Колега, снимай от колата как се вижда и как се вижда пред стена. Има схеми в нета, на какво разстояние трябва да е колата от стената и как точно трябва да се вижда светлината на стената.
Ето тук, даже и видео има.
Ако застанеш пред стена и виждаш ясна разграничителна линия между светлината и тъмнината, като на тази снимка, то трябва да си рециклираш лупите и ще светнат както трябва.
The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano
Предполагам, че Боби казва за рециклиране на рефлектора зад лупата. Моя ксенон е 35 Вата и свети идеално за китаец. Но щом свети слабо трябва да се види къде е проблема- крушка или баласт.
Последна редакция от dobrujanetza; 28.11.2017, 16:00.
пиша ви с друг въпрос...интересува ме първия фар (лупа) която на снимката не свети ако и там сложа крушка към късите дали ще има ефект? възможно ли е въобще...
С тази синя светлина, сега разбирам защо не виждаш нищо вечер, ама нищо поне е красиво ....
Това е фара за мъгла на пунтото, зависи от модела, при мен си имам крушки там и отделно копче да ги включа.
Така като гледам при теб ми изглежда да е само декоративно, няма лупа, дори и да може да сложиш крушка, което ме съмнява едва ли ще светне.
Вариянта е фар, от морга, рециклиране най - добре след това, после си слагаш лампи 4300К или 5000К и ще прогледнеш.
колега снимката е от интернет за пример.. моят ксенон беше 6000к. благодаря за съвета. модела ми е 1.9jtd elx 86k.c. 2000г. .. По каталог дори крушките са ми H1, а моите са h7, явно преди да я взема са барникали нещо..
колега снимката е от интернет за пример.. моят ксенон беше 6000к. благодаря за съвета. модела ми е 1.9jtd elx 86k.c. 2000г. .. По каталог дори крушките са ми H1, а моите са h7, явно преди да я взема са барникали нещо..
здравей колега виждам че си от Пловдив драсни едно лично да се разберем аз също съм с ксенон и нямам проблеми
ксенона е на дългите а късите съм с ледове
моите крушки също са Н7 къси и дълги може и телефон да ми оставиш да ти звънна
Аз също бях с ксенон и се надявах да светне, а то същото като с халогенните крушки. След разглобяване на фаровете се оказа, че целия рефлектор на лупата над крушката се е олющил и буквално светлината се отразява в металната част, която естествено нищо не може да отрази. Иначе чертите си ги брави, но нищо не се вижда на къси. Решил съм направо два нови фара да купя за 250лв общо, защото за рециклиране искат 200лв. Като допълнение карай и с включени халогени те също са с лупи и светят уникално добре.
Ако имаш лупи и крушки в тях, а нямаш бутон за включване не се притеснявай операцията е елементарна. Ако имаш другото, а нямаш бутона се сваля табълцето с бутоните разглобява се и се добавя ключето, кото липсва под пластмасовия бутон. На пластмасата се чупят двете крачета, които я държат да е неподвижна и тя започва да се натиска като другите 3 бутона. След това се добавя един резистор, който от завода липсва и воала имаш и халогени.
ами от толкова барникане с стария ксенон, в момента са настроени доста надолу, мисля че ако ги вдигна ще се получат нещата. Определено има голяма разлика, понеже сега виждам преди с стария ксенон все едно карах без фарове..
Коментар