Здравейте! Имам нужда от малко помощ. Някой дали знае размера на предни и задни говорители на Гранде Пунто? Откривам различни размери - за предните 16.5 см и 17см, а за задните на едно място пише 10 см, а на друго 13 см. И още нещо - каква трябва да е максималната дълбочина, защото и тази информация нещо не откривам... За какво друго още трябва да гледам, преди да закупя нови говорители? Също така може и да препоръчате някакви.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Говорители за Гранде Пунто
Collapse
X
-
Сигурно знаеш, но ако не знаеш - те са по инчови размери и заради закръглянето някъде пишат 16.5 см, някои може и 17 да пишат. Самите говорители обикновено имат толеранс в монтажните отворите, поне тези, които съм монтирал. Така че за отпред си търсиш кръгли 6.5 инча (16.5 см). За отзад - 4 инча, или поне така е според това ръководство:
РЪКОВОДСТВО
Дълбочината не я знам, но провери дали няма възможност за монтаж на по-големи 13 см с някакъв фланец. Имай предвид и самото захващне, че по картинките оригиналните говорители изглеждат като да са с 3 дупки на 120 градуса.
А поне отзад не е ли лесен достъпа да видиш размера дали е 10 или 13 см?
Пусни също и един мейл до някоя от по-големите фирми за кар-аудио, те би трябвало да знаят добре размерите и ще ти препоръчат съвместим модел.
Коментар
-
Колата е триврата, и в един друг Фиат форум гледах снимки - едва ли не трябва да махна половината салон (което между другото тръгнах да правя, гледайки снимките от форума ), колоните пък се оказаха занитени, и няма как да проверя за точни размери или дълбочина... Та, ми се искаше при това положение директно да я закарам на някой майстор, избираме някакъв среден клас колони, взимам си я и приключвам одисеята
Но ще направя както казваш - звънкам, питам за размери, каква оферта ще ми предложат за монтаж, демонтаж и самите говорители, избирам си и действаме.
Иначе като марка да препоръчаш нещо конкретно? Хубаво ли е предварително да съм си взела говорителите, или може от човека, който ще ги слага?
П.С. Прикачам изображение да видиш до какво състояние трябва да остане колата...Последна редакция от blue_coconut; 19.03.2018, 13:24.
Коментар
-
Не мога да препоръчам нищо. Не се занимавам и не съм фен на музика в колата. Важно ми е просто да се чува там нещо, да се чуват някакви ниски и високи честоти, без претенции за супер дълбок бас и свръх чисти високи. На Бравата ми бях сложил най-евтините 13 см кръгли на Херц, просто така да се чува нещо и отзад, а не само отпред, но сравнително бързо започнаха да скърцат, сякаш имаха пясък вътре. Смених ги с най-евтините аналогични на Power Acoustic, защото колега от форума се занимава с тях. Все още свирят добре, но със сигурност по-тихичко и с по-слаб бас от Херца, за едни и същи настройки на една и съща песен.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар