Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с запалването при типо 1,6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с запалването при типо 1,6

Имам проблем с запалването на типо 1,6 по време на движение имам чувството че получава някаде късо и в рамките на един светофар разрежда акумулатора.Интерестното е че не може да поддържа консуматорите но не гасне, и всичко се възстановява ако изключа парното.В него ли е роблема или в стартера или алтернатора на когото смених четките.И след това като го дръпнем типото и запали проблема изчезва и така до следващия път може 10 пъти да запали през деня и накрая да откаже.Моля дайте съвет къде да търся причината.

Re: Проблем с запалването при типо 1,6

angyshev написа:
    Имам проблем с запалването на типо 1,6 по време на движение имам чувството че получава някаде късо и в рамките на един светофар разрежда акумулатора.Интерестното е че не може да поддържа консуматорите но не гасне, и всичко се възстановява ако изключа парното.В него ли е роблема или в стартера или алтернатора на когото смених четките.И след това като го дръпнем типото и запали проблема изчезва и така до следващия път може 10 пъти да запали през деня и накрая да откаже.Моля дайте съвет къде да търся причината.
    Здравей колега,Типото карбуратор ли е или инжекция? От това дето си го написал излиза, че запалваш по време на движение :D . Всъщност гасне ли колата по време на движение или просто като загасиш после не можеш да запалиш? Кои консуматори не може да поддържа-фарове, музика или само вентилатора на парното? Климатик имаш ли?
    Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Значи типото е 1,6 моноинжекцион.Проблема е че не гасне а не може да запали и се характеризира с това че по време на движение започва да не може да поддържа консуматорите фарове парно касетофон но лампата за зареждане не свети и като изключа парното другите консуматори се възстановяват.При това положение колата не гасне но после акумулатора е разреден и съответно няма палене.И всичко става изведнъж и винаги при топъл мотор докато е студен няма никакъв проблем.

Коментар

мящо не мога да схвана аз колата как пали лесно трудно,докато върти какво прави

Коментар

Колата пали лесно при зареден акумулаторно но когато окаси след това едвам успяват да светнат лампите на таблото

Коментар

angyshev написа:
            Колата пали лесно при зареден акумулаторно но когато окаси след това едвам успяват да светнат лампите на таблото
            Внимавай от такива къси да не се запалиш някъде. Провери си също и регулатора, да не би просто да не ти зарежда. Лампата на таблото свети ли? А преди да запалиш свети ли?
            Fiat Ritmo 105TC
            1600cc 105к.с.

Коментар

angyshev написа:
              Значи типото е 1,6 моноинжекцион.Проблема е че не гасне а не може да запали и се характеризира с това че по време на движение започва да не може да поддържа консуматорите фарове парно касетофон но лампата за зареждане не свети и като изключа парното другите консуматори се възстановяват.При това положение колата не гасне но после акумулатора е разреден и съответно няма палене.И всичко става изведнъж и винаги при топъл мотор докато е студен няма никакъв проблем.
              Виж какво пич, най добре извади предпазителя на вентилатцията (парното) и покарай един ден, щото верно може да се запалиш. Ако не се повтори, тръгвай по веригата да търсиш нагорели куплунзи и прегледай ел. мотора на вентилацията. Прегледай и самия превключвател (1,2,3 и 4). Прегледай също дали са ти затегнати клемите на акумулатора. Мисля че, че оhooo може да те светне най-добре по тоците.Успех.
              Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

angyshev написа:
                Хлабави клеми на акумулатора/стартера/масата.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

и аз си мисля за не добра връзка мужду акомулатора и клемите
                  TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                  UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
                    и аз си мисля за не добра връзка мужду акомулатора и клемите
                    И аз така мисля. Също провери дали ти зарежда алтернатора и как зарежда. Може някоя маса някъде да прави мизерии
                    Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                    Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                    Совалката средно на LPG
                    Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Благодаря за съветите мисля че отстраних проблема оказа се колектора на алтернатора с едно шлайфане и нови лагери нещата си дойдоха на мястото.

Коментар

Благодаря за съветите мисля че отстраних проблема оказа се колектора на алтернатора с едно шлайфане и нови лагери нещата си дойдоха на мястото.

Коментар

Working...
                        X