А защо не си намериш друго ECU,прави се "върджин",на колата и си готов?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Stilo 1.6 16V 103 конски сили - не пали след подаване на ток
Collapse
X
-
Моето ЕКУ не става.
Друго читаво втора ръка не намирам, а дори и да намеря нещо всички търговци се превъзбуждат, когато разберат, че става въпрос за този модел.
Ново е между 600 и 800 лева.
По всичко личи, че колата се е запътила за части, защото не виждам смисъл да я възстановявам при тези цени.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Колегата @ivan_pop е единственият засега, който дава професионална информация по казуса.
Оказва се, че май дявола не е толкова черен.
Засега се въздържам да се радвам, но има светлина в тунела== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Както винаги при мен въпроса е принципен.
Реално парите за друга кола ще ги дам с кеф и няма да се замисля даже, докато в момента се чувствам изнудван да плащам за нещо, което не струва парите си.
Ако има хора, които не схващат разликата и не разбират защо не се съгласявам на тези "пазарни" цени за глупавата платка наречена компютър, то това си е техен проблем== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
Коментар
-
Взимаш първото ЕКУ от морга.
След това като ориентир от тази тема на колегата правиш:
0090: FFFF 0000 0000 0000 0000 FFFF 0155 AA00
00A0: FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF
Записваш, слагаш на колата, даваш на контакт, чакаш известно време. Гасиш, палиш и готово.
Ако тръгнеш да продаваш колата в умряло състояние, като цена за морга, пиши да я взимам.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Според теб всяко ЕКУ ли ще свърши работа ?
Защото ми обясниха, че ми трябва ЕКУ от този двигател, което да бъде "обучено", да му се направи "върджин" и там всичките термини, които са си измислили майсторите, но по принцип тези ЕКУ са си дефектни по рождение и са много кът. Ако по чудо намериш някъде, то парите, които му искат обезмислят ремонта. И въпроса дори не е в това има ли смисъл колата да бъде възстановена, а е в това, че мразя да бъда рекетиран и затова реших да сложа точка на мъките.
Ако някой знае нещо, което аз не знам и има и друг начин, то нека сподели. Нали форума е затова.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
Коментар
-
Слав написа: Преглед на мнениетоСпоред теб всяко ЕКУ ли ще свърши работа ?
Поне може да пробваш, ако намериш евтино ЕКУ на пазара.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар