Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с датчика за гориво на Браво-то

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с датчика за гориво на Браво-то

Здравейте! Искам да ми помогнете и да ми кажете, ако знаете решение на проблема а той е следния - Стрелката на датчика за наличието на гориво в резервуара не се смъква повече от 1/3 дори и ако няма никакъв бензин в резервуара и незнам кога ще ми изиграе лоша шега..макар, че ми изигра но да не става по-зле..Моля кажете от решението на проблема.. Благодаря предварително.. Поздрави

гориво

може да е датчика за горивото представлява окисен слой по което се движи потенциометър и на посчето на този потенциометър на има един поплавък следи горивото Та този окисен слой може да е /изяден/днес смених комплект помпа имам старата работеща и там се вижда
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: гориво

kluchar написа:
      може да е датчика за горивото представлява окисен слой по което се движи потенциометър и на посчето на този потенциометър на има един поплавък следи горивото Та този окисен слой може да е /изяден/днес смених комплект помпа имам старата работеща и там се вижда
      А да те попитам..колко ще струва поправянето на това нещо ))

Коментар

помпа

такова нещо /ако е като при мен /не се оправя трябва от стара помпа та се вземе друго и да се сменито е окислен слой като графит едни писти и по него се движи реостата с поплавъкааз имам цяла помпа ако може от нея да се свали при нея е счупен входа иначе работи
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: Проблем с датчика за гориво на Браво-то

coolboby написа:
          Здравейте! Искам да ми помогнете и да ми кажете, ако знаете решение на проблема а той е следния - Стрелката на датчика за наличието на гориво в резервуара не се смъква повече от 1/3 дори и ако няма никакъв бензин в резервуара и незнам кога ще ми изиграе лоша шега..макар, че ми изигра но да не става по-зле..Моля кажете от решението на проблема.. Благодаря предварително.. Поздрави
          Същия проблем има и колегата от нашия вход със Мареа 1,8 стрелката си играе както си иска пълно празно до средата.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Аз имам същия проблем само, че при мен ако имам по-малко от 10-15 литра в резервоара свети лампа и стрелката стои на нула-първата чертичка или под нея
            BMW E90 320D
            ех. FIAT COUPE 2.0 16V
            ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
            ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Казано с две прости думи.. Няма оправяне ) важното е че колелата се въртят )

Коментар

coolboby написа:
                Казано с две прости думи.. Няма оправяне ) важното е че колелата се въртят )
                Сменяш поплавака в резервоара и си готов. Провери и да не е от окислена букса.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Коментар

освен това, като разглобиш сондата, на поплавъка има една врътка, с която се прави калибровка на датчика. аз си я нагласих да ми светка лампата за резерва по-рано и да ме стряска да сипвам нафта, че да не ми смуче боклуци от резервоара.офф. някой знае ли къде се продава тази част- цялата сонда с датчика и в какъв диапазон и е цената?
                    Bravo SX TD100, 1997

Коментар

simps написа:
                      освен това, като разглобиш сондата, на поплавъка има една врътка, с която се прави калибровка на датчика. аз си я нагласих да ми светка лампата за резерва по-рано и да ме стряска да сипвам нафта, че да не ми смуче боклуци от резервоара.офф. някой знае ли къде се продава тази част- цялата сонда с датчика и в какъв диапазон и е цената?
                      Ами продава се в магазините.Знам за Типо цената на поплавъка - 64лв
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Чувал съм че ако е пипано по арматурното табло(за връщане на км.)някои уреди се повреждат.Твоят километраж въртян ли е.
                        И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

MartoModev написа:
                          Чувал съм че ако е пипано по арматурното табло(за връщане на км.)някои уреди се повреждат.Твоят километраж въртян ли е.
                          Ами надали е въртян, защото всичките хартийки който дадоха на баща ми при закопуването на колата си отговарят на километрите примерно като смяна на масла при еди си колко километра ремонти при еди си колко километра и така нататък като я взехме беше на 84к колата е 1999 IX година ние я вземахме Април месец 2006 а сега е на 93к почти едва ли са пипани километрите но и да са пипани би ли трябвало да има "разминаване" в данните на показателните уреди на таблото Поздрави

Коментар

Коментар

Working...
                            X