Скоро си купих cd player pioneer,но проблема е че не мога да го свържа да тръгне въобще,стаwа на въпрос за буксата със захранващите кабели а не тези със говорителите. Стария касетофон е заводския на бравата,които има четери извода на захранващата букса които колегата fcuk ми обясни на снимката http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=2355&postdays=0&postorder=asc&star t=15" Горен ред... първата картинка е за ключа на запалването втората картинка е за 30 амперов бушон, т.е. захранване за касетофона Долен ред... първата картинка е за осветлението - когато пуснеш фаровете светва и осветлението на касетофона и обратното втората картинка е за масата "Но не мога да направя връзката между тях и тези на мойта снимка на cd player-a , и по специално синия и червения кабел за какво служат точно,сложил съм и снимка на схемата на свързване на cd player-a !!http://free.hit.bg/danzkix/Picture%2...pgОпитах се да свържа жълтия които трябда да е + и черния които е маса ,но не тръгна въобще Ако някои има на представа да пише,plsssss
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
CD плеър Pioneer
Collapse
X
-
И аз така за 10-те лева Иначе:Жълтия на 30Червен на символа с ключеЧерен на символа с масаСиния се използва за управление на външен усилвател. Поне според упътването ти. Ако нямаш такъв - вдигаш го "на трупчета"Символчето със лампа май касетовона ти не го подържа - това е като се пуснат габарити дисплея да свети по-слабо, за да не става като ТОВА. Ако не стане, размени местата на жълт и червен.Някъде дори ги свързват заедно - там трябва да имаш +12V за нормална работа.Символиката е от тази темаI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
danzkix написа:Ще пробваам да ги свържа още един път и ако не стане ,явно ще трябва да отида да ми го монтират. Може ли някой да ми препоръча къде в софия да ми го монтират!I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Abarth. написа:Ако колегата не е сигурен в действията си по добре да отиде да му го вържат,отколкото да изгори цд-тоI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Много благодарско на колегат Esper :D ,cd-to взе че тръгна,не че е голяма философия,просто е трябвало да се свържат жълтата и червена заедно за + -а ! Не че ми е за 10 кинта които щях да дам да ми го вържат,но все пак ще е срамно да съм учил 5 години електроника и да не мога да свърва едно цд, пък и сам като си го свържеш ти е по кеф :P !Brava 1.6 16V 96
Коментар
-
dani389 написа:Колега синият ти е за автоматична антена ако нямаш такава го изолирай защото тече ток по него ,червеният ти е плюс ако го вържеш на плюса на колата от там на татака нищо страшно не можеш да направиш.danzkix написа:не че е голяма философия,просто е трябвало да се свържат жълтата и червена заедно за + -а !I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Esper: "Ако си ги свързал така и плеъра ти работи дори и когато контактния ключ не в положение "паркинг" или "контакт", провери каква му е консумацията на ток когато е изключен. Някои устройства при този начин на свързване имат по-голяма консумация и може да ти разрежда акумулатора" Мисля че си прав,аз също от това се опасявах,но нямам в момента амперметър да го замеря!!, а ето и какво пише в указанието на цд-то:"If this unit is installed in a vehicle that doesn’t have a ACC(accessory) position on the ignition switch the red lead of the unit should be connected to a terminal coupled with ignition switch ON/OFF operations.If it is not done,the battery may be drained when you are away from the vehicle for several hours." Ще се опитам да свържа въпросната червена жица със тази която идва от старият касетофон която е за ключа,може и да стане,но аз искам да работи дори и като не съм на контакт или паркинг,но все пак мисля че не си заслува пред това да си купувам нов акумулато :D !!Brava 1.6 16V 96
Коментар
-
danzkix написа:А какво представлява демо режима, и знаеш ли как може да проверя дали имам?ACC(accessory) position on the ignition switchI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар