Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Stilo 1.9jtd 2004 MultiWagon грешка Motor Stoerung

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Stilo 1.9jtd 2004 MultiWagon грешка Motor Stoerung

Сутринта като запалих ми светна лампа жълта с формата на двигател и ми изписа грешка "Motor Stoerung". Палих, гасих някоко пъти, никаква промяна. Тръгнах към майстора и тогава изчезна и не се появи повече. Той я закачи на компютър и каза, че алтернатора е тръгнал да заминава, защото зарежа на 13,69 - 13,79V.
    Каза, че трябва да се ремонтира, но не знае дали грешката, която излезе на компютъра ми е от проблема с алтернатора.

Четох за тая грешка, уж е честа и може да е от какво ли не, но други грешки при диагностиката не излизат.

Какви трябва да са стойностите на алтернатора. Майстора ми каза над 14V.

Колата е Стило 1,9 jtd.

По принцип е прав, че над 14 трябва да бъде, твоето 13,7-8 особено ако е без товар, би могло да бъде проблем. Стига да е вярно де, защото ако мери с китайски уред не се знае особено колко е точно. Аз от доста години карам с такова напрежение и нямам проблем, но пък колата ми седи в топъл гараж и се кара на дълги разстояния. Ако караш на къси разстояния е възможно да имаш нужда от дозареждане зимата.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

По принцип я карам на къси, но никога не е имала проблем с паленето. Миналата година акумулатора замина зимата от един път, но тогава уж мериха как се зарежда, заради гаранцията на новия и уж всичко беше наред.

Не вярвам да му е китайски уреда, защото изглежда масивен и доста хора минават през него.

Единствено ме съмнява това, че тая грешка има общо с алтернатора.
      Откакто я имам излиза грешка само Stoerung и никой не знае от какво и как да се махне, не е имало проблем.

Но Motor Stoerung никога не е излизала. Като гледам тука във форума колко често излиза и как винаги е различно... Поне сега изчезна от самосебе си. Ако не се появи значи всичко е наред... надявам се...

Коментар

я почни с пъчистване на клеми и маси.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Напълно достатъчно си зарежда. Не се занимавай с глупости.
          Моята Алфа пада и до 13в. на празен ход с включен подгрев на задното стъкло.
          Което наистина е малко, но ремонтирах алтернатора, и пак е толкова.
          Е, нямам, и никога не съм имал проблем със заряда на акумулатора.
          1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Ходих и на друго място и ми казаха, че е наред алтернатора...
            След обаче 1000км без проблеми, днес ми светна грешка, че има проблем с алтернатора и светна акумулатора, все едно не се зарежда.
            Изключих всичко, което харчи ток и се прибирах, след около 500м обаче се оправи... Явно има проблем със зареждането все пак.

Струва ми се обаче, че воже да е от някой ремък, обтегач или нещо от сорта, защото малко преди това, оборотите малко мръднаха на празен ход /с около 50/ и се чу може би някакво прищракване отпред откъм ролките...

Как е възможно да спре да зарежда за момент!? Тоя алтернатор не трябва ли или да работи или да не работи!?

Коментар

На комшия се накъсал ремъка и така си карал като му светнало акумулатора ме караше за замервам и ремъка се беше вече скъсал
              сега ще сменя и ролки че толкова били износели та изхвърля ремъка
              Първата грешка е за мотора на волана щото не му стига ток
              Виж друг сервиз
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
              X