Колеги днеска ми заредиха климатика. Вдига високо налягане и климатичарчето твърди че втората степен не включва и ми каза да ида да ми го видят това и чак тогава да го ползвам че може да ми се пръсне нещо от високото налягане като не се охлажда. Таа въпроса ми е как да проверя дали ми работят степените. Наскоро на работещ двигател с потенциометри симулирах висока температура и останах с впечатление че и двете си заработиха обаче явно съм сгрешил. Таа как мога да си ги тествам? Предполагам с елементарно подаване на 12 волта на клеми би трябвало да ги подкарам ама като не знам на кои.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вентилатори за охлаждане. Степени?
Collapse
X
-
Днес пак си играх със вентилатора. Втора степен работи. Убедих се при пробите с релетата. Те си цъкат и вентилатора си се върти спрямо двете степени. Видях да работи на бавна после се включи бърза върна на бавна след това спря после пак бавна. Симулирах на компютъра висока и ниска температура и той откликна идеално и си сработиха и двете степени. Докато бях в сервиза да пълнят се беше включила и втората а той каза че не работи. Сега остава да разбера какво може да кара системата да вдига високо налягане и няма ли защита от такова-примерно да спира компресора. Гледах манометъра вдигна 22 атмосфери което си е множко, а смятам че не ме излъгал че трябва да ги поддържа около 12 и може да отиде макс на 18 ама ако навън е 40 градуса. Все пак утре ще ида до сервиз да си изкажат компетентното мнение, но аз мисля че проблем със степените нямам, а проблема е някъде в климатичната система. И само да попитам на кое казваш трв?Последна редакция от emsa; 20.07.2017, 04:39.Fiat Brava-ELX 1,8 GT 96
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар