здравейте.имам комплект халогени и искам да ги монтирам,но имам запитване-как? Мощността е 55Вт и се чудя какви предпазители да сложа:по 5А на всеки или да ги свържа към един заедно на 10А? Реле ли да използвам или само с нормален прекъсвач ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Халогенки-бушони
Collapse
X
-
Re: Халогенки-бушони
plambi написа:здравейте.имам комплект халогени и искам да ги монтирам,но имам запитване-как? Мощността е 55Вт и се чудя какви предпазители да сложа:по 5А на всеки или да ги свържа към един заедно на 10А? Реле ли да използвам или само с нормален прекъсвач ?
-
Румба, мерси много искам да те запитам колко А трябва да е ключа който включва релето и има ли значение откъде ще взема ток-директно от акумулатора или от таблото, т.е това реле има ли голяма мощност? А какво ще стане ако не използвам реле, а ги включа директно с предпазител? Това го питам защото ми се струва че уно-то няма релета за фаровете/не чувам нищо да цъка докато ги светвам,а и съм чувал че например ауди 80 няма фабрично релета/Tipo 1.6 i.e. '94
Коментар
-
днес сложих халогените както трябва светят си добре,но този ключ /със светлинната сигнализация/ не проработи,незнам счупен ли беше или аз не съм го монтирал правилно: има 4 клеми на две от които има знаци"+ и -" аз ги свързах така:проводника от който идва от плюса на акумулатора го свързах с клемата на която пише+заедно с едната клема на която не пише нищо, а другия проводник с тази клема на която пише"-" заедно с другата клема на която нищо не пише,резултата беше че само веднъж проработи.как мислите защо е ?Tipo 1.6 i.e. '94
Коментар
-
plambi написа:Румба, мерси много искам да те запитам колко А трябва да е ключа който включва релето и има ли значение откъде ще взема ток-директно от акумулатора или от таблото, т.е това реле има ли голяма мощност? А какво ще стане ако не използвам реле, а ги включа директно с предпазител? Това го питам защото ми се струва че уно-то няма релета за фаровете/не чувам нищо да цъка докато ги светвам,а и съм чувал че например ауди 80 няма фабрично релета/
Коментар
-
При бушоните и релетата няма специално реле, но трябва да има оставен извод за такова, иначе става и с руско реле(от Лада), както е при мен.Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
Търси се..
Коментар
-
направил съм всичко както трябва,инсталацията е с реле,оперативната и силовата верига се захранва от акумулатора като преминава през предпазиел 15А, на оперативната верига съм сложил предпазител 0,6А .Този малкия ключ със светлинната индикация който е за оперативната верига така ли трябва да се свърже според вас:тези двете клеми които са с + и - обозначени трябва да се свържат към силовата верига на фаровете,а тези двете които нямат обозначение към оперативната,така ли ?Tipo 1.6 i.e. '94
Коментар
-
plambi написа:направил съм всичко както трябва,инсталацията е с реле,оперативната и силовата верига се захранва от акумулатора като преминава през предпазиел 15А, на оперативната верига съм сложил предпазител 0,6А .Този малкия ключ със светлинната индикация който е за оперативната верига така ли трябва да се свърже според вас:тези двете клеми които са с + и - обозначени трябва да се свържат към силовата верига на фаровете,а тези двете които нямат обозначение към оперативната,така ли ?
Коментар
-
Значи вече официално си с Тунинг......, както казват в "PIMP MY RIDE"по Mtv ЧеститоFiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
Търси се..
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар