jenshen73 написа:
Преглед на мнението
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Диагностика на 1.9JTD 105 във Фиат Мареа Уикенд
Collapse
X
-
kiriluz1 написа: Преглед на мнениетоАко е датчик колянов вал при въртене оборотомера не мърда,ако е разпределителен вал мърда.
Обяснявам, че да има по-добра основа за помощ: светна спринцовката (записана грешка), но продължих да си карам без проблеми, двигателя си беше загрял. Стигнах до нас и я паркирах на улицата, изчаках да изстине и пробвах да стартирам - няма никой. Та четейки форума и говорейки си с Оги - стигам до извод, че е по-скоро гадния датчик.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа: Преглед на мнениетоДнес същия човек ще я гледа пак с делфито, че да види дали отчита обороти. Иска ми се да е датчика на коляновия вал, но по спомени - ако той се скапе си гасне къде и как си иска. А ситуацията тук беше, че не изгасна, а отказа да запали след като я спрях пред нас.
Обяснявам, че да има по-добра основа за помощ: светна спринцовката (записана грешка), но продължих да си карам без проблеми, двигателя си беше загрял. Стигнах до нас и я паркирах на улицата, изчаках да изстине и пробвах да стартирам - няма никой. Та четейки форума и говорейки си с Оги - стигам до извод, че е по-скоро гадния датчик.
Коментар
-
JTR написа: Преглед на мнениетоНа 1.8 Мареата, която споменах беше същото. Там даже месеци си светваше дюзата на таблото, когато си иска и колата си работеше. После почна понякога да не пали, но запали ли си работи, понякога със светеща лампа, понякога без.Steliyan's Life!
Коментар
-
И 10 дни по-късно, след по-малко от 2 часа при "доктор" колата отново е жива.
Сменихме датчика на разпределителния вал и вече пали. Разходих я малко, а след час ще я поразходя отново.
Та да обобощим:
1. Не палеше топла, а след като изстина - и студена
2. При въртене на стартер - не се променя позицията на стрелката на оборотомера.
3. След прочитане, зачистване и второ прочитане - остана само грешката за липса на синхронизация на валовете, след гледане на живи данни и отчетени обороти при опит за палене - решихме, че е датчик на разпределителния вал
Ако се чудите защо толкова време ми отне - колата беше ИЗВЪН Варна и не ми се плащаше репатрак да я прибирам, един приятел на баща ми се нае да я прави, но му беше зает гаража.Steliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар