Колата е Марея,от скоро десния фар почна да гасне след около 2 минути след пускането, колата е с ксенон,и фаровете са с реле,сменях крушки и баласти но не се оправя, някой да има идея какво е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фара ми гасне
Collapse
X
-
За да не ми се случват подобни изпълнения, моите ксенони ги свързах през релета. Комутирам 12V към баластите директно от акумулатора през контактите на релето реле, а през инсталацията на колата минава само минималния ток на бобинката. Системата се усложнява малко, но разтоварвам инсталацията на колата от големия ток при палене на ксенона и отделно от генерираните от него шумове.
Давам го само като идея и може да пробваш щом нямаш проблеми с обикновена крушка.
Аз използвам две релета за двата фара. Ако наиситна имаш проблеми с управлението на единия фар, можеш спокойно да управляваш бобината от работещия, а да намериш мощно двуконтактно 12V реле, през което да храниш двата баласта. Можеш да ги храниш и през един контакт, но е неестетическо изпълнение, отделно контактът трябва да е по-мощен.Последна редакция от PSG; 17.06.2017, 22:42.
Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар