Привет колеги!
Автомобила го имам от месец и започнах с отстраняване на някои проблеми които ме дразнеха.
Не работеше осветлението на врътките за парното, ключа за степените на вентилатора и бутоните за климатика,
клапата и подгряването на задното стъкло.
На първата снимка съм оградил сектора който не свети ....
Мултимедията се вади с П-образни щипки, ако нямате, може да се използва направени от 3 мм. електрод сгънати на буквата "П".
След изваждане на радиото трябва да се развият 2 видии, обозначил съм със стрелки на втората снимка.
После в долния край на ламаринената шейна - третата снимка, в горния край - четвърта снимка и една в лявата част, вече е развита - петата снимка, ограденото с червения кръг.
След като всички видии са развити, издърпваме панела с шейната.
Преди това бях махнал панела с въздуховодите и джобчето с капачето над радиото и в отвора успях да закрепя панела за да не ми пречи да работя.Снимка 6.
Стигаме до положение в което може да се бръкне зад панела с врътките и достигне до крушките - снимка 7.
Тук на помощ идва старо автомобилно огледало, което пъхваме зад конзолата.
На снимка 8, съм заградил с червено къде се намират цоклите с крушките.
Измъкнах ги с помощта на пинсета, крушките са от най-малките безцокълни 12V/0,2W.
Снимка 9 , извадена на достъпно разстояние за смяната с нова ....
Поставянето пак с помощта на пинсетата, сглобяването по обратния ред.
И се радваме на работещо осветление.
Необходими инструменти:
Торкс - Т25, пинсета, отвертка за торкса с удължение.
Автомобила го имам от месец и започнах с отстраняване на някои проблеми които ме дразнеха.
Не работеше осветлението на врътките за парното, ключа за степените на вентилатора и бутоните за климатика,
клапата и подгряването на задното стъкло.
На първата снимка съм оградил сектора който не свети ....
Мултимедията се вади с П-образни щипки, ако нямате, може да се използва направени от 3 мм. електрод сгънати на буквата "П".
След изваждане на радиото трябва да се развият 2 видии, обозначил съм със стрелки на втората снимка.
После в долния край на ламаринената шейна - третата снимка, в горния край - четвърта снимка и една в лявата част, вече е развита - петата снимка, ограденото с червения кръг.
След като всички видии са развити, издърпваме панела с шейната.
Преди това бях махнал панела с въздуховодите и джобчето с капачето над радиото и в отвора успях да закрепя панела за да не ми пречи да работя.Снимка 6.
Стигаме до положение в което може да се бръкне зад панела с врътките и достигне до крушките - снимка 7.
Тук на помощ идва старо автомобилно огледало, което пъхваме зад конзолата.
На снимка 8, съм заградил с червено къде се намират цоклите с крушките.
Измъкнах ги с помощта на пинсета, крушките са от най-малките безцокълни 12V/0,2W.
Снимка 9 , извадена на достъпно разстояние за смяната с нова ....
Поставянето пак с помощта на пинсетата, сглобяването по обратния ред.
И се радваме на работещо осветление.
Необходими инструменти:
Торкс - Т25, пинсета, отвертка за торкса с удължение.