Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Stilo 1.6 16V 103 конски сили - не пали след подаване на ток
Collapse
X
-
BO написа: Преглед на мнениетоВзимаш първото ЕКУ от морга.
След това като ориентир от тази тема на колегата правиш:
0090: FFFF 0000 0000 0000 0000 FFFF 0155 AA00
00A0: FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF
Записваш, слагаш на колата, даваш на контакт, чакаш известно време. Гасиш, палиш и готово.
Ако тръгнеш да продаваш колата в умряло състояние, като цена за морга, пиши да я взимам.OVB X18XE1 седан+ГИ
Коментар
-
BO написа: Преглед на мнениетоАми масово хората от бранша твърдят, че ако е t1 или t9, все върши работа. С твоя ром, след като го направиш девствено по начина, който описах горе, би трябвало да стане работата.
Поне може да пробваш, ако намериш евтино ЕКУ на пазара.
Намерил съм Т9 (както е видно от снимката моето е Т1), но не мога да намеря човек, който да каже, че се наема да подкара колата с него и затова и не съм го купил
Ако познаваш такъв човек, моля те попитай го дали иска да се заеме със задачата.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Слав написа: Преглед на мнениетоНамерил съм Т9 (както е видно от снимката моето е Т1), но не мога да намеря човек, който да каже, че се наема да подкара колата с него и затова и не съм го купил
Ако познаваш такъв човек, моля те попитай го дали иска да се заеме със задачата.OVB X18XE1 седан+ГИ
Коментар
-
Слав написа: Преглед на мнениетоНово е между 600 и 800 лева.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Колата е с друго ЕКУ.
Пали и работи, но само на празен ход. Не реагира изобщо при подаване на газ. Идеи ?
Да разбирам ли, че евентуално проблема е в дросела или пак къса клечка с повредено ЕКУ ?
П.П. На диагностика показва две грешки и двете са свързани с дроселовата клапа, но нещо ме филмират, че може повредата да не е в дросела, а в модула за управление на дроселовата клапа на ЕКУ-то. Моля за компетентно мнение...== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
Коментар
-
Тъй...компетентни по темата явно няма или ако има, то много ги мързи да пишат.
Накратко:
Проблема беше в модула за управление на дросела на ЕКУ-то.
Човекът, който го диагностицира и го поправи беше Михаил Пешев.
Много търсих и повярвайте - друг няма да намерите. Той е единственият, който знае за какво става въпрос.
Другите са гола водица и кал по гърба.
П.П. Човекът, от който купих това ЕКУ се оказа класически измекяр. Ето тук съм описал случая:
http://www.fiatforum.bg/showthread.p...B8%D1%86%D0%B8== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
Коментар
-
В крайна сметка след като дадох 300 кинта за развалено ЕКУ и после за 350 го оправих и колата върви
Хвалба ли е, оплакване ли е - не знам, но факт е, че колата върви и ще си я карам
Всеки да си прави сметката кое си струва и кое не, когато му дойде до главата.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
Коментар
-
kluchar написа: Преглед на мнениетоЕвтиното излиза скъпо
Щеше да си забравил още преди месец дваPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
По принцип евтиното излиза скъпо, но в моя случай това си е евтиния вариант.
Ще видим какво ще излезе накрая. Може да се говори за това кое какво е излязло след поне година и едни 20-30000 км.
Другата опция беше 1500 лева. Не че нещо, но къде са 1500, а къде 650 ???
Да намериш такова ЕКУ за 100 лева и то работещо си е чист късмет.
Преди 10-на години можех да си взема няколко такива даже за без пари, но човек ако знае къде ще падне ще си постила килимче преди това...
Както е казал японеца:
Искам втория акъл на българина== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар