Здравейте, някой от вас пробвал ли е с ново еку заместител Мeat & doria ? Вярно, че цената му е 1/3 от тази на автомобила, но пък си мисля че се спестяват доста главоболия и прочие. Дайте впечатления, ако сте пробвали. Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ново ЕКУ за Фиат Стило 1.6 16V ?
Collapse
X
-
Ами относно пиновете, след презапояване един микроконтролер ме напусна (не бях свързал масата на поялника към масата на платката), и се съмнявам в ECU Driver-а ST L9116 / ST UE06AB6, който осигурява захранване от +5V за външните датчици и CAN комуникацията. Най-вероятно и този микроконтролер е проблема на компютъра или е проблема се крие в микропроцесора на Motorola, който е с лош сокет BGA, често срещан във видео картите на компютрите. За жалост така срещан проблем при компютрите за управление на двигателя, а никой не е дал конкретно становище. Изчетох доста публикаций по темата, то не бяха релета за 1 степен на винтилатора, лош акумулатор/алтернатор, конектори, маси, та чак някой спомена и дюзи. Сега съм се насочил към нов компютър с което проблемите би трябвало да се свършат. Както е известно полупроводниковите елементи стареят, и ако се предположи че още при самата им направа е предвидено тези еленти да дефектират след десетилетие, няма смисъл от компютър на старо. Един ремонт с китайски чипове, защото едва ли някой ще поръча чип от ST или Motorola, не би бил много благонадежден. Как смятате вие? Има ли членове на форума със нов заместител ECU ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар