Да колега ogi28b 2-ра степен и тя тръгва като се върже накъсо,даже като премахна релето за 1 ва степен като загрее колата се включва 2 ра степен.Благодаря за отговорите, ще взема от магазина и ще го запоя!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бушони за вентилатора за охлаждане Пунто мк2
Collapse
X
-
emo_pz написа: Преглед на мнениетоДа колега ogi28b 2-ра степен и тя тръгва като се върже накъсо,даже като премахна релето за 1 ва степен като загрее колата се включва 2 ра степен.Благодаря за отговорите, ще взема от магазина и ще го запоя!
Нещо, което е предвидено да се нагорещява, не се запоява, особено ако температурите са като цитираните по-горе - 200-240 градуса.
То, реално погледнато, и един дебел кабел да му сложиш, вместо този термобушон, пак ще работи, но няма да имаш защита от горещината там.
Коментар
-
emo_pz написа: Преглед на мнениетоДа, колега това имах в предвид,благодаряКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Колега, ще ми кажеш ли какво точно значи ще го крепнеш, че тука в пазарджик никой не се наема да го прави това нещо.понеже било направено по друг начин.И всеки ми разправя, че ще се откачи от температурата.как да го направя, ще ми кажеш ли точно как става? Купих иначе термозащитата 145 градуса мисля,че е добре, ако не ми кажи колко? Мерси
Коментар
-
Трябва да направиш твърда връзка без да го лепиш с поялник
нещо като малки клеми-кабелни обувки да използваш .Последна редакция от kluchar; 10.03.2018, 17:44.
Коментар
-
Нали си взел някаква слагаш и това е
Иначе четох че е 240 ама ако е по малко става
https://mladtehnik.com/image/cache/c...-A-270x270.JPG
Ето такива тръбички стискаш ги и трябва да стане
Коментар
-
Ключар, не може току така да му казваш "слагаш и това е". Това не е баница - режеш и хапваш. Това е ток, и то доста голям, защитата има за цел да предотврати прегряване и по-сериозни поражения, като окъсяване в резистора, искрене, разстопяване и не-дай-Боже - пожар.
Колега Емо (предполагам Емо?), предвид цената на нов, здрав резистор - под 20 лева, не знам дали си струва да се заиграваш толкова с тази термозащита, при положение, че не е сигурно каква ѝ е стойността, нито пък е сигурно, че може да се направи хубава твърда здрава връзка към съществуващия корпус и терминали. Много по-важно е да се наблегне на клемите на кабелите - да се направят хубави и стегнати клеми, които да влизат стегнато към резистора, и да има някаква изолация, да е защитено от влагата. Наистина - прежали ги тези 15-20 лева и го направи с нова резервна част, фабрично направена.
Накрая, ако го правиш сам, дори и да го направиш хубаво и стегнато - представи си, че защитата наистина е 240 градусова, а ти си взел 140, но резисторът се нагрява до 180, примерно. Защитата гори още на първото включване на перката и се връщаш на изходна позиция. Вземаш друга, на по-високи градуси, ама колко пъти ще ти изгори преди да уцелиш стойността при която не гори? И то няма да гори сега, като още не е много топло времето. Ама в средата на лятото, когато охлаждащият въздух не е 12 градуса като сега, а 36-38-40 - пак ще ти изгори. От друга страна - не става да вземеш наизуст много високи градуси, за да не се окаже, че си "преяздил". Все пак - ако някой ти каже точната стойност, оставап проблемът с твърдата връзка, издържаща 10-15 ампера без нагряване в мястото на свързване.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар