Здравейте колеги! Какъв блутуут адаптер може да работи с Alfa OBD? Колата е FIAT 500L 2014 г. Пробвах няколко но не работят.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Alfa OBD - какъв адаптер?
Collapse
X
-
Не мога да разбера за Айфона. Аз имам Alfa OBD платен вариант, инсталиран на телефон с Андроид. Пробвах със син полупрозрачен блутуут адаптер, пробвах и с друг черен с бутон за включване и изключване. Имам и кабели преходници различни цветове(жълт, червен, зелен, лилав и т. н.). Черния адаптер работи с други програми и се свързва но с Alfa OBD не. Въпросът ми е някой ползва ли Alfa OBD за Андроид и какъв OBD адаптер ползва за в връзка с колата? Производителите на програмата препоръчват OBD Link MX или LX, който не мога да намеря в България, а не ми се чака от Алиекспрес, последния път имах големи проблеми с доставката. Също производителя препоръчва ELM 327 но не ми е ясно точно какъв.Последна редакция от kiromimi; 15.11.2020, 12:07.
Коментар
-
-
kiriluz1 написа: Преглед на мнениетоС това плюс преходници чета на Браво 2 абсолютно всичко. Браво то е 1,9 8 v 120 коня
Коментар
-
Универсален интерфейс ELM327 Mini iCar2 (sklad66.com) Този работи на моя FREEMONT 2013 г. Повечето адаптери ELM-327 не четат CAN bus коректно, дори създават проблеми. Имам няколко фалшиви, така си стоят и събират прах.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа: Преглед на мнениетоПовечето адаптери ELM-327 не четат CAN bus коректно, дори създават проблеми. Имам няколко фалшиви, така си стоят и събират прах.
Коментар
-
Имам 2 бр. които при опит за връзка с ЕКУ или дори още при включване на адаптера ми скапват комуникацията по CAN и всички ЕКУ-та започват да дават грешки. После се е налагало да чистя грешки като луд. Ако нямаш алтернативна диагностика под ръка, по-добре не си прави експерименти.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар