Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Говорители за фиат брава?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Говорители за фиат брава?

    Колеги какъв размер са говорителите за бравата и какви са- елипси или са кръгли? Интересуват ме всичките (табло,врати,задни).
    Fiat Brava-ELX 1,8 GT 96

    #2
    В предните врати са 5"x7" среди и пищялки на таблото. Тъй-като изборът на компонентни системи с 5"x7" среди е крайно ограничен, може да пробваш да сложиш 16.5 см компонентни с адаптери:

    http://caraudio.bg/product/560/rta-1...rd-1-broy.html

    Отзад са 13 см - ови.

    Коментар


      #3
      Няколко линкчета можеш ли да ми закачиш за такива говорители? Тези адаптери ще паснат ли?
      Fiat Brava-ELX 1,8 GT 96

      Коментар


        #4
        Варианти има много - зависи дали искаш да смениш само високоговорителите или и фабрично вграденото радио(което е трагично и откъм изходна мощност, и откъм екстри), колко пари си предвидил и т.н.
        Все пак за пример можеш да видиш тази компонентна система за предна линия:

        http://caraudio.bg/product/8/alpine-spg-17cs.html

        И коаксиални отзад:

        http://caraudio.bg/product/131/alpine-spg-13c2.html

        Коментар


          #5
          Ами то аз не съм с фабричното и честно казано нямам намерения да хвърля много пари по нея просто искам да имам добре озвучена кола но с за някакви сносни суми общо взето баланс между цена-качество.
          Fiat Brava-ELX 1,8 GT 96

          Коментар


            #6
            Вариянти много. Щом не ти се дава голяма сума, търси hertz dcx5x7 за отпред примерно. Кофти е че са коаксиални, а не двукомпонентна с-ма, но става. За отзад ако не ти се дупчи кора си използвай оригиналните говорители, които така или иначе са супер чувствителни и свирят задоволително за 13см. То ако става на въпрос и отпред във вратите оригиналните елипси се справят задоволително, стига да не ги захранва оригиналния касетофон на брава, както колегата по-горе каза, си е пълно дърво. В мойта брава съм с оригинални предни мидове + пищялки на philips (оригинално вграждани на голф 4, просто свирят страхотно, купих ги нови от сайт), отзад дупчих кората за Hertz dcx690 и ги захранвам с pioneer deh-5000 плеър. Получи се много добра комбинация и много ми харесва как свири. Но за да свирне хубаво всичко, почваш от плеър, иначе си е набиване на пари за нищо, а повярвай ми много такива съм сменил и разликата е огромна при различните модели/марки плеъри
            Последна редакция от vnukata; 18.06.2017, 10:17.

            Коментар


              #7
              ами единственото оригинално в колата е говорителите в предните врати които за съжаление вече не стават за нищо горе в пищялките е празно отзад задните говорители липсват и по преден собственик е пробил кората за 2 11" HiSound които се хранят директно от плеъра а той мисля че беше някакво JVC което не знам колко старо е но си има аукс и USB . Така че на практика имам една умираща система направена от някой некадърник. Както и да е мисля да ползвам същия плеар за сега и мисля просто да попълня местата за говорителите в колата. Всичко да си е на мястото както трябва просто ми трябват сносни говорители за тези места.
              Fiat Brava-ELX 1,8 GT 96

              Коментар


                #8
                Ако добре съм разбрал, търсиш високоговорители, които да паснат директно на предвидените места и да не харчиш много пари. Тогава отпред тези:

                http://caraudio.bg/product/127/alpine-sxe-5725s.html

                Отзад тези:

                http://caraudio.bg/product/94/kenwood-kfc-e1355.html

                Това е под 100 лева за всички високоговорители. Вероятно може да спестиш още 10 -тина лева, ако намериш някакви китайски без име, сам прецени дали си заслужава.

                Коментар


                  #9
                  Ами честно казано не ме бърка да има и преходници. Все пак то е под кората така че не нарушава естетическия вид. Както казах интересува ме баланса цена качество основно.
                  Fiat Brava-ELX 1,8 GT 96

                  Коментар


                    #10
                    така и не ми звънна, имам цяла кора с говорители на паинер имам и пищялки и задни колони, все щяхме да се разберем нещо,
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

                    Коментар

                    Working...
                    X