Колеги закупих си китайски елм327 блутут,но не се свързва с ЕКУ-то. Моля някои ако има опит с тази джаджа и програмата torqe да помага. Колата е Стило 1.9 жтд 2002 година. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Елм327 блутут проблем
Collapse
X
-
joker.1990 написа: Преглед на мнениетоИма ли я тая програма за андроид ?Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
joker.1990 написа: Преглед на мнениетоМерси,ще я видя и нея. Може нещо да не настройвам правилно,нз. и аз.
Елм327 си е устройство като всяко друго, което излъчва блутут.
След като забодеш джаджата в буксата, включиш на контакт колата, стартирай торгето или каквото там имаш.
Ще ти се появи съобщение, че няма блутут устройства наблизо. Нали не очакваш джаджата и телефона ти да се свържат автоматично?
Затова отиваш на настройките на телефона за блутут. Сканираш и трябва да ти се появи джаджата. Сдвояваш двете устройства и... това е.
С Torgue Lite може и да не стане нищо, защото за фиат има добавка, която работи само на версия про. Броиш 7 лева за про-то, теглиш и добавката и ще можеш да се свържеш.
С алфа обд не съм пробвал, имам само демото, а за про трябват едни 70 лв и 2 стотинки, затова... мерси!
П.П. Общо взето, след заиграване с тази джаджа се очерта следното:
За стило няма информация в добавката, а алфа обд демо има доста модели на разположение, но си иска някакъв 5-цифрен код.
Тези програми за Андроид на телефона вършат някаква работа, но с уиндоус на компютъра е по-добре.
Трабант също е кола и върши работа, но с мерцедес е другоПоследна редакция от dabadaba; 09.07.2017, 12:24.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
Вероятно OBDII четеца ти е ментелив. Аз поръчвах 3-4пъти докато уцеля работещ. Първия се връзваше с Bluetooth, но нямаше комуникацията с PIC-a. Втория не се връзваше, все едно няма BT модул. Имам и 2 с USB кабел, единия е KKL, дрегия ELM327, но и с двата не мога да достъпя друго освен ECU и AirBag. Пробвал съм на Punto MK2. Сега като взех последния с колега пробвахме на неговото Bravo и май се връзва навсякъде. Взел съм го от този търговец
https://www.aliexpress.com/item/Best...608.0.0.oezzl3
Коментар
-
Ами може да се провери във Fiat ECU Scan ако има за твоята кола, модел значи става. Мога да проверя довечера като имам пред мен инсталирана, или в Alfa OBD ако има модела. Иначе моята кола беше 2001г бензин и имаше много модули, които може да се четат. Включително и ел волана, което беше интересното за мене и заради това накупих дузина OBD скенери :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар