Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Слабо зареждане на Мареа 1.9JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Малко коментар по темата с леко отклонение към Форд. Става въпрос за Фокус на който един от лагерите на ганератора беше блокирал и така изял остта, че ротора опрял в статора и той буквално гръмнал. Да намериш такъв генератор освен нов е просто да уцели 6-ца от тото. Намерихма от Мондео има малки разлики, но стана. Обаче като я запалихме всичко си беше ОК за няма и минута и лампата светна. И така като запалиш си гасне и после си светва, иначе си зарежда, даже отиде на 14.5В. Собственика се шашна, не само за светенето, но и за волтажа, а той разбира от техника. Чудихме се какво става и аз предположих, че компа нещо не се сработва с релето на генератора. Сързаха се с елажия от сервиза за Форд и той потвърди моята теория. Оказа се че винаги в 99.9% при смяна на регулатора на напрежение при Форд е така, трябвало регулатора и компа да са от една серия, в Мондеото било още по-гадно, трябвало да се обучи компа за новия регулатор. Идеята им е очевадна, да не го правиш в домашни условия и при разни пишман мастори, а да отидеш в сервиза и да си платиш за даволията. В крайна сметка сега лампата и светва, ама той си кара.
    Така, че не се учудвам, че колегата са го разигравали, но пък може да си го смени и на двора, за разлика от Форд.
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Има развитие по темата майстора ми се обади каза, че имало счупени парчета от корпуса в долната страна и сега търся втора ръка....дано на фиатовете да не екакто при фордовете във нета няма от варна утре обикалям всички морги в града за които знам.
      П.П. ако някой е по-компетентен да каже само от мареа ли да търся или от браво и брава също стават.
      Ей тука едно различно проектче за Кораба майкаsigpic
      Вече и във фейсбук @HoodrideFIRAT

Коментар

Двигателите са еднакви на Марея, Браво и Брава, гледаш му параметрите и нямаш проблем.
        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Днес си купих прословутия алтернатор прословут защото прозвънях на 20 морги и минах през още 10 сега оства и да зарежда видях стария има стара пукнатина в корпуса и около нея се е отчупило парче колкото 2лв. Интересното е, че работеше перфектно със спукан корпус инъче няма нищо блокирало.

Коментар

Blad3maz7eR написа: Преглед на мнението
            Днес си купих прословутия алтернатор прословут защото прозвънях на 20 морги и минах през още 10 сега оства и да зарежда видях стария има стара пукнатина в корпуса и около нея се е отчупило парче колкото 2лв. Интересното е, че работеше перфектно със спукан корпус инъче няма нищо блокирало.
            Майсторът няма ли да го профилактира, сега е момента, но ти си знаеш.
            FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Ще го видим така. Ако зарежда нормално го оставям. Така мисля

Коментар

Готова е колата. Алтернатора зарежда 14.5 без консуматори със фарове, парно и музика 14.1
                Click image for larger version

Name:	IMG_20170330_153617.jpg
Views:	1
Size:	247,4 KB
ID:	2094517
                Click image for larger version

Name:	IMG_20170330_153555.jpg
Views:	1
Size:	288,5 KB
ID:	2094518
                Последна редакция от Blad3maz7eR; 30.03.2017, 18:23.

Коментар

За кратко се порадвах на колата, знаех, че съединителя си е за смяна, но очаквах да изкара още някой месец Вчера пътувайки към работа се случи това https://m.youtube.com/watch?v=yAseHNtpiN0
                  Бръкнах в дълбоките спестявания и си купих комплект съединител валео (made in France) за 210лв с отстъпката. Днес или утре чакам майстора да я отвори и да видим маховика как е.

Коментар

Не е трябвало да бързаш с закупуването на съединителя ако е заминал и маховика може да минеш на твърд маховик но с друг съединител.

Коментар

panasonic1 написа: Преглед на мнението
                      Не е трябвало да бързаш с закупуването на съединителя ако е заминал и маховика може да минеш на твърд маховик но с друг съединител.
                      Беше заминал лагера и със него притискателя. Феродовият диск имаше хляб, но беше изпечен. Маховика ми е перфектен. Явно предният собственик е пестил пари и е сменил само феродов диск...което не е оправдано според мен защото платих 150лв труд и вече имам и ново масълце във скоростите... абе всичко както си му е реда

Коментар

ай майко идвам да правя сервиз във варна.
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Идвай чесно моля половината не докосват фиат а другите ти извиват ръцете тоя е мой познат дет ми взема 150 кинта

Коментар

Blad3maz7eR написа: Преглед на мнението
                            Беше заминал лагера и със него притискателя. Феродовият диск имаше хляб, но беше изпечен. Маховика ми е перфектен. Явно предният собственик е пестил пари и е сменил само феродов диск...което не е оправдано според мен защото платих 150лв труд и вече имам и ново масълце във скоростите... абе всичко както си му е реда
                            FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

S_BANKOV написа: Преглед на мнението
                              ай майко идвам да правя сервиз във варна.
                              По-добре отвори сервиз в Бургас.

Коментар

ами оня ден сваляхме съединител на 147 мждт 150коня с гтрак кутия и взехме 100 за труд
                                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                                X