Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Радиото на Стилото започна да шуми и бучи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Радиото на Стилото започна да шуми и бучи

Радиото ми взе от няколко дни да бучи шуми от време на време. Някой път свири добре друг път почва да шуми на пресекулки на всички станции. Четох за чип на тунера кйто се прецаквал, но не рабрах ако е той изведнъж ли губи всякакви станции или се оправя от време на време като при мен. Искам да извадя панела с 4 кламера дали ще успея? Силно ли да дърпам? Евентуално да размърдам буксата на антрната зад радиото има ли достъп?

Грешен раздел –> Преместена.
    Допълнено заглавие.
    Модераторски екип на fiatforum.bg

Здравей,
    С кламери няма да успееш да свалиш радиото необходими са щипки например като тези по долу
    Click image for larger version

Name:	r.jpg
Views:	1
Size:	40,6 KB
ID:	2094797
    Проблема с шума може да е от връзката с антената, но има и вероятност да е от интегралната схема на тунера.При мен спря да изведнъж без прекъсвания.

Коментар

Направо искам да ида на сервиз. И да го извадя едва ли нещо ще направя. Препоръчайте сервиз за Варна, даже ако някой е сменял чип във Варна ще е идеално, че не искам някой да ми се учи на колата.

Коментар

Радиото се вади много лесно с четири спици за колело. Струват стотинки.
        Дори да идеш на сервиз, едва ли ще имат инструмент да ти го извадят.
        Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

Аз използвах тел. Трябва да са достатъчно дълги, кламерите няма начин да станат. Вади се с леко дърпане, не е нужно кой знае какво. Тел 2 мм мисля ще свърши идеална работа или както ти казаха по-горе
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Извадих го със спици за колело, но мърдах кабели антена не се оправя. Забелязах на студен мотор бачка 5 минути добре и после явно като загрее почва да шуми на всички станции. Ще ходя на сервиз.

Коментар

На студен старт радиото работи без проблеми 15-20минути после почва леко да накъсва и до 1 минута почва да шуми и свисти, сякаш се долавя че меши с друга станция звука. Като го изключа за 5-10 минути после пак си свири добре. Сякаш нещо загрява-прегрява ми се струва. Идеи? Тунера или нещо друго? Има ли нещо което да го охлажда и евентуално от там да ми идва проблема ако охлаждането сдава багажа?

Коментар

Има един процесор в него ТЕА4286 който се скапва и след замяна всичко е наред.Той е на РНILIPS.Струва около 20лв.
                Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Working...
                X