rangel88 написа:
Преглед на мнението
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ксенон на Крома
Collapse
X
-
rangel88
-
rangel88
mironov написа: Преглед на мнениетоСложи не повече от 5000 максимум 6000 келвина . Иначе няма да виждаш нищо на мокро. Предната ми кола беше 6000к (с лупи), една от крушките изгоря и сложих 5000к - родих се на мокро. Утре или в петък ще монтирам аз и ще дам отзиви.
И смятам тези отдолу за мъгла да им сложа жълто асъл за мъгла
Коментар
-
Днес се сдобих с 55w 4300к
Светят доста бяло и визуални ми харесва много.
Осветеността стана в пъти по-голяма, свалих и фаровете надолу за да не заслепяват. От лупите се реже добре
Следващите 3 дни ми предстоят около 20 часа шофиране и ще дам впечатления след това.
Нещо важно за колегите които обмислят слагане:
Цвета много зависи от състояноето на лупите и реглекторите. Точно преди мен имаше ц-класа на 6-7-8 години, на която монтираха същата система и съответно светеше по-жълтеникаво-розово. Момчето обясни че рефлекторите са му в много лошо състояние.....
Та мисълта ми е че цвета варира от фара....
Ксвнона с монтажа ми излезна 130 лв (ако някой се чуди....)Fiat Croma 1.8 140hp
Коментар
-
Колега, ако си слагал ксенона в София и си доволен от монтажа, би ли споделил къде?
Замислям се дали да не сложа и аз. Сега съм сложил крушки с по-голям процент осветеност Philips Vision Plus, които наистина светят по-добре от обикновените, но пак не ми е достатъчно, особено на мокро нищо не виждам.Fiat Croma 1.9 16V MJet
Коментар
-
mironov написа: Преглед на мнениетоДнес се сдобих с 55w 4300к
Светят доста бяло и визуални ми харесва много.
Осветеността стана в пъти по-голяма, свалих и фаровете надолу за да не заслепяват. От лупите се реже добре
Следващите 3 дни ми предстоят около 20 часа шофиране и ще дам впечатления след това.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Тъй като стана въпрос за монтажа - конвенционалният монтаж е елементарен и всеки по-сръчен може да го направи сам.
Нелоша идея е баластите да се захранят през релета, но това усложнява до някаква степен монтажа.Последна редакция от PSG; 04.03.2017, 20:57.
Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100
Коментар
-
Обещах за отзиви:
Харесва ми как осветява, никой не ми е мигал и видимо не се заслепяват насрещните. (Това е с натоварена кола на положение 2 в градско и 1 на извънградско. На положение 0 смятам че блестя с натоварена кола)
От монтажа съм доволен, въпреки че ходих 2 дни до там. Първия ден отидох в 17:45, при работно време до 18:30, и отказаха да го монтират, под предтекст че е късно. Самия монтаж отнема около 25 минути. Самия монтаж е лесен и всеки може да се справи. Аз лично предпочетох да го монтират те за да нямам някакви проблеми с гаранцията (и ме мързеше)... Момчето се старае да прикрие баластите и всичко да е захванато прилично.
Има какво да се желае като отношение към клиента, но за тази цена и гаранция 1 година е супер.
Самото магазинче се намира на булевард Вардар и Стамболийски, до Лидъл.
Сайта е (дано не нарушавам правилата като го поствам) xenon.bg
Сега остана да намеря и някакво решение за габаргабаритите - и те да станат белиFiat Croma 1.8 140hp
Коментар
-
Въпроса е какви диоди?
Хем да е бяло, хем да осветява като нормалната крушка. Чудя се за ето тези https://www.avto.bim.bg/CCFL-gabarit...q_pr39729.html
Но те имат друго захранване и не съм сигурен че има смисъл да си играя....
Тези дни ще обиколя да видя какво има по магазините....
Ако някой има идея къде имат читави диоди, които имат резистори или каквото е там за грешката- нека кажеFiat Croma 1.8 140hp
Коментар
-
Това което си намерил изглежда да е добре, поне рекламата е добра. Важно е, че е елиминирано съобщението за грешка, мощността е стандартна-5W. Относно захранването си прав, ще има играчка по монтирането. Относно цвета, трябва да се видят на място. Относно осветяването, какво очакваш от габарити, от тях се иска да те виждат другите участници в движението.
Бравото го взех с диодни габарити и светеха добре, в смисъл бяло, но единия направи проблем. Опитах се да го ремонтирам, не успях и купих някакви. Първо се оказа, че леко синеят (много нюанси могат да се видят при тази техника), второ, малка мощност и борд-компютъра ги хваща и не може да насмогне да пише съобщения, ха за десния ха за левия ужас. Не искам да пиша какво направих за да избегна съобщенията (че ще ми се смеят колегите) но явно съм на границата, защото пак от време на време при превключване от DRL към габарити се виждат съобщения, които се чистят. Не съм търсил скоро, но със сигурност ако реша да купувам, ще искам да ги видя работещи на място в магазина.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
mironov написа: Преглед на мнениетоВъпроса е какви диоди?
Хем да е бяло, хем да осветява като нормалната крушка. Чудя се за ето тези https://www.avto.bim.bg/CCFL-gabarit...q_pr39729.html
Но те имат друго захранване и не съм сигурен че има смисъл да си играя....
Тези дни ще обиколя да видя какво има по магазините....
Ако някой има идея къде имат читави диоди, които имат резистори или каквото е там за грешката- нека кажеПоследна редакция от valtera_; 07.03.2017, 14:58.Fiat Croma 1.9 16V MJet
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар