да си сложиш реле на късите, за да не гори повече никога. Все пак си провери бушоните - дано да ти е изгорел бушон. Ако не е - съжалявам. Търси жичкаджия и това е.M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Благодаря много колега, но проблема вече е отстранен, не се стигна до смяна на ръчки. Един спец по ел. инсталации направи ново реле с малки подобрения и всичко е перфектно.За тези които са от Стара Загора и имат нужда от човек занимаващ се с ел инсталации в коли, горещо препоръчвам този майстор останах доста доволен от осблужване качество и супер цени.Майстора се намира от под Руския пазар надолу има табела ТЪНКИТЕ ЖИчКИ НЕ СА ЗА ВСИчКИ там е човека Поздрави
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар