Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
FIAT Bravo II, 1.4 T-Jet OBD букса
Collapse
X
-
Здравей, колега. Благодаря за информацията, но въпросът ми беше малко по-друг. Може ли да се види на някаква схема къде всъщност отива другия край на тези 3-пина - 6,7 и 14, като идеята е от тази схема да се види кои точно са кабелите и информацията, която се взима от ОБД буксата за газовата да се вземе именно от тези кабелчета, а не от самата ОБД букса. Гледах, че около ОБД-то има 2 големи снопа с кабели, влизащи с големи букси - дали именно някои от тези кабели не са тези, които ми трябват.
Опитах да гледам в eLearn на Фиат Браво 2, но честно да си кажа - не разбрах почти нищо, а и не знам за какво точно да гледам.
Благодаря предварително
Коментар
-
Да, не е яко с тия жички.
Виж как се сваля панела и свързвай отзад на буксата или по жиците, където намериш. Иначе CAN-а отива къде ли не по колата, но другите места са още по-недостъпни.
Ще следя с интерес
П.С. ако имаш смелостта всъщност, може и отпред при бензиновото ЕКУ. Мисля че имам схема.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
Буксата не може да се извади, защото е запоена на платката на бодито. Ако толкова държиш, то може да запоиш директно върху платката кабели и към тях да свържеш газовата. Много по-лесно и интелигентно е просто кабелите на газовата да ги изкараш на ОБД букса, която да включиш и ако се наложи изключиш в буксата на колата.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа: Преглед на мнениетоБуксата не може да се извади, защото е запоена на платката на бодито. Ако толкова държиш, то може да запоиш директно върху платката кабели и към тях да свържеш газовата. Много по-лесно и интелигентно е просто кабелите на газовата да ги изкараш на ОБД букса, която да включиш и ако се наложи изключиш в буксата на колата.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
stanleyhacker написа: Преглед на мнениетоНяма да е много интелигентно, защото газовата най-вероятно взима информация по CAN-a. Иначе нямаше да забодат жичките в буксата.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа: Преглед на мнениетоКакво значение от къде чете газовата? Ако ще и 16-те пина да са навързани, просто от газовата ги развързваш на една букса, която включваш в тази на колата. А не така боднати.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
stanleyhacker написа: Преглед на мнениетоРазбрал съм те наобратно. Но дори така, пък, няма да може да прави диагностика през CAN-a на газовото. Може и да не иска, тогава е ок.
1. На коя газова ѝ се прави диагностика по КАН?
2. И да има такава от точка едно, защо връзваш газовата към КАН-а на колата? Кой параметър искаш да го изчетеш по КАН-а от колата, че да е важен за газовата?A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Явно не четеш въобще какво пиша. Пак да повторя директно - Какво газовия компютър чете от компютъра/е от колата по КАН шина, че да има нужда да свързваш газовия компютър на КАН шината на автомобила?
Би било много тъпо да вземе да правиш 2 връзки - една към КАН, а втора през К към ЕКУ-то на двигателя, примерно за да изчетеш показанието на ламбдата, което не може да го направиш през КАН-а. Ако се вържеш по К към ЕКУ-то на двигателя, за какво ти е връзката по КАН?
п.п. Сега се разрових да видя какво е това нещо от първата снимка - оказа се, че се чете по К линия. Въпросния ЕКУ има софтуер заложен спрямо автомобила, за който се слага конкретно. Може да се префлашне и да стане общ за всеки автомобили, като вече има възможност да се променят параметрите, а не да са твърди, спрямо конкретен модел автомобил.
КАН-а при него е да чете от ЕКУ-то на двигателя, ако се сложи на автомобил, който ЕКУ-то на двигателя комуникира само по КАН. Ако го сложиш на автомобил, който е с К линия, какъвто е Фиат-а в случая, то е достатъчно да има връзка само с К линията на автомобила.
Ти от къде разбра, че този газов комп се чете по КАН?Последна редакция от BO; 30.01.2017, 12:23.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар