Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Затапен кабел в кухината под предното стъкло на Браво 2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Затапен кабел в кухината под предното стъкло на Браво 2

Здравейте колеги!

Заради проблем с чистачките разглобихме с един приятел пластмасовата решетка под предното стъкло. Между другото там намерихме захвърлен един куплунг с фабрична тапа накрая, в който влизат три тънки кабелчета. Очевидно е за някакъв активен сензор - два кабела за захранване и един за сигнал. Кабелите излизат от снопа, който е за управлението на моторчето на чистачките и продължават до 2/3 от широчината на колата, където е куплунга. Фиксирани са към купето фабрично на три места, после е куплунга с двайсетина сантиметра кабел след последното фиксиране.
    Естествено ме загриза, ако е някаква предварително окабелена екстра да си я сложа, ама нямам идея каква.

Някой случайно да има идея?

П.С. Сензорът за дъжд на Браво 2 е вътре под огледалото, демек не е това.
    Последна редакция от slonikon; 01.05.2021, 12:15.
    браво 1,6/90 - 09 г.

Да не е подгрев на предното стъкло? Не знам дали за модела се предлага такава екстра.

Коментар

Мисля, че не е. Първо кабелите ми се струват тънки за тая работа и второ, по принцип този проблем е решен с поставянето на електрически нагревател в купето, като екстра.
      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Преди време карах кола с подгрев на чистачките само, имаше реотанчета под самите чистачки, като тея дето са на задното стъкло.
        Иначе аз говорех за нагреватели вградени в самото стъкло...

Коментар

Не е невъзможно, ама не намирам такава екстра при Браво. При 500 има. А и пак не е ясно що са три кабела....
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Датчик за климатроник ?
            Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Най-вероятно е това - сензор за качеството на въздуха, по-точно за наличие на изгорели газове на входа на въздуха към купето. Никога нямаше да ми дойде на акъла, че ще е за климатичната система.
              Благодаря на отзовалите се!
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
              X