Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Елм327 блутут проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Елм327 блутут проблем

Колеги закупих си китайски елм327 блутут,но не се свързва с ЕКУ-то. Моля някои ако има опит с тази джаджа и програмата torqe да помага. Колата е Стило 1.9 жтд 2002 година. Благодаря предварително.
    Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp
    Ex Fiat Punto 1.2 73hp

Опитай с Torque Lite, а не с torqe.
    Най-добре е с FiatECUScan.
    Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

Ама с фиатекускан може ли чрез блутут да се свържа
      Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp
      Ex Fiat Punto 1.2 73hp

Коментар

Може.Мареята успях да я свържа единствено с фиатекускан
        FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Има ли я тая програма за андроид ?
          Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp
          Ex Fiat Punto 1.2 73hp

Коментар

joker.1990 написа: Преглед на мнението
            Има ли я тая програма за андроид ?
            Не! Само за виндос.
            Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

Пробвай с алфа обд
              FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Мерси,ще я видя и нея. Може нещо да не настройвам правилно,нз. и аз.
                Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp
                Ex Fiat Punto 1.2 73hp

Коментар

joker.1990 написа: Преглед на мнението
                  Мерси,ще я видя и нея. Може нещо да не настройвам правилно,нз. и аз.
                  Да, не настройваш правилно!
                  Елм327 си е устройство като всяко друго, което излъчва блутут.
                  След като забодеш джаджата в буксата, включиш на контакт колата, стартирай торгето или каквото там имаш.
                  Ще ти се появи съобщение, че няма блутут устройства наблизо. Нали не очакваш джаджата и телефона ти да се свържат автоматично?
                  Затова отиваш на настройките на телефона за блутут. Сканираш и трябва да ти се появи джаджата. Сдвояваш двете устройства и... това е.
                  С Torgue Lite може и да не стане нищо, защото за фиат има добавка, която работи само на версия про. Броиш 7 лева за про-то, теглиш и добавката и ще можеш да се свържеш.
                  С алфа обд не съм пробвал, имам само демото, а за про трябват едни 70 лв и 2 стотинки, затова... мерси!

П.П. Общо взето, след заиграване с тази джаджа се очерта следното:
                  За стило няма информация в добавката, а алфа обд демо има доста модели на разположение, но си иска някакъв 5-цифрен код.
                  Тези програми за Андроид на телефона вършат някаква работа, но с уиндоус на компютъра е по-добре.
                  Трабант също е кола и върши работа, но с мерцедес е друго
                  Последна редакция от dabadaba; 09.07.2017, 12:24.

Коментар

Имам про версията на торкуе. От къде да я изтегля тая добавка? Най-вероятно моя ел327 е пълен боклук и затова не се свърза. Иначе съм пуснал блутут,сдвоил сим ги и всичко правя както трябва
                    Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp
                    Ex Fiat Punto 1.2 73hp

Коментар

Вероятно OBDII четеца ти е ментелив. Аз поръчвах 3-4пъти докато уцеля работещ. Първия се връзваше с Bluetooth, но нямаше комуникацията с PIC-a. Втория не се връзваше, все едно няма BT модул. Имам и 2 с USB кабел, единия е KKL, дрегия ELM327, но и с двата не мога да достъпя друго освен ECU и AirBag. Пробвал съм на Punto MK2. Сега като взех последния с колега пробвахме на неговото Bravo и май се връзва навсякъде. Взел съм го от този търговец
                      https://www.aliexpress.com/item/Best...608.0.0.oezzl3

ex. Fiat Punto MK2 2001год. 1,2i бензин 60ps.

ex. Fiat Punto MK1 1995год. 1,1 бензин 55ps.

Коментар

Да вероятно си прав,а може понеже колата е дизел 2002,а пише че става на обд2 порт за дизели след 2004. Само знам,че не работи.
                        Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp
                        Ex Fiat Punto 1.2 73hp

Коментар

Ами може да се провери във Fiat ECU Scan ако има за твоята кола, модел значи става. Мога да проверя довечера като имам пред мен инсталирана, или в Alfa OBD ако има модела. Иначе моята кола беше 2001г бензин и имаше много модули, които може да се четат. Включително и ел волана, което беше интересното за мене и заради това накупих дузина OBD скенери :D

ex. Fiat Punto MK2 2001год. 1,2i бензин 60ps.

ex. Fiat Punto MK1 1995год. 1,1 бензин 55ps.

Коментар

И аз аз имам подобни проблеми с драйвери за ЕLM 327 и OP COM
                            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ще ти бъда благодарен,ако провериш,за да знам да го мъча ли въобще или не
                              Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp
                              Ex Fiat Punto 1.2 73hp

Коментар

Working...
                              X