Колеги, не е много точно да се каже, че се радвам на първия си пост тук, но възникна проблем на втория ден. Купих Фиат Пунто 1.2 80 конски сили за сина да се вози, като първа кола. При закупуването акумулатора беше паднал. Прибрах колата, карайки над 60 километра и нямаше никакъв проблем. Като се прибрах го свалих и го заредих, но след поставянето при запалването светна червеното воланче и волана беше толкова твърд, че замалко не се отказах да тръгна. Нищо освен акумулатора не съм пипал. На какво може да се дължи проблема? Вече прочетох доста за моторчета и релета, но пък един майстор ми каза, че като се свали акумулатора след това се правело нещо с волана, за да се калибрира един вид...Кое е правилно да направя и има ли майстор близо до Монтана и Враца, който да може да ми помогне? Съжалявам, че първата ми тема е такава, но малшанс просто Ако не съм много точен в описанието ще ме извините, като нов член на форума и очаквам някаква помощ.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с волана след сваляне ра акумулатора!
Collapse
X
-
Да да, това още утре ще го направя. Ще премеря напрежението, буксите са намазани с грес да си призная. Отделно са обещали диагностика да ми направят. Ама как от нищото стана и сбърках ли като взех тая кола (в смисъл дали са капризни)? Ще пиша за резултата утре. Всъщност ремонта на моторчето колко излиза горе-долу? В най-лошия случай какво да очаквам? Както и има ли майстор близо до Монтана и Враца или да се разходя до София, ако ремонта става в един ден?Ако знам помагам, ако не знам питам - лична сентенция!
Коментар
-
Проблема е решен днес много бързо. Намерих добър майстор в Монтана (ако някой се интересува на лично да не правим реклама) и човека за около 3 часа беше гопов. Имало е записани грешки, отделно си е имало проблем в моторчето и акумулатора няма нищо общо. Каза, че се е получило много добре, дори не ми излезе скъпо. А имах сериозни притеснения дали изобщо ще стане, и ако стане на каква цена... Ако някой от региона има нужда от помощ мога да помогна Дано нямам повече проблеми с волана. Сега и city бутона си работи и шофирането е удоволствиеАко знам помагам, ако не знам питам - лична сентенция!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар